начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Конкурс за младши съдии и младши прокурор 2013, vol. 1

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Конкурс за младши съдии и младши прокурор 2013

Мнениеот miniscule » 19 Мар 2013, 12:00

Май ти се дразниш , той вероятно изобщо и не е чувал за тебе . :P
Quis custodiet ipsos custodes?
miniscule
Потребител

Мнениеот bodymaker » 19 Мар 2013, 12:14

miniscule написа:Ако може да прибавя и трети въпрос - какво престъпление ще извърша , ако сложа разхлабително в чая на друг човек и той цял ден не може да излезе от WC - то ? С каква степен на обществена опастност е подобно деяние и колко години лишаване от свобода ще бъдат наложени на извършителя ?

Брат ми, ако имаш мнение по въпроса - сподели го без да се правиш на интересен. Тая селска заядливост, трябваше да си я оставил някъде в детската градина още. Не знам кого се опитваш да впечатлиш и с какво, но определено не ти се получава...
bodymaker
Младши потребител

Мнениеот svettoslav » 19 Мар 2013, 12:17

miniscule написа:Май ти се дразниш , той вероятно изобщо и не е чувал за тебе . :P

Точно така,завиждам му много и в тази връзка и ей сегичка .....ще си го преместя :lol:

П.П. А той чувал ли е за съдебна зала? :roll: Съмнявам се.Чак ги съжалявам горките.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 19 Мар 2013, 12:18

bodymaker написа: Не знам кого се опитваш да впечатлиш ...

Вероятно проф. мОрков :)
Последна промяна svettoslav на 19 Мар 2013, 12:21, променена общо 1 път
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот miniscule » 19 Мар 2013, 12:19

Защо когато вие задавате въпроси всичко е наред и вероятно това е признак за любознателност, а когато аз задам въпрос, се тълкува като "селска заядливост", все пак не аз пиша за отношението ми към конкурса чрез състоянието на половите ми органи.
И накрая, но не на последно място, давайте малко по-сериозно, достатъчно сериозни въпроси зададох с цел да създам дискусия и градивен разговор, който да ни бъде от полза на всички, но не се отзовахте на тях, защо???
miniscule
Потребител

Мнениеот miniscule » 19 Мар 2013, 12:24

Вероятно някой е бил скъсан на изпита по наказателно право от " проф. Морков " , което обяснява и неговото отношение към него :roll: :roll:
Както вече веднъж писах , той е професор и авторитет и ще оценява нашите знания тепърва .
Иказванията на мнения за него чрез цинизми - " дреми ми на ....... " , е проява на лош вкус от страна на колегите .
miniscule
Потребител

Мнениеот svettoslav » 19 Мар 2013, 12:26

Само да уточня промяната в предходното ми мнение.Просто бях написал името на професора с голяма буква. За да изпъква обаче по-добре буквата "О" трябваше да коригирам началната такава.

А,бе,чувал съм че в БГ някои професури се придобивали "по давност"-минеш ли 55г.-си професор екс леге.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот miniscule » 19 Мар 2013, 12:29

Колега Светослав , не харесваш Марков , не харесваш Русчев , не харесваш Траян Конов , посочи поне един преподавател , който да ти е по сърце .
miniscule
Потребител

Мнениеот svettoslav » 19 Мар 2013, 12:35

miniscule написа:Колега Светослав , не харесваш Марков , не харесваш Русчев , не харесваш Траян Конов , посочи поне един преподавател , който да ти е по сърце .

Само ако се натъпчеш с разхлабителни и се явиш на изпит,където дъъъъълго ще те изпитват...

П.П. Споко,бе,нама да те изпитват,само ще те измъчват 8) А ти щ се стегнеш с един колан през кръста-и няма да им се даваш в никой случай.... :lol:

П.П. Между другото харесвам ги ,бе,как да не ги харесвам.А това,че вадим кирливи ризи и ги квалифицираме като такива каквито са си,не променя цялостното ми положително отношение.Всичките,които изброи, са симпатяги,въпреки че единият е малко "дървар",ама карай. Въпреки,че не ми е предавал. Ми така де: "Ни приема,ни предава" :lol:
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот valerieva_d » 19 Мар 2013, 12:54

