- Дата и час: 26 Ное 2024, 06:56 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Съвет за придобиване на разрешително късо нарезно оръжие
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
84 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Съвет за придобиване на разрешително късо нарезно оръжие
Темата беше доста извратена и изкривена от първоначалния и замисъл. Има хора, които обичат да спамват. Надявам се някой модераторите да я изтрие.
www.howtogivewomenorgasm.com
- phoenician
- Младши потребител
Еми при зададен въпрос "...има ли начин да увелича шансовете си за получаване на разрешително?" какво очаквате да стане? Да ви кажат плик с тоно колко лева на кой човек да подадете? Какви точно небивалици да пишете в заявлението? Как да преметнете системата? И това го търсите в юридически форум?
Вземи задай същия въпрос тук: http://www.police.ba4ka.com/viewforum.php?f=32 да видиш какво значи "извращаване и изкривяване на темата"... На бъзе и коприва ще те направят полицаите...
Вземи задай същия въпрос тук: http://www.police.ba4ka.com/viewforum.php?f=32 да видиш какво значи "извращаване и изкривяване на темата"... На бъзе и коприва ще те направят полицаите...
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
doc03 написа:За какво Ви е това оръжие, в същност ?
........................................................................................
Съветът ми е - не носете оръжие. Опасен сте.
Темата се изврати и изкриви от горния пост - нататък.
phoenician, съветът ми беше напълно добронамерен.
TheOldMan, според мен не си прав.
Спокойно можеш да попиташ в http://www.police.ba4ka.com/viewforum.php?f=32 , phoenician. Няма да те изядат. Но всеки един, там, ще те попита съвсем просто - "За какво ти е огнестрелно оръжие?"
А онова с проблемите ... напълно съгласен, но единствено относно кучета, по-рядко надрусани идиоти, и пияни говеда, (за предпочитане с "Реп", при това с револвер ... и приятел в стрелбище )
В същност смисълът е скрит не в самото оръжие, а в количеството, намиращо се в населението. Когато 50% от гражданите законно притежават оръжие, нещата ще си дойдат на място. При 9 от 10 случая възпиращият ефект идва не от муницията с кух или мек връх, а от знанието, че отсрещният притежава оръжие, и от убедеността, че същият няма да се поколебае да го използва при необходимост.
Пистолетите приличат до някъде на антирадарите. Колкото повече антирадари - толкова, по-ниска скорост се отчита (Данните са от руската статистика). ... ама там пистолетите ги нямат за нищо .....
Лично аз не съм против оръжието за граждани. Точно обратното. И надали ще се намери полицай, дори и в http://www.police.ba4ka.com/viewforum.php?f=32 , който да си изкриви душата и да каже обратното. За съжаление, законодателството ни, към момента, не защитава хората, използвали оръжие за самозащита. За тези колеги, използвали оръжие с правоохранителна цел - изобщо няма да говоря. Престъпленията се извършват основно с НЕЗАКОННО притежавано оръжие. Със ЗАКОННОТО се случват най-вече инциденти и нещастни случаи.
Обаче, phoenician, посъветвах те лично ти да не си взимаш оръжие. Или поне да не го носиш. Дръж си го в къщи и направи 14 дупки на нежелания гост, който ти прекрачи прага без задължителните ... реквизити , посочени от TheOldMan. Дано не ти се налага, но понякога няма друг начин ... Как беше ... по-добре 15 години на топло, отколкото цял живот мъртъв. (Грозна шега е, но у нас е така).
А иначе в 04-то напиши просто това, което каза тук. "Оръжието ми е необходимо за самозащита и за защита на семейството ми" ... можеш да добавиш "в качеството ми на мениджър на висок пост в международна компания", но за второто се посъветвай с КОС-аджията.
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
-
doc03 - Активен потребител
phoenician, вслушайте се в съветите на Док.
Лично аз, познавайки (до някъде) себе си, съм си забранил всякакви помисли за лично оръжие. Законно или незаконно. Док ще Ви обясни защо. Това - въпреки фактът, че съм отрасъл в край, в който се стреля и изобщо гърми, далеч преди човек да тръгне на училище. Въпреки военното ми висше.
