- Дата и час: 18 Дек 2024, 23:18 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Юристите и студентите,заедно за спасение на България
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Юристите и студентите,заедно за спасение на България
България е пред прага на фактическа ликвидация.Само младите хора ,в частно
ст студентите с подкрепата на юристите са в състояние да спасят родината от
поредната национална катастрофа.Считам,че форумци могат да станат ядрото на
организацията,която ще бъде изградена с цел :Спасението и Възраждането на
България.В никакъв случай тази организация не трябва да попада под влиянието на вече съществуващите партии и особено на тези от тях,които считат,че са абон
ирани за властта.Не бива да се допускат и агенти на службите за сигурност ,както
на българските така и на чуждите.Трябва да се осигури финасиране от национал
ноотговорния капитал/има ли го и къде е той?/Само ще ви припомня,че ПАСОК
бе учреден от 12 човека и за кратко враме стана водеща партия в Гърция.Важно е лидерът да е личност!Най-добре да е из средите на популярните сред студентите
Професори.В колективния орган на движението студентите трява да са най-малко
2/3 от състава,хуманитарите от тях да са не по-малко от половината.
Ако бъда поканен ще помагам на движението с опита и знанията си.
ст студентите с подкрепата на юристите са в състояние да спасят родината от
поредната национална катастрофа.Считам,че форумци могат да станат ядрото на
организацията,която ще бъде изградена с цел :Спасението и Възраждането на
България.В никакъв случай тази организация не трябва да попада под влиянието на вече съществуващите партии и особено на тези от тях,които считат,че са абон
ирани за властта.Не бива да се допускат и агенти на службите за сигурност ,както
на българските така и на чуждите.Трябва да се осигури финасиране от национал
ноотговорния капитал/има ли го и къде е той?/Само ще ви припомня,че ПАСОК
бе учреден от 12 човека и за кратко враме стана водеща партия в Гърция.Важно е лидерът да е личност!Най-добре да е из средите на популярните сред студентите
Професори.В колективния орган на движението студентите трява да са най-малко
2/3 от състава,хуманитарите от тях да са не по-малко от половината.
Ако бъда поканен ще помагам на движението с опита и знанията си.
- ipon
- Потребител
Re: Юристите и студентите,заедно за спасение на България
Ipon, tochno tozi vypros povdignah v temata "Teroristichna zaplaha", sled tvoeto posledno izkazvane... Vig kakvo sym napisal i preceni, a dokolkoto za lider na dvigenieto imam na predvid edin izqven urist. Ako se syglasite s men toj za men e strahoten chovek, perfekten profesor i dobyr rykovoditel. Govorq po moi lichni nabludeniq. Stava vypros za dekana na PIF v Blagoevgrad - prof. d-r Aleksandyr Vodenicharov. Ako ste syglasni, s men shte se opitam da govorq s nego i da mu predloga, no 1-vo trqbva da se izraboti shema po koqto shte se dejstva!
- senator
- Младши потребител
senatore,аз не познавам професора лично,но отзивите за него са добри.можеш
да говориш с мен на ICQ № 219040833.посъветвай се с твои приятели,колеги
дано шведа прояви интерес,Иван от Пловдив също,има и други колеги от форума,
които показват,че са добри българи,имам предвид Чолаков ,SOS и другите.Отричен юрист и човек е и проф.д-р Борислав Йотов!?
да говориш с мен на ICQ № 219040833.посъветвай се с твои приятели,колеги
дано шведа прояви интерес,Иван от Пловдив също,има и други колеги от форума,
които показват,че са добри българи,имам предвид Чолаков ,SOS и другите.Отричен юрист и човек е и проф.д-р Борислав Йотов!?
- ipon
- Потребител
А бе щом ще се търси финансиране от национално отговорен /безотговорен / капитал - отпиши я тая работа. В края на краищата капитала е петата власт и поставя в подчинение трите власти плюс четвъртата.
- лунатик
неприятно но факт,без пари не е възможно да се организира движение,,което
да успее да измени политическата и икономическата обстановка в страната.Аз
мисля,че има хора,които разполагат с финансови възможности и не приемат това
което става в България .Апелирам към скептиците: не погребвайте детето преди да се е родило.Призива ми е към онези,които милеят за България и вярват,че
могат да променят дережето и към по-добро.
да успее да измени политическата и икономическата обстановка в страната.Аз
мисля,че има хора,които разполагат с финансови възможности и не приемат това
което става в България .Апелирам към скептиците: не погребвайте детето преди да се е родило.Призива ми е към онези,които милеят за България и вярват,че
могат да променят дережето и към по-добро.
- ipon
- Потребител
Мисля, че парите са първата власт, която разваля всеки, докоснал се до тях.
Виждате какво става с "царските" хора в Народното събрание. Всеки дърпа нанякъде, като орел и рак са.
А моя "любимец" Кошлуков иска Закон за лобизма. Защо си мисля, че това е Закон за корупцията - който ти плати - той ще командва.