Проф.Марков е страхотен преподавател, на който не му е преподавал, може само да съжалява. Мен лично не ми харесва тази негова безизразност на изпитите, но човека си е такъв просто. Държи на общата част страшно много, вследствие на това масово се влачеха изпитите по НК обща и особена, факт е. И Русчев и Стамболиев за същите с разликата, че при тях е по-скоро на настроения.
valerieva_d
Потребител

Мнениеот valerieva_d » 19 Мар 2013, 13:14

bodymaker написа:Здравейте колеги, аз пак забих на два на глед не толкова сложни уж казуса. 1. Престъпление и как ще се квалифицира упояването на човек, без каквито и да е други престъпления. Просто упояваш някого чрез лекарство да речем, пуснато в кафето ? 2. Как може следва да се квалифицира деянието "обръсване косата на жена". При това ако косата е хубава, буйна и жива, докато е била пияна. (Сама се е напила до това състояние)

:shock: Имам съмнения, че за второто може и да е обида :oops: "извърши нещо унизително за чест и достойнството.." от това изхождам аз. ест може и да греша

За първото каква е точно целта на опояването :roll: ако е за някакво престъпление, но то не е извършено според мен е опит към това престъпление,ама за самото опояване е поставяне в безпомощно състояние, за да се извърши престъплението.
valerieva_d
Потребител

Мнениеот svettoslav » 19 Мар 2013, 13:31

valerieva_d написа:За първото каква е точно целта на опояването :roll: ако е за някакво престъпление, но то не е извършено според мен е опит към това престъпление,ама за самото опояване е поставяне в безпомощно състояние, за да се извърши престъплението.

Колегата има предвид само упояване.

Разстройството на здравето може да има и такова измерение.Обективното състояние на физиолог. процеси у човека е нарушено в дадения случай,чрез съзнателно повлияване на мозъка,доколкото последният бива третиран с психоторпни вещ-ва.
Не е противоправно когото го анестезират преди операция(същото е и с ампутирането на крайник примерно)-налага се ,с оглед спасяването на друго благо,където медиц. павила го позволяват,дори изискват,но ако се прави извън изключенията е и общ.опасно.
Има "разстройство на здравето" смятам.В принудата не се вписва така или иначе.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот valerieva_d » 19 Мар 2013, 14:05

т.е. ЛТ по 130 :?:
valerieva_d
Потребител

Мнениеот miniscule » 19 Мар 2013, 14:20

" Каквото и да става,като усетиш,че почват да те гъбаркат-забавлявайте се и вие,все пак човек има достойнство някакво. Аз напимер бих започнал да ги изпитвам,да задавам въпроси на комисията и да си записвам отговорите,ако има такива.Ще си взема кафето,ще си сръбна хууууубаво и звучно като турчин в кафеджийница-и ще ги скъсам всичките..
Как ли?-пишете им на всичките двойки в пОртокола-и готово :lol:"

Това е чуждо мнение , не мое .
miniscule
Потребител

Мнениеот dedra » 19 Мар 2013, 14:23

Завърших СУ 2008 и по мое време проф.Методи Марков преподаваше по гражданско и семейно право, но не е преподавал по наказателно право.
dedra
Потребител

Мнениеот miniscule » 19 Мар 2013, 14:25

Имаме предвид проф. Румен Марков
miniscule
Потребител

Мнениеот dedra » 19 Мар 2013, 14:26

Аха-изказал съм се неподготвен
dedra
Потребител

Мнениеот miniscule » 19 Мар 2013, 14:27

Дедра не е ли в женски род ?
miniscule
Потребител

Мнениеот dedra » 19 Мар 2013, 14:30

Информацията е конфиденциална
dedra
Потребител

Мнениеот svettoslav » 19 Мар 2013, 15:18

valerieva_d написа:т.е. ЛТ по 130 :?:

Такова ще да е,ако е.
Едни вземат разхлабителни,други приспивателни,такива ми ти работи :lol:

П.П. Аз лично съм водил дело с разхлабителни.Не се бъзикам.Пуснах го както за тел. повреда,така и за обида.А съдията сигурно се е изпуснал от смехове.Прекратихме го,т.к.,аман-заман да не се съдим сега...нещата стават по време на работа;да се посмеят малко на чужд гръб някои хора...много смешно, няма що.
Последна промяна svettoslav на 19 Мар 2013, 15:20, променена общо 1 път
svettoslav
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити