начало

Съдът премахна такси за адвокати на Столичната община – препятстват правото на защита Съдът премахна такси за адвокати на Столичната община – препятстват правото на защита

Бойкот срещу високите цени на Глобул и МТел

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Бойкот срещу високите цени на Глобул и МТел

Мнениеот DEKAH » 31 Авг 2004, 20:04

Колеги, публикувам това, копирайки го директно от друг форум, защото ме мързи да пиша и да се обяснявам. Ясно, че ще има много против, но все пак ако някой се интересува, ето я инициативата. Аз нямам нищо общо с нея, но може да участвам.

СРЯДА, 1 СЕПТЕМВРИ 2004, от 10:00 до 12:00
СРЯДА, 1 СЕПТЕМВРИ 2004, от 14:00 до 16:00

--------------------------------------------------------------------------------

(скоро и други дати докато не се осъзнаят операторите ни)

--------------------------------------------------------------------------------
До всички недоволни от прекомерно високите цени на услугите, наложени от мобилните оператори в България!
До всички, които са принудени да ползват М-Тел и Глобул на невероятно високи цени, несравнимо по-високи от цените в Европа и останалия свят!
Граждани, братя и сестри по мобилен оператор! Жестоката съдба ни е наказала да се родим и живеем в страна, където лакомията и алчността на мобилните оператори не знае граници! Споделеният между М-Тел и Глобул монопол върху мобилните комуникации им позволява да държат невиждано по-високи цени от установените в Европа и цял свят. За сведение, в цяла Европа цените на услугите в този бранш са 5-10 пъти по-ниски, отколкото в България, при това доходите там са несравнимо по-големи. Алчните мобилни оператори М-ТЕЛ и Глобул подържат изкуствено завишени цени на тези услуги в България, за да продължават да скубят и грабят своите клиенти и да трупат милионни печалби на гърба на хората, които се нуждаят от мобилни комуникации в живота и в работата си! Десетки хиляди клиенти на двата оператора в България са принудени да се ограничават в ползването на услугите или да съкращават други свои разходи, дори да се лишават от по-необходими в живота неща, за да могат да си позволят да заплащат месечните си сметки или да си закупуват нов ваучер. Болшинството от абонатите на М-ТЕЛ и Глобул знаят какво е, когато дойде фактурата и погледнеш какво са ти написали че дължиш, да си броиш левчетата до края на месеца, за да си платиш сметката. В повечето случаи сметката включва едва ли не и дълга екскурзия в чужбина, съдейки от исканата сума! Ценообразуването при заплащане на ползваните мобилни услуги така и си остава тайна за нас, клиентите! Невероятно обърканият маниер на съставяне на фактурите прави непосилно разбирането кога е говорено, с кого е говорено, колко време и колко струва все пак услугата...
Да кажем твърдо НЕ на необосновано високите цени на мобилните услуги в България! Да се опитаме да поживеем няколко дни без мобилен телефон, както живяхме доскоро! Целта е да се обърне внимание на масовия потребител и да опитаме да бъдем чути от обществото, да принудим мобилните оператори да намалят драстично цените, дори да ги уеднаквят с нормалните цени в Европа, които са много пъти по-ниски!
Да се обединим и да покажем, че ние, които плащаме, имаме думата!!!
Подрепете нашите искания!
Искаме нормални, съобразени с действителността в България ниски цени на GSM услугите!
Вие получавате това писмо в съответствие с националния протест срещу прекомерно високите цени на мобилните оператори в България.
За 2003 година печалбата на Мобилтел е 359.8 милиона лв, което е повече от 100 млн лв отколкото е печалбата на БТК. Тази печалба се плаща от мен, от теб и от всеки потребител на мобилни телекомуникационни услуги.
Ние нямаме нищо против компаниите в България да печелят, но това не трябва да става за сметка на клиента и чрез монополно поведение и ценообразуване.
Ето защо искаме да обявим твърдото си намерение да отстояваме нашето искане до осъществяването му.
Нека покажем задружност и решимост и заедно да принудим мобилните оператори да реагират на нашите искания.
За целта Ви молим да изключите мобилните си апарати на 1 септември, сряда от 10 до 12 часа и то 14 до 16 часа. Ако не можете да си позволите да изключите мобилния си телефон може да не отговаряте на повикванията в този интервал от време с изключение на неизбежните разговори, които трябва да проведете.
Това е само началото на нашата кампания и със задружните действия можем да променим настоящата действителност, както това са направили потребителите на мобилни услуги в Италия.
Очаквайте допълнителни дати и часове за бойкот на операторите в съответствие с националния протест срещу прекомерно високите цени на мобилните услуги.
http://boikot.hit.bg
Заедно ще успеем!