За проф. Йотов - да, той наистина има познания в наказателното право, но той е прокурор от ВКП и не би следвало да се занимава открито с политика.
Виждате какво става с "царските" хора в Народното събрание. Всеки дърпа нанякъде, като орел и рак са.
А моя "любимец" Кошлуков иска Закон за лобизма. Защо си мисля, че това е Закон за корупцията - който ти плати - той ще командва.
За проф. Йотов - да, той наистина има познания в наказателното право, но той е прокурор от ВКП и не би следвало да се занимава открито с политика.
- sos sos
Ipon идеята ти е страхотна, но не смятам, че ще успееш дас е пребориш с хилядите "бизнесмени" които забогатяха бувално за 1 вечер, които и до сега продължават да "спонсорират" нашите политици и ще продължават да го правят.......
Аз лично съм идеалист. И на мен ми се иска да има организация на млади хора (не само студенти), която да промени България към по-добро бъдеще, но ... с оглед нашата мила, родна действителност, това си е една утопия. Студентите години наред са използвани за политически цели, просто лесно се манипулират. Аз съм студент във Великотърновския университет и там ако не си член на ВМРО не можеш да влезеш в студентския съвет, независимо колко си кадърен и загрижен за благото на останалите (предполагам и в другите университети нещата са подобни). Да не говорим за корупцията, която се шири из академичните среди. Виждал съм как професори се дърпат за косите за 5 учебни часа в повече, да не говорим за това, че когато има избори за ръководни длъжности са готови да се изтрепят един друг. Така, че... за професорите - толкова. Зная, че има съвестни хора, но за съжаление се съмнявам, че ще са готови да се занимват с политическа идея....
Ипон... дано идеята ти да има някакво развитие. Аз винаги съм желал да подпомогна такива хора - които милеят за родината (дано не е поредния политически трик).. Ще видим .....
Аз лично съм идеалист. И на мен ми се иска да има организация на млади хора (не само студенти), която да промени България към по-добро бъдеще, но ... с оглед нашата мила, родна действителност, това си е една утопия. Студентите години наред са използвани за политически цели, просто лесно се манипулират. Аз съм студент във Великотърновския университет и там ако не си член на ВМРО не можеш да влезеш в студентския съвет, независимо колко си кадърен и загрижен за благото на останалите (предполагам и в другите университети нещата са подобни). Да не говорим за корупцията, която се шири из академичните среди. Виждал съм как професори се дърпат за косите за 5 учебни часа в повече, да не говорим за това, че когато има избори за ръководни длъжности са готови да се изтрепят един друг. Така, че... за професорите - толкова. Зная, че има съвестни хора, но за съжаление се съмнявам, че ще са готови да се занимват с политическа идея....
Ипон... дано идеята ти да има някакво развитие. Аз винаги съм желал да подпомогна такива хора - които милеят за родината (дано не е поредния политически трик).. Ще видим .....
-
DEKAH - Активен потребител
Твърдя, че има начин да се въздейства върху политиците с малко пари. А според техните критерии – без пари. Но първо моля следващите дни за активност по темата “Алгоритъм с ефект на тамян” във форума ОБСЪЖДАНЕ НА ЗАКОНОПРОЕКТИ.
За движение или друга организация предлагам следните послания:
“Българите имат право на регламентирано управление и достоен живот”, “Не на корупцията, престъпността и бедността”
Идеята да се сложи ред в законодателството и държавата с демократични средства, да се превърне в кауза.
За движение или друга организация предлагам следните послания:
“Българите имат право на регламентирано управление и достоен живот”, “Не на корупцията, престъпността и бедността”
Идеята да се сложи ред в законодателството и държавата с демократични средства, да се превърне в кауза.
- Юлиян Чолаков
Ипон, благодаря за поканата. Неведнъж съм излагал гражданската си позиция. Не смятам обаче че идеята за ново политическо движение, организация, и в крайна сметка партия, е удачна. Всички, или почти всички съществуващи партии имат за цел подобряване положението на страната. Но не реализират тази цел пълноценно. Това което им пречи, е:
-мафията
-корупцията /това е различно от мафията/
-зависимостта от легалния и нелегалния капитал
-наличието на много партии
-желанието за лично облагодетелстване и индивидуалните борби за власт
-съществуването на ДПС-може би най-важната причина
Мисля, че всички сме наясно какво пречи на управляващите да работят по-добре. Основното е-царя е цар и небългарин, министъра на външните работи е евреин, министъра на земеделието е турчин.
Ако НИЕ създадем нова партия, ще бъдем подвластни на същите фактори. Ето защо по-добрия вариант е да се създаде национално движение, което да заяви в първа точка от своята програма, че няма за амбиция властта, а има за цели:
1.Да бъде коректив на властта. То трябва да бъде организация , която да изразява народната воля във всеки един момент, а властта да се съобразява с нея.
