начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

чл.343ал.1бУКВА Б

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

чл.343ал.1бУКВА Б

Мнениеот azpolzo » 12 Фев 2013, 18:59

Причиних средна телесна поради непредпазливост при ПТП. Въпросът ми е дали застрахователя ми по ГО ще покрие иска на пострадалия?
azpolzo
Нов потребител

Re: чл.343ал.1бУКВА Б

Мнениеот georgiev_sfbg » 18 Мар 2013, 16:59

azpolzo написа:Причиних средна телесна поради непредпазливост при ПТП. Въпросът ми е дали застрахователя ми по ГО ще покрие иска на пострадалия?

Зависи. Погледнете какво е записано в застрахователната Ви полица.
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот azpolzo » 30 Мар 2013, 20:11

Пострадалият ми поиска 3000лв и да направим извън съдебно спорузомение.Аз нямам тази възмозност да му платя до делото аи сумата е прекалено голяма за моите доходи.Знам че ако ме осъдят ще ми е по скъпо а и пак ще платя но ще го отлогя във времето.Въпроса ми е при такива събития застрахователя не трябва ли да поема обещетенията на пострадалите?А за мочта вина да си понеса наказанието предвидено по закон.
azpolzo
Нов потребител

Мнениеот azpolzo » 30 Мар 2013, 20:55

Ръката на пострадалата е счупена но не съм уведомил застрахователя ПТП беше преди 6 месеца сигурно е и късно вече.
azpolzo
Нов потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 03 Апр 2013, 22:22

azpolzo написа:Ръката на пострадалата е счупена но не съм уведомил застрахователя ПТП беше преди 6 месеца сигурно е и късно вече.

Застрахованият е длъжен в седемдневен срок от настъпването на
застрахователно събитие, да уведоми Застрахователя за застрахователното
събитие и/или обстоятелствата, които биха довели до възникване на гражданска
отговорност и предявяване на претенция за изплащане на застрахователно
обезщетение по притежаваната от него полица по задължителна застраховка
“Гражданска отговорност” на автомобилистите.
http://napa.bg/wp-content/uploads/2012/ ... bility.pdf
http://victoria-insbg.com/bg/documents/4299
...и т.н.

:idea: :arrow: Консултирайте се с адвокат!
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот azpolzo » 13 Апр 2013, 21:58

Здравейте,скоро ми бе делото осъдиха ме глоба 300лв и 8 месеца лишаване да карам МПС,на пострадалият присъдиха да заплатя 4000лв сума непосилна за мен.Служебният ми защитник ми каза че ще си търси от застрахователя обещетение пострадалият.Но аз съм много притеснен защото тази сума ако трябва аз да я платя със лихвите и периода за който ще я плащам с моите доходи лелеле сигурно 10г.Трябва ли аз да уведомя застрахователя за присъдата и ако евентуално той изплати нещо ще се търси ли до 4000лв останалото от мен? Благодаря предварително за мнениятя!
azpolzo
Нов потребител

Мнениеот doc03 » 14 Апр 2013, 21:19

Не пести от адвокат, за да излезе по-тънко плащането !
Всички тези неща до сега трябваше да си ги изчистил !

"Ако не се уведоми застрахователят по ГО за настъпилото ПТП по вина, ще трябва да се заплатят всички лихви изплатени от застрахователя като обезщетение от момента на ПТП до уведомяването му."

Нали вече е уведомен застрахователя ?!
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот azpolzo » 15 Апр 2013, 07:37

Да уведомих го,малко късно но е уведомен.По дяволите трябва да си юрист за да живееш!
azpolzo
Нов потребител

Назад към Наказателно право