начало

Почина Благовест Пунев Почина Благовест Пунев

Свидетелстване в отдалечено населено място

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Свидетелстване в отдалечено населено място

Мнениеот ivelinhr » 02 Окт 2012, 17:19

Здравейте,

Получих призовка да се явя като свидетел във ОД МВР Разград. Обадих се на телефона от призовката за да получа информация за какво става въпрос (дали не е грешка) и дали е възможно да ме разпитат някъде в София, но информация ми беше отказана и възможност за разпит извън въпросната дирекция в Разград - също.

Дали някой би ли ми отговорил на два въпроса:

Съществува ли механизъм по който да изискам да бъда разпитан в София? (трябва да пътувам 700км за един ден в работно време)
Мога ли да изискам информация свързана с досъдебното производство? (в Разград и района никога не съм стъпвал)

Предварително благодаря за информацията!

Поздрави,
Ивелин Христов
ivelinhr
Нов потребител

Re: Свидетелстване в отдалечено населено място

Мнениеот perper1 » 08 Окт 2012, 21:04

1. Няма как вие да определяте къде да ви разпитат - това зависи само от разпитващия. Обадете му се пак по телефона и възможно най- любезно отново го помолете да постанови разпит по делегация в София, като акцентирате че така биха се избегнали доста разходи за МВР - пътните Ви в двете посоки и възнаграждения за загубен работен ден!
2. Не може да изисквате информация свързана с ДП /след като сте само свидетел/.
perper1
Младши потребител

Назад към Наказателно право