2.Много важно-да изгради национален манталитет, образ на българската нация пред света със заявка за:
-национално самочувствие
-воля за успех
-воля за изграждане на българската държава
-членство в ЕС при най-важно условие-равнопоставеност като интелектуален потенциал във всички негови проявления-наука, култура, МОРАЛ, приобщеност към европейската ценностна система със собствен принос
3.Съхраняване на българския интелектуален и трудов капитал.
Това се сещам при първо обмисляне. Не съм сигурен, че ще ме подкрепите. Но все пак апелирам да помислите. Ако го направим по този начин, мисля, че като вид политическо крило ще бъде "Новото време"-те според мен са дали заявка за тази партийна ниша, която цели предложената от теб партия.
-мафията
-корупцията /това е различно от мафията/
-зависимостта от легалния и нелегалния капитал
-наличието на много партии
-желанието за лично облагодетелстване и индивидуалните борби за власт
-съществуването на ДПС-може би най-важната причина
Мисля, че всички сме наясно какво пречи на управляващите да работят по-добре. Основното е-царя е цар и небългарин, министъра на външните работи е евреин, министъра на земеделието е турчин.
Ако НИЕ създадем нова партия, ще бъдем подвластни на същите фактори. Ето защо по-добрия вариант е да се създаде национално движение, което да заяви в първа точка от своята програма, че няма за амбиция властта, а има за цели:
1.Да бъде коректив на властта. То трябва да бъде организация , която да изразява народната воля във всеки един момент, а властта да се съобразява с нея.
2.Много важно-да изгради национален манталитет, образ на българската нация пред света със заявка за:
-национално самочувствие
-воля за успех
-воля за изграждане на българската държава
-членство в ЕС при най-важно условие-равнопоставеност като интелектуален потенциал във всички негови проявления-наука, култура, МОРАЛ, приобщеност към европейската ценностна система със собствен принос
3.Съхраняване на българския интелектуален и трудов капитал.
Това се сещам при първо обмисляне. Не съм сигурен, че ще ме подкрепите. Но все пак апелирам да помислите. Ако го направим по този начин, мисля, че като вид политическо крило ще бъде "Новото време"-те според мен са дали заявка за тази партийна ниша, която цели предложената от теб партия.
- Иван
Иване,в взаимопомощ Сезгин търси адвокат от Пловдив специалист по ПТП,про
чети кореспонденицията ми с него и поеми случая,ще ти помагам включително и
с проекти за писмени защити.Казуса е сложен,но като познавам палачорщината на хората от предвалиретелното производство,допускам ,че и този път не са си свършили добре работата било при огледния протокол,било при възлагане на
задачите на вещото лици и прочие.Досежно призива ми,аз също мисля,че статута на партия не е приемлив,но не бива и да чакаме като жертвени агънца,нали ?
чети кореспонденицията ми с него и поеми случая,ще ти помагам включително и
с проекти за писмени защити.Казуса е сложен,но като познавам палачорщината на хората от предвалиретелното производство,допускам ,че и този път не са си свършили добре работата било при огледния протокол,било при възлагане на
задачите на вещото лици и прочие.Досежно призива ми,аз също мисля,че статута на партия не е приемлив,но не бива и да чакаме като жертвени агънца,нали ?
- ipon
- Потребител
Ипон, благодаря отново за поканата ти да поема клиента, но не мисля че ми е в компетенцията. Просто не съм работил такива дела. Ако си забелязал, силен съм в гражданското право. Просто не искам да се захващам с нещо, с което не съм сигурен че ще се справя.
Знаеш ли, имам една идея. Можем да си направим някакво дружество. Виждам, че ще има потенциал, тъй като работата ми в Пловдив е свързана и с работа в София, а предполагам обратното важи и за теб. Не знам дали работиш сам, или с колега. За сега съм сам, но ми се иска да направим едно дружество с няколко адвокати, в които всеки е специализиран в някаква област. Вече съм абсолютно убеден, че не е възможно да се работи и знае всичко. А клиенти има и ще има винаги за тези, които добре си вършат работата. Освен това знаеш, че обикновено казуса не е изчистен, и изисква знания в няколко области на правото.
Не бива да чакаме като жертвени агънца. Имаш поддръжката ми.
Знаеш ли, имам една идея. Можем да си направим някакво дружество. Виждам, че ще има потенциал, тъй като работата ми в Пловдив е свързана и с работа в София, а предполагам обратното важи и за теб. Не знам дали работиш сам, или с колега. За сега съм сам, но ми се иска да направим едно дружество с няколко адвокати, в които всеки е специализиран в някаква област. Вече съм абсолютно убеден, че не е възможно да се работи и знае всичко. А клиенти има и ще има винаги за тези, които добре си вършат работата. Освен това знаеш, че обикновено казуса не е изчистен, и изисква знания в няколко области на правото.
Не бива да чакаме като жертвени агънца. Имаш поддръжката ми.