Моля препратете това писмо на всеки адрес от електронната Ви поща. По този начин писмото бързо и лесно ще достигне до десетки хиляди потребители на мобилни услуги и така нашата инициатива ще има успех. Препратете писмото и на адресите на мобилните оператори:
pr@mobiltel.bg
care@globul.bg
pr@globul.bg

Очаквам вашите реакции и мения!
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Re: Бойкот срещу високите цени на Глобул и МТел

Мнениеот наблюдател » 31 Авг 2004, 20:26

По важно е да се види как ще реагират мобилните оператори.Инетресно е защо мълчат медиите.Дали не е затова,че на първите им страници се кипрят реклами на М-тел и Глобул.Пък и вътре има цели страници заети с реклами.Сигурно не искат да загубят пари от реклами.А тези пари идват от нас,абонатите.Получава се омагьосан кръг.За 6-7 години откакто има масови мобилни комуникации съм дал колкото за една леа кола втора употреба,добре запазена.Купувал съм си сим картата когато бяха по 400 лв.Крайно време е да се намалят тия цени.
наблюдател

Мнениеот kafeto » 31 Авг 2004, 21:05

На всички им е ясно, че това е един елементарен монополистки рекет!!! Не се надявайте, че нещата ще се променят радикално и при влизането на 3-тия GSM оператор - ще има единствено и само козметични промени в ценовите листи!
kafeto
Потребител

Мнениеот Димитър » 31 Авг 2004, 21:43

Изцяло подкрепям обявения бойкот!Клиент съм на М-тел от 4 години,през всичките тези години съм си плащал честно и съвестно без нито едно закъснение или просрочие,може би защотото съм финансист по образование.Искам да кажа на многобройните братя по съдба,че подкрепям бойкота,не само за високите цени,но и против измамната политика на М-тел.Мога да споделя,че разгадах една от големите измами на оператора при новият тарифен план.За да ми затворят устата от М-тел ми платиха обезщетение без дори да съм го искал,за да си малча,а след това вулгарно ми беше заявено,че срещу много пари не се върви,въпреки,че притежавам документи доказващи измамата не само срещу мен,но и срещу още хиляди абонати.
Димитър

Re: Димитър

Мнениеот kafeto » 31 Авг 2004, 21:50

Дай да я раздуем тая работа бе батко! Можем да се договорим за някаква стабилна сумичка с Globul. Аз съм готов да осигуря солиден гръб срещу евентуални опити за физическо посегателство срещу теб!..........а и Globul ще е с нас!
kafeto
Потребител

Мнениеот Димитър » 31 Авг 2004, 22:18

Искам само да кажа,че в тази игра влиза и комитета за далекосъобщения,който одобрява ценовите листи на операторитеь,но никой от нас не ги е видял в истинският им вид?
Димитър

Мнениеот pancho1 » 31 Авг 2004, 22:37

Аман от високи цени,защото те увеличават разходите и стават европейски,а доходите са като в Мугабе и дори по лошо.Глобул и М-тел според мен са най корупционните комании и високи цени = на корупция.
pancho1

Re: Димитър

Мнениеот pancho1 » 31 Авг 2004, 22:39

Простотии бе брато
pancho1

Мнениеот pancho1 » 31 Авг 2004, 22:41

Браво на теб.Прочети ме.
pancho1

Мнениеот kafeto » 31 Авг 2004, 22:42

Само да спомена (ако някой не ме е изпреварил вече), че на Запад цените на мобилната телефония са по-ниски от тези на стационарните постове! Нямам какво да добавя!
kafeto
Потребител