И, не на последно място, особено ценен е съветът за мушката. Ако пък се сдобиете с такова, задължително поддържайте оръжието си почистено и дебело смазано, както отвътре, така и отвън. Нормативната уредба в милата татковина е така устроена, че задължава (по Толстой), в крайна сметка, ползването на личното оръжие в това му предназначение.
Лично аз, познавайки (до някъде) себе си, съм си забранил всякакви помисли за лично оръжие. Законно или незаконно. Док ще Ви обясни защо. Това - въпреки фактът, че съм отрасъл в край, в който се стреля и изобщо гърми, далеч преди човек да тръгне на училище. Въпреки военното ми висше.
И, не на последно място, особено ценен е съветът за мушката. Ако пък се сдобиете с такова, задължително поддържайте оръжието си почистено и дебело смазано, както отвътре, така и отвън. Нормативната уредба в милата татковина е така устроена, че задължава (по Толстой), в крайна сметка, ползването на личното оръжие в това му предназначение.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
doc03 написа:doc03 написа:За какво Ви е това оръжие, в същност ?
........................................................................................
Съветът ми е - не носете оръжие. Опасен сте.
Темата се изврати и изкриви от горния пост - нататък.
phoenician, съветът ми беше напълно добронамерен.
TheOldMan, според мен не си прав.
Спокойно можеш да попиташ в http://www.police.ba4ka.com/viewforum.php?f=32 , phoenician. Няма да те изядат. Но всеки един, там, ще те попита съвсем просто - "За какво ти е огнестрелно оръжие?"
А онова с проблемите ... напълно съгласен, но единствено относно кучета, по-рядко надрусани идиоти, и пияни говеда, (за предпочитане с "Реп", при това с револвер ... и приятел в стрелбище )
На въпрос за съвет, как да увелича шансовете си за издаване на разрешително, отговорът беше "Опасен сте."
И това ако не е неадекватен отговор и изкривяване на темата ...
По-скоро очаквах идеи, какво да пиша в аргументацията ми и как да подходя. Това беше и целта като разказах малко за себе си, за да добиете някаква идея.
Разговорът отиде в посока, дали съм опасен и в морален аспект, какво трябва и не трябва. Това мога аз да го преценя за себе си. Искаше ми се и юрист да каже мнението си. Нищо повече.
За добронамереността няма да коментирам.
- phoenician
- Младши потребител
Добре, нали чухте и мнението на юрист? Доколкото на мен лично ми стана ясно от тая тема, нещата се изкривяват от глупости от рода на kolegat / досега не съм попаднала на никакво нормално мнение, изразено от него/, и от неправилно разбраните от Вас думи от специалиста от друга област, който изрази мнение, гледайки на боравенето с оръжие от гледна точка на осигуряване на Вашата лична безопасност и тази на околните. Възможно е да е преценил, че сте опасен именно заради историята, която разказахте за сбиването в заведението. Затова впоследствие бяхте посъветван да не я споменавате, очевидно, за да не създадете такова впечателние при подаването на Заявление за Разрешително.
Сега, имате ли някакви конкретни въпроси по темата или нещо неизяснено или смятате, че не сте получил никакъв полезен съвет? Ако смятате, че е небходимо да Ви се цитират конкретни норми, кажете, може точно в това да е проблемът!?
Ето нещо конкретно по темата :
След приключване на курса, при успешно положен изпит, на кандидатите за притежаване на оръжие се издава удостоверение по образец. Притежаващият такова удостоверение и желаещ да придобие огнестрелно оръжие гражданин, подава в служба "КОС" при РПУ:
* искане - приложение 10 за придобиване на огнестрелно оръжие;
* документ от Данъчна служба, удостоверяващ, че лицата не са укривали доходи, печалби и имущество;
* свидетелство за съдимост (ксерокопие на представеното при кандидатстване за курса, ако не е изтекъл 6-месечния срок на неговата валидност);
* документ от Специализираната Следствена служба, удостоверяващ, че срещу лицето няма образувани предварителни производства за умишлени престъпления от общ характер;
* медицинско свидетелство и удостоверение от съответния Психиатричен диспансер (ксерокопие на представените при кандидатстване за курса, ако не са изминали шест месеца от издаването им );
* ксерокопие на удостоверението за успешно завършен курс за безопасно боравене с огнестрелно оръжие;
* документ за платена държавна такса по тарифа 4 - 5 лв.