- Иван
Иване,аз съм в професията от доста години.Нито ден не съм преживял без да
прочета нещо или да предизвикам интересна беседа с знаещи колеги.Това ми дав
а иизвестно основание да споделяв с по-младите колеги вижданията си за профес
ията ,за живота ако щеш и за разни други работи.Нашата професия е професия
на безкрайното знание,знания в областта на литературата,историята,логиката,
психологията,философията, и така по безкрайност.Това,че не се чувстваш уверен
в пеналните казуси,не бива да изключва възможността понякога да се ангажираш
с такива,.Наказателното право е много,много интересно и за разлика от граждан
ското не суха материя.Зад всеки казус е живия човек а той е нещо много ,много сложно.
прочета нещо или да предизвикам интересна беседа с знаещи колеги.Това ми дав
а иизвестно основание да споделяв с по-младите колеги вижданията си за профес
ията ,за живота ако щеш и за разни други работи.Нашата професия е професия
на безкрайното знание,знания в областта на литературата,историята,логиката,
психологията,философията, и така по безкрайност.Това,че не се чувстваш уверен
в пеналните казуси,не бива да изключва възможността понякога да се ангажираш
с такива,.Наказателното право е много,много интересно и за разлика от граждан
ското не суха материя.Зад всеки казус е живия човек а той е нещо много ,много сложно.
- ipon
- Потребител
Аз имам наказателни дела-повечето са дребни кражби, имах едно ПТП миналата година. Знаеш ли какво ме отвращава по тези дела-липсата на равнопоставеност между страните, както и несъвършената система на доказване. Не мога да приема редица равила на НПК. Полицаите лъжат до безобразие. Как може по предварителна проверка полицаи да извършат по същество следствени действия, за които има предвидена процесуална форма именно с цел гаранция за достоверност, и техните свидетелски показания да са допустими доказателства? Просто не мога да го приема-естествено че ще свидетелстват и неверни данни, само и само да закопаят обвиняемия. Освен това съда е с прокуратурата. Как да се боря и със съда, и с прокурора? Отвратен съм и от решения на ВКС, които буквално прегазват закона.
В гражданското право все пак има равнопоставеност, там има голяма възможност за лавиране, много въпроси са спорни.
По другата тема-сега като прочетох първото ти изречение, ме обхвана страх. Страх от атентат. Защото ако се случи, ще стане много лошо. Можем само да се надяваме на обратното.
В гражданското право все пак има равнопоставеност, там има голяма възможност за лавиране, много въпроси са спорни.
По другата тема-сега като прочетох първото ти изречение, ме обхвана страх. Страх от атентат. Защото ако се случи, ще стане много лошо. Можем само да се надяваме на обратното.
- Иван
Специална молба към ipоn, но не само:
Ipоn, казваш, че си опитен човек и юрист с гражданска позиция. Моля те, анализирай предложението в ЗАКОНОПРОЕКТИ (“Алгоритъл с ефект ...”) Темата е много сериозна, обърни й внимание. Ано нещо те притеснява, изпрати ми E-писмо - адресът е действащ.
Достоинствата и недостатъците на предложения метод за трансформиране на законодателството могат да се анализират най-добре от опитни юристи. Молбата е не само до ipon. Юристи, моля, не създавайте впечатление, че сте от небългарската партия “Господари на мълчанието”, че някои активни форумци са подставени лица!
Достоинствата и недостатъците на предложения метод за трансформиране на законодателството могат да се анализират най-добре от опитни юристи. Молбата е не само до ipon. Юристи, моля, не създавайте впечатление, че сте от небългарската партия “Господари на мълчанието”, че някои активни форумци са подставени лица!
- Юлиян Чолаков
ипон е прав,само студентите могат да предизвикат промени в една държава.затова е нужно да се осъзнание,че само в родината си човек се чувства
щаслив,когато тази родина не е обсебена от помияри и псевдопатриоти.Странно
защо през янеари 1997 година студентите излязоха на улицата и станаха причина
Костов да узурпира властта,о сега когато ноложението в държавата не е по-розово
си траят?
щаслив,когато тази родина не е обсебена от помияри и псевдопатриоти.Странно
защо през янеари 1997 година студентите излязоха на улицата и станаха причина
Костов да узурпира властта,о сега когато ноложението в държавата не е по-розово
си траят?
- gambit
- Младши потребител
Колеги,
отдавна не съм влизал във форума. Впечатлен съм от оптимизма и готовността ви за промяна. Аз съм по-умерен, но в общи линии съм съгласен. Да не звуча като черна станция (така ли се казваше), но веднага ще изложа някои проблеми, не за да зачертая всякакъв опит за излизане от безизходицата, а за да могат всички да помислят по въпросите.
1) в България има около 200 регистрирани политически партии - прекомерно число; за жалост това е един огромен проблем поради факта, че след НДСВ хората се обезкуражиха съвсем за новосформирани движения, партии и т.н. Как смятате да се отличите от останалите дребни и незнайни партийки? Едва ли не целият юридически елит от СУ влезе във властта през 2001 и какво излезе - същата посредственост... Да не забравяме, че и в сегашния парламент влязоха недипломирани студенти..
