Здравейте преди 2 дена ми се случи следното, отидох в един от големите магазини за техника и отворих слушалки за да ги пробвам във самият магазин след което опаковката се скъса аз отидох да си платя слушалките и нямаше проблеми. След това отидох във друг магазин стана същото но само че с 2 чифта слушалки тръгнах към охраната за да му кажа през това време ме хвана някой от персонала и каза на охраната да ме провери казах че няма проблем показах им касовата бележка от другите слушалки обясних им за тези 2-та чифта че съм ги скъсал но нямам пари да ги заплатя охраните се държаха грубо и арогантно като дори ме свалиха на земята. Във следствие дойдоха полицай разпитаха ме, казах им че слушалките няма да ги заплатя обясних им и те ми казаха добре ставай и си тръгвай така и направих само че слушалките останаха във мен аз станах и си тръгнах и щом минах касите на магазина ме хванаха охраните и ме вкараха пак вътре в стаичката в която ме бяха разпитвали отново със доста грубост. Полицаите дойдоха и ме откараха в районното и ми казаха че ако напиша всичко което те ми кажат и се подпиша ще имам само акт от 100 лева и ще си тръгна веднага. Вече толкова ме болеше главата (бях стоял 5 часа гладен и жаден) че се съгласих след което те ми съставиха акт в който ме обвиняват че съм ги откраднал и с което съм нарушил чл.194 от НК във връзка с чл.218б НК подписах се под акт-та и написах че нямам възражения дадоха ми и призовка за явяване в качеството на свидетел на основание чл.60 ал.2 от ЗМВР която беше за днес. Нямах възможност да звънна на никого тогава.
Днес като отидох със призовката ме привикаха пак в една стая обясни ми на 2 на 3 че не е правилно това което съм направил (което е така) поиска трите имена на родителите ми и ме пусна да си ходя (аз съм пълнолетен). Каза ми да чакам акта който щял да излезе до 6 месеца МОЛЯ ЗА ПОМОЩ.
В свидетелството за съдимост ще ми се впише ли този (акт, дело, наказателно производство или там както се води). Имам друго дело срещу мен защото са засекли краден телефон със моя сим карта и в крайна сметка не го намериха (телефона) но делото продължава да тече ако ми съставят този акт въз основа на него могат ли да ме обвинят и по другото дело... много съм объркан моля за помощ
- Дата и час: 26 Ное 2024, 08:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
чл.194 от НК във връзка с чл.218б НК...ОБЪРКВАНЕ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: чл.194 от НК във връзка с чл.218б НК...ОБЪРКВАНЕ
Не знам... аз ли съм такъв късметлия, или вие сте карък... за 45+ години съм нямал абсолютно никакво взимане-даване с полицаи освен нормалните проверки на документите по нощите. А вие си създавате ситуации докато срещу вас тече разследване по подозрения за друга кражба...
Поне според мен остава нещо недоизказано. Съвета ми е да си намерите адвокат и пред него да не спестявате нищо, ама нищичко. Той може да измисли нещо, да ви зададе подходящите въпроси, да ви накара да си спомните още нещо...
И... защо по дяволите признавате неща, които не сте извършили? 5 часа не бил пил и ял ... сега като се замислям аз от около 10 часа нито съм ял, нито съм пил нещо, и даже не съм забелязал... за една чаша вода сте се вкарали в приключение. Щом не сте извършили нищо - отричате до последно.
Поне според мен остава нещо недоизказано. Съвета ми е да си намерите адвокат и пред него да не спестявате нищо, ама нищичко. Той може да измисли нещо, да ви зададе подходящите въпроси, да ви накара да си спомните още нещо...
И... защо по дяволите признавате неща, които не сте извършили? 5 часа не бил пил и ял ... сега като се замислям аз от около 10 часа нито съм ял, нито съм пил нещо, и даже не съм забелязал... за една чаша вода сте се вкарали в приключение. Щом не сте извършили нищо - отричате до последно.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Re: чл.194 от НК във връзка с чл.218б НК...ОБЪРКВАНЕ
TheOldMan написа:Не знам... аз ли съм такъв късметлия, или вие сте карък... за 45+ години съм нямал абсолютно никакво взимане-даване с полицаи освен нормалните проверки на документите по нощите. А вие си създавате ситуации докато срещу вас тече разследване по подозрения за друга кражба...
Благодаря за мнението. И да голям съм карък стане ли октомври месец стават всевъзможни неща. Адвокат имам но е прекалено зает да се занимава с такива дребни работи и не смея даже да го потърся. Благодаря още веднъж! Поздрави.
- ivan_90
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|