Тези документи гражданинът трябва да постави в папка, която да надпише с личните си данни (имена; ЕГН; серия; номер и дата на издаване на личния паспорт или личната карта; точен адрес по местоживеене и домашен телефон) и да ги представи в служба "КОС" на РПУ.
И още :
http://www.montana.mvr.bg/OD_Police/Ser ... ok_kos.htm
Сега, имате ли някакви конкретни въпроси по темата или нещо неизяснено или смятате, че не сте получил никакъв полезен съвет? Ако смятате, че е небходимо да Ви се цитират конкретни норми, кажете, може точно в това да е проблемът!?
Ето нещо конкретно по темата :
След приключване на курса, при успешно положен изпит, на кандидатите за притежаване на оръжие се издава удостоверение по образец. Притежаващият такова удостоверение и желаещ да придобие огнестрелно оръжие гражданин, подава в служба "КОС" при РПУ:
* искане - приложение 10 за придобиване на огнестрелно оръжие;
* документ от Данъчна служба, удостоверяващ, че лицата не са укривали доходи, печалби и имущество;
* свидетелство за съдимост (ксерокопие на представеното при кандидатстване за курса, ако не е изтекъл 6-месечния срок на неговата валидност);
* документ от Специализираната Следствена служба, удостоверяващ, че срещу лицето няма образувани предварителни производства за умишлени престъпления от общ характер;
* медицинско свидетелство и удостоверение от съответния Психиатричен диспансер (ксерокопие на представените при кандидатстване за курса, ако не са изминали шест месеца от издаването им );
* ксерокопие на удостоверението за успешно завършен курс за безопасно боравене с огнестрелно оръжие;
* документ за платена държавна такса по тарифа 4 - 5 лв.
Тези документи гражданинът трябва да постави в папка, която да надпише с личните си данни (имена; ЕГН; серия; номер и дата на издаване на личния паспорт или личната карта; точен адрес по местоживеене и домашен телефон) и да ги представи в служба "КОС" на РПУ.
И още :
http://www.montana.mvr.bg/OD_Police/Ser ... ok_kos.htm
- nk7702n
- Старши потребител
Понеже предният ми пост стана много дълъг, продължавам със следващ. Основанието за издаване на Разрешително за КНО е чл. 58 ал.1, съответната точка можете да я изберете като посочите, че няма пречка по точките от 1 до 10. Мотивирате се, чакате произнасяне в 1 - месечен срок, ако Ви откажат, имате право да обжалвате отказа с помощта на адвокат по съдебен път / чл. 118 от ЗОБВВПИ : Поствам относимата норма :
Чл. 58. (1) Разрешения за придобиване и/или съхранение на взривни вещества и пиротехнически изделия, разрешения за придобиване, съхранение и/или носене и употреба на огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях не се издават на лице:
1. (изм. - ДВ, бр. 73 от 2012 г., в сила от 25.09.2012 г.) което не е навършило 18 години;
1а. (нова - ДВ, бр. 73 от 2012 г., в сила от 25.09.2012 г.) което няма завършено основно образование - когато то кандидатства за издаване на разрешение за придобиване;
2. което е осъждано за умишлено престъпление от общ характер или срещу него е образувано наказателно производство за умишлено престъпление от общ характер;
3. за което е получено уведомление по чл. 182, ал. 2, т. 2, буква "б" или по чл. 221, ал. 6, т. 2 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс;
4. което страда от психическо разстройство;
5. което през последните три години задължително е настанявано в лечебни заведения по глава пета, раздел II от Закона за здравето или е лекувано за употреба на наркотични вещества;
6. което през последните три години два или повече пъти е настанявано в заведение за отрезвяване по чл. 78, ал. 1 от Закона за Министерството на вътрешните работи;
7. което през последните три години три или повече пъти е нарушавало обществения ред, за което са му налагани административни наказания;
8. спрямо което през последните три години са налагани мерки за защита по Закона за защита от домашното насилие;
9. което не е преминало курс за безопасно боравене с огнестрелно оръжие, в случаите когато то кандидатства за издаване на разрешения за носене и употреба на огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях;
10. което няма основателна причина - самоотбрана, ловни цели, спортни цели, културни цели, колекциониране, която по несъмнен начин обосновава издаването на разрешение.