2) Иван е абсолютно прав - ДПС е вредно, за евреите не съм съгласен просто, защото настроенията в света изобщо не предполагат някакво негативно отношение към тях. Дано турската ентическа общност в България най-после се оттърси от хватката на Доган, но се съмнявам...
3) Голям проблем е емиграцията - почти всеки малко по-кадърен млад човек си отива. Вече не смея да броя приятелите ми зад граница, които нямат намерение да се връщат.... Остават пенсионерите и хората със средно и основно образование. За демографската криза просто не ми се говори
4) Членството в ЕС е жизнено важно... Спор няма. Но замисляли ли сте се какво ще означава равни или почти равни възможности за работа на българи в чужбина (Англия вече обяви, че няма да слага никакви прегради и гратисни периоди за специалисти от новите страни членки; Германия приема закон, с който ще даде равни възможности на всеки чуждестранен студент, завършил там да работи там!) От опит знам, че на лесното се свиква лесно; а българите сме живели трудно и продължаваме да се мъчим. Знам, че Ипон, Иван и другите ще останем тук, но важни са преобладаващата част от младите - как да ги задържим тук, да ги увлечем, да им дадем шанс и възможност не само за изява, но и за достойна печалба!
5) Най-сетне проблем е явното и поредно в историята ни олевяване на електората - дано БСП да са се променили; искрено го желая не заради тях, а заради всички нас. Но честно казано, не знам какъв провал трябва да направят, за да се УСЕТЯТ хората, че те просто не умеят! Половината от сегашните им лидери са си същите, които ни провалиха тотално през 96г.
6) Най-сетне един конкретен проблем - как ще основете движението, кой ще спонсорира участие на избори? - Манджуков ли? или Лукойл на Вальо Златев? Или братът на Милен Велчев? Или банкерчетата-капиталисти? Те да бяха истински капиталисти ще се жертвам, колкото и да ги презирам. А те бивши партийни секретари, които сега ни поучават как се управлява и промотира едрия бизнес! Аз лично не бих участвал в подобно нещо, ако само един от гореизброените герои е с нас.
7) Най-важното нещо - как да накараме 40% от имащите право на глас да упражнят своето право, а не после да хленчат, че ги били ограбили и че нищо не са направили политиците за тях! Даже и да не гласуват за нас, даже да гласуват за партията на българските жени (не съм женомразец изобщо, просто делението по полов признак в политиката е безспорно доказателство за инфантилност и комплекси), само и само ДА ГЛАСУВАТ!!! По този начин поне ДПС ще взима максимум 4%, а не 7-8%... Има реален шанс изобщо да ги изхвърлим от политческо представителство. Нека го използваме, така и Доган може да падне, ще се изпокарат, ще излязат наяве злоупотребите в земеделието и всички останали случаи на корупция... Не че ще ги осъдят, не съм мечтател, но поне ще бъдат дискредитирани публично...
Все пак успех на начинанието
отдавна не съм влизал във форума. Впечатлен съм от оптимизма и готовността ви за промяна. Аз съм по-умерен, но в общи линии съм съгласен. Да не звуча като черна станция (така ли се казваше), но веднага ще изложа някои проблеми, не за да зачертая всякакъв опит за излизане от безизходицата, а за да могат всички да помислят по въпросите.
1) в България има около 200 регистрирани политически партии - прекомерно число; за жалост това е един огромен проблем поради факта, че след НДСВ хората се обезкуражиха съвсем за новосформирани движения, партии и т.н. Как смятате да се отличите от останалите дребни и незнайни партийки? Едва ли не целият юридически елит от СУ влезе във властта през 2001 и какво излезе - същата посредственост... Да не забравяме, че и в сегашния парламент влязоха недипломирани студенти..
2) Иван е абсолютно прав - ДПС е вредно, за евреите не съм съгласен просто, защото настроенията в света изобщо не предполагат някакво негативно отношение към тях. Дано турската ентическа общност в България най-после се оттърси от хватката на Доган, но се съмнявам...
3) Голям проблем е емиграцията - почти всеки малко по-кадърен млад човек си отива. Вече не смея да броя приятелите ми зад граница, които нямат намерение да се връщат.... Остават пенсионерите и хората със средно и основно образование. За демографската криза просто не ми се говори
4) Членството в ЕС е жизнено важно... Спор няма. Но замисляли ли сте се какво ще означава равни или почти равни възможности за работа на българи в чужбина (Англия вече обяви, че няма да слага никакви прегради и гратисни периоди за специалисти от новите страни членки; Германия приема закон, с който ще даде равни възможности на всеки чуждестранен студент, завършил там да работи там!) От опит знам, че на лесното се свиква лесно; а българите сме живели трудно и продължаваме да се мъчим. Знам, че Ипон, Иван и другите ще останем тук, но важни са преобладаващата част от младите - как да ги задържим тук, да ги увлечем, да им дадем шанс и възможност не само за изява, но и за достойна печалба!