Мнениеот pancho1 » 31 Авг 2004, 22:43

Бих ти дал е-мail,но
pancho1

Re: pancho1

Мнениеот kafeto » 31 Авг 2004, 22:53

На мен ли говориш - в мрежата съм да! Влез в чата на lex.bg да си полафим ако искаш!
kafeto
Потребител

Мнениеот va6a » 31 Авг 2004, 23:49

Абсолютно Ви подкрепям.Мисля обаче,че това не става без участие на държавата в лицето на различни нейни органи и органчета,които не спряха да тръбят чрез купената си преса за това, че видиш ли продажбата на М-tel -била много изгодна-зависи обаче за кого.Да не би парите от продажбата(които са сигурно една трета от печалбата за една година или нещо подобно) да са обвързани по някакъв начин с печалбата на компанията и от това да печели държавния бюджет-абе само като си представиш навремето физиономията на Софиянски като шеф на Съобщенията и сега този недорасляк,невъобразимото ни търпение да понасяме брокерчетата и Големите им сделки,,,
va6a

Мнениеот наблюдател » 01 Сеп 2004, 10:43

Мобилните оператори казаха,че бойкота не ги притеснява.И дълбоко грешат.Вместо да си направят съответните изводи,те се правят на велики.Така са се нагушили,че не два часа бойкот,а цяла година да си спрем телефоните,това няма да ги ощети кой знае колко.Запасили са се достатъчно с нашите пари.
наблюдател

Мнениеот alex_pet » 02 Сеп 2004, 14:10

Moje bi niakoi ikonomist shte obiasni otkude idvat nerealno visokite ceni. Samo jelanieto za pe4alba li e prichinata, ne se li dulji malkoto potrebiteli v sravnenie s evropeiskite strani. Krediti li sa teglili M-tel i Globul ta sega gi pogasiavat i im triabvat pari. Ili puk moje bi vzimat primer ot advokatite koito tvurdo otkazvat da vuvedat evropeska tarifa na uslugite:)
alex_pet

Мнениеот Подкрепящ » 03 Сеп 2004, 12:58

Обаче си струва да се опита.
Подкрепящ

Мнениеот Подкрепящ » 03 Сеп 2004, 12:59

Обаче си струва да се опита. наблюдател написа:

> Мобилните оператори казаха,че бойкота не ги притеснява.И
> дълбоко грешат.Вместо да си направят съответните изводи,те се
> правят на велики.Така са се нагушили,че не два часа бойкот,а
> цяла година да си спрем телефоните,това няма да ги ощети кой
> знае колко.Запасили са се достатъчно с нашите пари.
Подкрепящ

Мнениеот gambit » 03 Сеп 2004, 18:50

протеста срещу мобилините оператори ми напомня на заканите на пияните в
механата.Бих подкрепил призив за отказ от плащане на данъци,социални осигу
ровки,разни прикрите данъци във вид на такси и т.н.защото с тези наши пари се
изгражда и укрепва една държавна репресивна машина по-страшна от тоталитар
ната.Защо се правим на щрауси ?нима не виждате ,че с всеки изминат ден примка
та около нас българите се затяга? или вас не ви засяга това,че шепа марионетки
се гаврят с всичко,което е българско? готовите сте да се изживеете като герои
и да успоките гузната си съвест с едно протестче ,което е и жалко и смешно.
Протестирйте срещу помиярчетата от хелрзинския комитет,срещу опосумите
от разни организациики залепили си етикета на правозащитници,или срещу
говорителите на МВР с генералски пагони.Защо джавкате срещу нещо,кето не е
определящо за съдбата и бъдещето на България?
Мъчно ми е за Вас,мъчно ми е и за мен,мъчно ми е ,че мълчим и се правим на
глухонемослепи.
gambit
Младши потребител

Мнениеот наблюдател » 03 Сеп 2004, 19:11

ЕЕЕеееее,колега,ти пък сега.Нали все отнякъде трябва да се почне.По-добре е така плахо,полека,отколкото никакви протести.А и в такива мероприятия народа като усети силата си,ще почне да протестира и срещу нещата,за които ти говориш.Защото те са също много важни и не трябва да се подкрепят с нашето мълчание.
наблюдател

Следваща

Назад към Общи дискусии