(2) Малолетно и непълнолетно лице може да употребява оръжия и боеприпаси само на стрелбище с учебна или спортна цел и само с писмено съгласие на законните му представители и под ръководството на правоспособни инструктори или треньори.
(3) Физическо лице може да употребява огнестрелно оръжие и боеприпаси за него без разрешение за носене и употреба само на стрелбище с учебна или спортна цел под ръководството на правоспособен инструктор или треньор.
(4) Не се издава разрешение за употреба на лица, които нямат необходимата квалификация и придобита правоспособност за безопасност на труда при взривни работи и при работа със сценични пиротехнически изделия от категория Т2, други пиротехнически изделия от категория Р2 и фойерверки от категория 4.
(5) Условията и редът за провеждане на курсовете по ал. 1, т. 9 се определят с наредба на министъра на вътрешните работи. Когато курсовете за безопасно боравене с огнестрелно оръжие се провеждат от МВР, се събира такса в размер, определен с тарифата по чл. 12.
(6) Физически лица, които не са навършили 18 години, не могат да придобиват и носят неогнестрелно оръжие.
Чл. 58. (1) Разрешения за придобиване и/или съхранение на взривни вещества и пиротехнически изделия, разрешения за придобиване, съхранение и/или носене и употреба на огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях не се издават на лице:
1. (изм. - ДВ, бр. 73 от 2012 г., в сила от 25.09.2012 г.) което не е навършило 18 години;
1а. (нова - ДВ, бр. 73 от 2012 г., в сила от 25.09.2012 г.) което няма завършено основно образование - когато то кандидатства за издаване на разрешение за придобиване;
2. което е осъждано за умишлено престъпление от общ характер или срещу него е образувано наказателно производство за умишлено престъпление от общ характер;
3. за което е получено уведомление по чл. 182, ал. 2, т. 2, буква "б" или по чл. 221, ал. 6, т. 2 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс;
4. което страда от психическо разстройство;
5. което през последните три години задължително е настанявано в лечебни заведения по глава пета, раздел II от Закона за здравето или е лекувано за употреба на наркотични вещества;
6. което през последните три години два или повече пъти е настанявано в заведение за отрезвяване по чл. 78, ал. 1 от Закона за Министерството на вътрешните работи;
7. което през последните три години три или повече пъти е нарушавало обществения ред, за което са му налагани административни наказания;
8. спрямо което през последните три години са налагани мерки за защита по Закона за защита от домашното насилие;
9. което не е преминало курс за безопасно боравене с огнестрелно оръжие, в случаите когато то кандидатства за издаване на разрешения за носене и употреба на огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях;
10. което няма основателна причина - самоотбрана, ловни цели, спортни цели, културни цели, колекциониране, която по несъмнен начин обосновава издаването на разрешение.
(2) Малолетно и непълнолетно лице може да употребява оръжия и боеприпаси само на стрелбище с учебна или спортна цел и само с писмено съгласие на законните му представители и под ръководството на правоспособни инструктори или треньори.
(3) Физическо лице може да употребява огнестрелно оръжие и боеприпаси за него без разрешение за носене и употреба само на стрелбище с учебна или спортна цел под ръководството на правоспособен инструктор или треньор.
(4) Не се издава разрешение за употреба на лица, които нямат необходимата квалификация и придобита правоспособност за безопасност на труда при взривни работи и при работа със сценични пиротехнически изделия от категория Т2, други пиротехнически изделия от категория Р2 и фойерверки от категория 4.
(5) Условията и редът за провеждане на курсовете по ал. 1, т. 9 се определят с наредба на министъра на вътрешните работи. Когато курсовете за безопасно боравене с огнестрелно оръжие се провеждат от МВР, се събира такса в размер, определен с тарифата по чл. 12.