5) Най-сетне проблем е явното и поредно в историята ни олевяване на електората - дано БСП да са се променили; искрено го желая не заради тях, а заради всички нас. Но честно казано, не знам какъв провал трябва да направят, за да се УСЕТЯТ хората, че те просто не умеят! Половината от сегашните им лидери са си същите, които ни провалиха тотално през 96г.
6) Най-сетне един конкретен проблем - как ще основете движението, кой ще спонсорира участие на избори? - Манджуков ли? или Лукойл на Вальо Златев? Или братът на Милен Велчев? Или банкерчетата-капиталисти? Те да бяха истински капиталисти ще се жертвам, колкото и да ги презирам. А те бивши партийни секретари, които сега ни поучават как се управлява и промотира едрия бизнес! Аз лично не бих участвал в подобно нещо, ако само един от гореизброените герои е с нас.
7) Най-важното нещо - как да накараме 40% от имащите право на глас да упражнят своето право, а не после да хленчат, че ги били ограбили и че нищо не са направили политиците за тях! Даже и да не гласуват за нас, даже да гласуват за партията на българските жени (не съм женомразец изобщо, просто делението по полов признак в политиката е безспорно доказателство за инфантилност и комплекси), само и само ДА ГЛАСУВАТ!!! По този начин поне ДПС ще взима максимум 4%, а не 7-8%... Има реален шанс изобщо да ги изхвърлим от политческо представителство. Нека го използваме, така и Доган може да падне, ще се изпокарат, ще излязат наяве злоупотребите в земеделието и всички останали случаи на корупция... Не че ще ги осъдят, не съм мечтател, но поне ще бъдат дискредитирани публично...
Все пак успех на начинанието
- Gosho
1. Като цяло, идеята е химерична и все пак, щом сте рекли, дайте да правим политика - аз съм по-малък от всички тук, но смятам, че вече притежавам известни качества (въпреки, че винаги съм гледал на бъдещето си като на адвокатски, а не като на политически филм).
2. Адмирирам по-горе изказаното становище относно лумпените помиярчета на "Командира", които показваха мускули по улиците през 97-ма.
3. Подкрепям, също така, издигнатата кандидатура на проф. д-р Александър Воденичаров - моят любим преподавател, но ми се струва, че не бива да се избързва и да се подхожда наивно - човекът е от парламентарната квота във ВСС все пак......... Също така бих предложил и други хора, които биха били от полза на каквото и да било равнище в бъдещата организация - доц. Георги Близнашки (бивш депутат и един от главните разработчици на Конституцията от 1991г.) например - един изключителен ерудит и експерт в областта на Конституционното право от световна величина.
4. За "царските" юристи - Герджиков ми харесва, останалите са смешници от класа.
2. Адмирирам по-горе изказаното становище относно лумпените помиярчета на "Командира", които показваха мускули по улиците през 97-ма.
3. Подкрепям, също така, издигнатата кандидатура на проф. д-р Александър Воденичаров - моят любим преподавател, но ми се струва, че не бива да се избързва и да се подхожда наивно - човекът е от парламентарната квота във ВСС все пак......... Също така бих предложил и други хора, които биха били от полза на каквото и да било равнище в бъдещата организация - доц. Георги Близнашки (бивш депутат и един от главните разработчици на Конституцията от 1991г.) например - един изключителен ерудит и експерт в областта на Конституционното право от световна величина.
4. За "царските" юристи - Герджиков ми харесва, останалите са смешници от класа.
- kafeto
- Потребител
P.S.: Ако не друго, то поне шум можем да вдигнем! И то лесно! И то голям!
- kafeto
- Потребител
надявам се скоро студентите да се включат масово в обсъждането на тази тема.
- gambit
- Младши потребител
ето какво открих на ей тая страница http://ndt.netplusdb.bg/public_html/sta ... 2701380040
ЗВУЧИ ТЪЖНО
Моите причини, за да остана в България
"There is no dark side of the moon, really... In fact is all dark..." Pink Floyd
Защото много ми харесва да живея в кочина.
Защото обичам да дишам мръсен въздух.
Държа да умра от рак на четиридесет години.
Страшно си падам да плащам външния дълг, дето не съм го направил аз.
Много ме радват сметките от по 150 лева за парно или ток.
Държа съседите ми да са олигофрени.
Страшно си падам да ме унижават новобогаташи.
Панелните гарсониери ме кефът.
Обичам съседът ми да си цепи дървата в хола си.
Омръзна ми като изляза на терасата и да виждам как тъпите ми съседи си изхвърлят манджата и боклука през джама си
Обичам депутатите, дето съм ги избирал, да гласуват тъпи закони.