(6) Физически лица, които не са навършили 18 години, не могат да придобиват и носят неогнестрелно оръжие.
- nk7702n
- Старши потребител
Що не си вземеш един газов и един пневматичен Достатъчни са за да респектират нападател.
Към газовите има приставки за гумени топчета - да не те гръмнат с такова от разстояние до 10 м.
За пневматичния пък да не говорим - със стоманени съчми Байкал МР-654К "Макаров" до 10м. дупчи бутилки от кока-кола и троши бирени, а и на вид е досущ като огнестрелния - респектира достатъчно
Към газовите има приставки за гумени топчета - да не те гръмнат с такова от разстояние до 10 м.
За пневматичния пък да не говорим - със стоманени съчми Байкал МР-654К "Макаров" до 10м. дупчи бутилки от кока-кола и троши бирени, а и на вид е досущ като огнестрелния - респектира достатъчно
Дай ми фактите, за да ти дам правото!
-
Standbay - Потребител
И си представи, че в някаква свада срещу теб идва заплашително някой, за който не подозираш че носи истинско оръжие. Ти се бръкваш за твоето, вадиш го, насочваш го... отсрещния какво ще направи? Ходи после доказвай (ако оживееш) кой бил първи, кой кого е заплашил и кой се е отбранявал...
А самото носене също предизивква неудобство. Идва лято, човек му се иска да ходи по риза или тениска... налага му се да влиа в банки, в разни други учреждения където появата въоръжен е съпроводена с доста разправии.
А самото носене също предизивква неудобство. Идва лято, човек му се иска да ходи по риза или тениска... налага му се да влиа в банки, в разни други учреждения където появата въоръжен е съпроводена с доста разправии.
- TheOldMan
- Активен потребител
До 2-3 метра камък или бутилка са по-бързи от пистолет. По-близо - и нож. Зависи ... На училищния банкет се сбили учителя по физическо и учителя по трудово обучение. Победил учителя по трудово, защото каратето си е карате, а чукът си е чук.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
nk7702n написа:Понеже предният ми пост стана много дълъг, продължавам със следващ. Основанието за издаване на Разрешително за КНО е чл. 58 ал.1, съответната точка можете да я изберете като посочите, че няма пречка по точките от 1 до 10. Мотивирате се, чакате произнасяне в 1 - месечен срок, ако Ви откажат, имате право да обжалвате отказа с помощта на адвокат по съдебен път / чл. 118 от ЗОБВВПИ : Поствам относимата норма :
Благодаря nk7702n,
това вече си е помощ.
- phoenician
- Младши потребител
Standbay написа:Що не си вземеш един газов и един пневматичен Достатъчни са за да респектират нападател.
Освен това, което казват TheOldMan и emilgrigorov, аз ходя да стрелям полупрофесионално на стрелбище. Имам намерение и по състезания за динамична стрелба да участвам. Трябва да е бойно и лично.
Благодаря за съвета.
- phoenician
- Младши потребител
Айде пак - до сега беше за самоотбрана и самозащита, сега стана за спортни цели
Това вече е друга опера, а и оръжията за спортни цели са със други характеристики
Това вече е друга опера, а и оръжията за спортни цели са със други характеристики
Дай ми фактите, за да ти дам правото!
-
Standbay - Потребител
Standbay написа:Айде пак - до сега беше за самоотбрана и самозащита, сега стана за спортни цели
Не съм казал, че ще е за спортни цели, а И за спортни цели. А с разрешително за самоотбрана мога да го ползвам и за спортни цели.
Имам представа от оръжия, така че не са с други характеристики поне за динамичната стрелба, IPSC и IDPA.
И какво означава "Айде пак"? Ако ти е досадна тази тема, просто не пиши.
- phoenician
- Младши потребител
Така и така съм спамер... като прочетох "динамична стрелба" се сетих за тия 2 клипа:
тия пичове нямат нужда от автоматично оръжие ...
тия пичове нямат нужда от автоматично оръжие ...