Държа да се осигурявам здравно и след това, като се разболея, никой да не ми обръща внимание
Кефят ме данъци от по над четиридесет процента.
Хубаво ми е да събирам пари за кола от десет години.
Обичам да дружа със тъпи, грозни и миризливи цигани наскоро забогатели от съмнителен бизнес
Още по-хубаво ми е, когато ми откраднат колата.
Харесват ми подкупните ченгета.
Харесват ми подкупните митничари.
Харесва ми, че абсолютно всички, дето не трябва, са подкупни.
Чувствам се щастлив, когато мутрите изнасилят гаджето ми.
Чувствам се щастлив, когато мутрите изнасилят и мен.
Весело ми е, когато БМВ-та газят хора и се отървават с глоба за превишена скорост.
Обичам попфолк.
Падам си да ми обират апартамента по два пъти в годината.
Хубаво ми е сутрин да виждам некролози на петнадесетгодишни деца, умрели от дрога.
Хубаво ми е сутрин да виждам некролози на шестнадесетгодишни деца, застреляни от полицаи.
Приятно ми е да ме хапят бездомните помияри, които живеят в градинката до нас.
След това ми е хубаво, когато в болницата ми кажат, че се е свършила противобясната ваксина.
Харесва ми да ме ръгат в трамваите.
Харесва ми да ме настъпват и да ми кашлят в лицето в тролеите и автобусите.
Обичам да ме лъжат на пазара.
Обичам да ме лъжат навсякъде.
Харесва ми че в България думата “............” звучи гордо.
Приятно ми е, че от чешмата в кухнята тече помия.
Обичам да гледам тъпа телевизия.
Обичам да слушам тъпо радио.
Обичам страшно тъпите театрални постановки.
Много обичам да ми спират кабелната телевизия в момента, когато има хубав филм.
Падам си да пия метилов алкохол в бутилка от уиски.
Весело ми е да гледам как баба ми живее с петдесет лева пенсия.
Става ми гот като видя, че баба ми си продава покъщнината да може да си плати водата.
Доставя ми удоволствие да гледам как контрольорите в градския транспорт бият хора.
Доставя ми удоволствие и мен да ме бият.
Радват ме бездомните деца по улицата.
Още повече ме радват бездомните деца, когато са гладни.
Обичам да виждам пудели с прически за по сто лева.
Става ми хубаво, когато си купувам лекарства с изтекъл срок на годност.
Весело ми е, когато освобождават убийци от затвора, за да си правят пломби по зъбите.
Кеф ми е когато лекарят ми ми каже, че дължа 50 лева за един обикновен преглед и консултация.
Радвам се, когато срещна случайно на улицата бивши финансови фараони.
Радвам се, когато на пешеходната пътека някой шофьор се опита да ме сгази.
Обичам да си купувам фалшиви шампоани, от които да ме избиват обриви.
Харесва ми, когато някой се закачи на моя телефон и говори половин час с Гвинея Бисау.
Приятно ми е, когато някой психопат спечели избори.
Много ми е гот, когато родителите ми живеят на заеми.
Радвам се като някакъв изрусен, детствен ............ ме срещне на улицата и ми каже:”Скъпи, обичам те!” Или нещо подобно.
Радвам се, когато разни тъпаци с костюми за по хиляда лева, наскоро купили по един мезонет на трите си любовници, с извъннормено тегло от прекомерно ядене на езици от пъдпъдъци, прекарващи уикендите на островите Тонга, возещи се в служебни коли, струващи колкото половин поликлиника, децата на които ходят с по шест бодигардове, жените на които се занимават с това да си купуват гащи от Париж всеки втори петък на месеца, да се опитват да ме убедят, че нещата някога ще се оправят.
Харесва ми самозвани професори, въртящи по 10 фирми, да пишат двойки, защото по време на лекциите сме ходили на работа. (thx zlatina)
Защото умирам комплексари да ме третират като роб/иня.
Защото няма по-голяма наслада да уча в бунище.
Защото много обичам екстремния спорт - "разходка по родните ни улици" (thx irina)
Защото се раздава най-бързо и вярно юмручно право
ТОВА СА МОИТЕ ПРИЧИНИ ДА НЕ НАПУСНА БЪЛГАРИЯ!
ЩЕ СТОЯ ТУК И НЯМА ДА МЪРДАМ!!!
N.B. Аз не съм автора на тези причини, но ако някои може да добави още някоя - пишете на meto_bg@yahoo.com или pink@dir.bg
Last Updated 2004-03-27 @ 01:48 EET
ЗВУЧИ ТЪЖНО
Моите причини, за да остана в България
"There is no dark side of the moon, really... In fact is all dark..." Pink Floyd
Защото много ми харесва да живея в кочина.
Защото обичам да дишам мръсен въздух.
Държа да умра от рак на четиридесет години.
Страшно си падам да плащам външния дълг, дето не съм го направил аз.
Много ме радват сметките от по 150 лева за парно или ток.