- TheOldMan
- Активен потребител
Изборът си е Ваш, в крайна сметка.
И все пак, както Док казва, за предпочитане е револверът, предвид геометрията на цевта. Наличието на мушка, количеството и качеството на лубрикантите, са от значение, също така.
И все пак, както Док казва, за предпочитане е револверът, предвид геометрията на цевта. Наличието на мушка, количеството и качеството на лубрикантите, са от значение, също така.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
emilgrigorov написа:Изборът си е Ваш, в крайна сметка.
Явно вие двамата с doc сте доста опитни в тази материя и от опит знаете, че смазката е жизнено важна. Предполагам, че и заедно обменяте опит. Пожелавам ви успех в сухите тренировки
P.S. Няма смисъл да се маха мушката. Просто и сложете night sights, за да се ориентирате в тъмното.
- phoenician
- Младши потребител
phoenician написа:На въпрос за съвет, как да увелича шансовете си за издаване на разрешително, отговорът беше "Опасен сте."
Добре, ето и друг вариант на отговор - По-добре недей !
А иначе .... откъм "спорт"
... бърза стрелба от 30 метра, "Макаров" - 2 пълнителя по 6 патрона, за 15 секунди. (Има три долу - един в осмицата и два в седмицата)
П.П. Съвсем посредствен стрелец съм
П.П.П. А иначе, при другите упражнения обичам да си "играя". Оръжейникът само докато ме види и вече знае какво да ми пише - 2 петици, 2 осмици и 2 десетки (онова, първото, в топчетата е задължително ! )
Голяма гад съм
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
-
doc03 - Активен потребител
doc03 написа:phoenician написа:На въпрос за съвет, как да увелича шансовете си за издаване на разрешително, отговорът беше "Опасен сте."
Добре, ето и друг вариант на отговор - По-добре недей !
А иначе .... откъм "спорт"
... бърза стрелба от 30 метра, "Макаров" - 2 пълнителя по 6 патрона, за 15 секунди. (Има три долу - един в осмицата и два в седмицата)
П.П. Съвсем посредствен стрелец съм
П.П.П. А иначе, при другите упражнения обичам да си "играя". Оръжейникът само докато ме види и вече знае какво да ми пише - 2 петици, 2 осмици и 2 десетки (онова, първото, в топчетата е задължително ! )
Голяма гад съм
Почти бях убеден, че ще последва такъв пост То още с първия коментар, който написа, стана ясно, че ще постнеш и мишенка. Браво doc3!
- phoenician
- Младши потребител
Два бързи отдолу нагоре, със заглушител Наздраве , това тренираш ли го, phoenician
Док, абе нямат ли п.шки, да си играят бе
Полицейската е все пак хуманна ... докато в армията си е чисто и просто, phoenician. Изстрелял съм си и патроните, и мините, и газовете ... стига ми толкова Между другото, личното оръжие на офицера се ползва само в случай на системна грешка, признак на лично слабоумие. Факт. Какъв е този стремеж да станеш пушечно месо бе, phoenician Не виждаш ли, че системата ще вкара на полицай пистолета му в г.зъ, дето служебните си задължения изпълнява ... та сега събираме пари за гаранции, за адвокати. Тебе кой ще оправя ... всъщност, да, ще те оправят ... Не забравяй за мушката, phoenician, коВбоеца е казал, че Щи влезе по-лесно
Док, абе нямат ли п.шки, да си играят бе
Полицейската е все пак хуманна ... докато в армията си е чисто и просто, phoenician. Изстрелял съм си и патроните, и мините, и газовете ... стига ми толкова Между другото, личното оръжие на офицера се ползва само в случай на системна грешка, признак на лично слабоумие. Факт. Какъв е този стремеж да станеш пушечно месо бе, phoenician Не виждаш ли, че системата ще вкара на полицай пистолета му в г.зъ, дето служебните си задължения изпълнява ... та сега събираме пари за гаранции, за адвокати. Тебе кой ще оправя ... всъщност, да, ще те оправят ... Не забравяй за мушката, phoenician, коВбоеца е казал, че Щи влезе по-лесно
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
84 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
|
|