Държа съседите ми да са олигофрени.
Страшно си падам да ме унижават новобогаташи.
Панелните гарсониери ме кефът.
Обичам съседът ми да си цепи дървата в хола си.
Омръзна ми като изляза на терасата и да виждам как тъпите ми съседи си изхвърлят манджата и боклука през джама си
Обичам депутатите, дето съм ги избирал, да гласуват тъпи закони.
Държа да се осигурявам здравно и след това, като се разболея, никой да не ми обръща внимание
Кефят ме данъци от по над четиридесет процента.
Хубаво ми е да събирам пари за кола от десет години.
Обичам да дружа със тъпи, грозни и миризливи цигани наскоро забогатели от съмнителен бизнес
Още по-хубаво ми е, когато ми откраднат колата.
Харесват ми подкупните ченгета.
Харесват ми подкупните митничари.
Харесва ми, че абсолютно всички, дето не трябва, са подкупни.
Чувствам се щастлив, когато мутрите изнасилят гаджето ми.
Чувствам се щастлив, когато мутрите изнасилят и мен.
Весело ми е, когато БМВ-та газят хора и се отървават с глоба за превишена скорост.
Обичам попфолк.
Падам си да ми обират апартамента по два пъти в годината.
Хубаво ми е сутрин да виждам некролози на петнадесетгодишни деца, умрели от дрога.
Хубаво ми е сутрин да виждам некролози на шестнадесетгодишни деца, застреляни от полицаи.
Приятно ми е да ме хапят бездомните помияри, които живеят в градинката до нас.
След това ми е хубаво, когато в болницата ми кажат, че се е свършила противобясната ваксина.
Харесва ми да ме ръгат в трамваите.
Харесва ми да ме настъпват и да ми кашлят в лицето в тролеите и автобусите.
Обичам да ме лъжат на пазара.
Обичам да ме лъжат навсякъде.
Харесва ми че в България думата “............” звучи гордо.
Приятно ми е, че от чешмата в кухнята тече помия.
Обичам да гледам тъпа телевизия.
Обичам да слушам тъпо радио.
Обичам страшно тъпите театрални постановки.
Много обичам да ми спират кабелната телевизия в момента, когато има хубав филм.
Падам си да пия метилов алкохол в бутилка от уиски.
Весело ми е да гледам как баба ми живее с петдесет лева пенсия.
Става ми гот като видя, че баба ми си продава покъщнината да може да си плати водата.
Доставя ми удоволствие да гледам как контрольорите в градския транспорт бият хора.
Доставя ми удоволствие и мен да ме бият.
Радват ме бездомните деца по улицата.
Още повече ме радват бездомните деца, когато са гладни.
Обичам да виждам пудели с прически за по сто лева.
Става ми хубаво, когато си купувам лекарства с изтекъл срок на годност.
Весело ми е, когато освобождават убийци от затвора, за да си правят пломби по зъбите.
Кеф ми е когато лекарят ми ми каже, че дължа 50 лева за един обикновен преглед и консултация.
Радвам се, когато срещна случайно на улицата бивши финансови фараони.
Радвам се, когато на пешеходната пътека някой шофьор се опита да ме сгази.
Обичам да си купувам фалшиви шампоани, от които да ме избиват обриви.
Харесва ми, когато някой се закачи на моя телефон и говори половин час с Гвинея Бисау.
Приятно ми е, когато някой психопат спечели избори.
Много ми е гот, когато родителите ми живеят на заеми.
Радвам се като някакъв изрусен, детствен ............ ме срещне на улицата и ми каже:”Скъпи, обичам те!” Или нещо подобно.
Радвам се, когато разни тъпаци с костюми за по хиляда лева, наскоро купили по един мезонет на трите си любовници, с извъннормено тегло от прекомерно ядене на езици от пъдпъдъци, прекарващи уикендите на островите Тонга, возещи се в служебни коли, струващи колкото половин поликлиника, децата на които ходят с по шест бодигардове, жените на които се занимават с това да си купуват гащи от Париж всеки втори петък на месеца, да се опитват да ме убедят, че нещата някога ще се оправят.
Харесва ми самозвани професори, въртящи по 10 фирми, да пишат двойки, защото по време на лекциите сме ходили на работа. (thx zlatina)
Защото умирам комплексари да ме третират като роб/иня.
Защото няма по-голяма наслада да уча в бунище.
Защото много обичам екстремния спорт - "разходка по родните ни улици" (thx irina)
Защото се раздава най-бързо и вярно юмручно право
ТОВА СА МОИТЕ ПРИЧИНИ ДА НЕ НАПУСНА БЪЛГАРИЯ!
ЩЕ СТОЯ ТУК И НЯМА ДА МЪРДАМ!!!
N.B. Аз не съм автора на тези причини, но ако някои може да добави още някоя - пишете на meto_bg@yahoo.com или pink@dir.bg
Last Updated 2004-03-27 @ 01:48 EET
- донна2
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|