начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Въпрос за документи

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за документи

Мнениеот king0f » 31 Авг 2012, 16:43

Здравейте! Присъдата ми е следната - отнета книжка за шофиране в нетрезво състояние и имам 8 месеца пробация и 8 месеца без право да управлявам мпс. Присъдата ми изтече вече и искам да попитам за всички документи които ми трябват за пред КАТ като си я взимам ? Имам копие от съдебния ми протокол , справка за нарушител , изкаран психо тест , а някакъв друг документ ? Мерси предварително :)
king0f
Нов потребител

Re: Въпрос за документи

Мнениеот king0f » 02 Сеп 2012, 05:41

????
king0f
Нов потребител

Мнениеот emilgrigorov » 03 Сеп 2012, 07:24

doc03 написа:... не карай повече ...

+1
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 03 Сеп 2012, 11:04

:roll: Отбора на моралистите, който открито отрича правилото на втория шанс- ами ако човека се е поправил?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 03 Сеп 2012, 19:36

Всъщност, никой не е непоправим, в основата на всички вредни навици и отказването от тях е волята на човека, но дали конкретният човек ще реши и ще има волята да се поправи, си зависи само от него. :roll: За съжаление, доста често нещата се повтарят. :?
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 03 Сеп 2012, 19:39

poli_g написа:... ами ако човека се е поправил?

Очевидно, че на няколко чашки не знае какво прави. Това, да се напие, да се качи на колата ... и да го хванат, си е пълно отсъствие на самоконтрол. Има си градски транспорт, таксита, това-онова. Става им пациент от тук нанататък.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 03 Сеп 2012, 21:01

doc03 написа:Аааа, разбрах, както този се поправи, нали ? :wink:
:arrow: ...

Nulla regula sine exceptione!

emilgrigorov написа:...Очевидно, че на няколко чашки не знае какво прави. Това, да се напие, да се качи на колата ... и да го хванат, си е пълно отсъствие на самоконтрол. Има си градски транспорт, таксита, това-онова. Става им пациент от тук нанататък.

:roll:Magister dixit ... nunc plaudite.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 03 Сеп 2012, 21:24

Veritatem dies aperit! :P
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 03 Сеп 2012, 21:31

А, от името на възмутените, шофиращи без алкохол водачи - начинаещи и напреднали :
O tempora! O mores! :o
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот iva_sh » 03 Сеп 2012, 21:35

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1520127
понякога употребата на алкохол в точното време се оказва източник на обезщетение за трудова злополука, само дето в горния случай краят е фатален.
iva_sh
Потребител

Мнениеот Гост. » 03 Сеп 2012, 21:47

doc03 написа:
iva_sh написа:http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1520127
понякога употребата на алкохол в точното време се оказва източник на обезщетение за трудова злополука, само дето в горния случай краят е фатален.

Употребата на алкохол ли е източника на обезщетение ? ...

Употребата е довела до ПТП с летален изход, в резултат на който е присъдено обезщетението.
Е, ти смяташ ли за справедливо държавата да плаща за това?!? 8)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот iva_sh » 03 Сеп 2012, 21:50

косвено да - употребата на алкохол е свързана с ПТП от което възникват вреди, които обаче се считат за причинени при трудова злополука поради ред други причини по КСО, независимо че решението да се пие в работно време е лично - на водача и по никакъв начни вредите при такова ПТП не са свързани с условията на труд. Дълга причинна връзка, която води своето начало от чашата алкохол. Това естествено не означава умисъл за самоувреждане, но е голяма доза самонадеяност, която струва скъпо на работодателите. Факт.
iva_sh
Потребител

Мнениеот emilgrigorov » 03 Сеп 2012, 21:55

doc03 написа:...
И аз имам вреден навик - "мръсен" пушач съм.
... и си сядам в колата с чиста съвест - от 0.00 до 0.10 ...

То първото напоследък стана "мръсна дума", щото да има поляризация в обществото май. Вече сме обществени врагове ...
А за второто, кат си помисля, че ше ме мъкнат насам-натам, кръвни проби, беседи ... пък и нали съм спал в изтрезвителя за половин бира и осиновяване на цялото районно ... е айде, нема нужда :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 03 Сеп 2012, 22:00

doc03 написа:
nk7702n написа:Всъщност, никой не е непоправим, в основата на всички вредни навици и отказването от тях е волята на човека, но дали конкретният човек ще реши и ще има волята да се поправи, си зависи само от него. :roll: За съжаление, доста често нещата се повтарят. :?

И аз имам вреден навик - "мръсен" пушач съм.
А и не съм въздържател. Понякога пия чаша вино с вечерята, която е около 2-3 часа, понякога вместо вино е бира - цяла ! (ако няма на кого да лъхам след това :oops: ) и си сядам в колата с чиста съвест - от 0.00 до 0.10, повече няма да покаже. А и нищо ми няма. Имайки предвид, че мен за над 0.50 ме уволняват и съдят :? , дори и да не съм на работа в момента, а ако съм на работа с над 0.20 - наказание. Това, което важи за гражданите за мен не важи. Правата - йок за милиционери :!: Караш си с 0.5, блъскат те отзад и гориш, заради професията си. За някои е така.
Та от къде накъде сульо и пульо ще карат кьор-кютук пияни, като го спреш и ти се издърви щото се е направил на го*едо и го смачкаш както си му е ред, после пищи че онеправдан бил, та и публично търси помощ, като едва ли не пострадал от Закона. Туй как да си ,зема, онуй как да си ,зема, мън-мън, .... аууууууу, колко съм бил невнимателен, ама е за пръв и последен път ..., ама за хлебец за детенцето, ама за цигарки, ама да я паркирам само .... ама кога ще съм "неосъждан", аууууууу - как допуснах това, аууууу - как си пропилях шанса ... мън-мън, направо трогателно :cry: (къде ми е кърпичката...)
Дръндели на търкаляци.
Единствена цел - да спестят пари чрез форума, че да не ги дават на адвокати. Щото, особено в София, за "добър ден" хвърчи двайсетачка .... А и до КАТ ги мързи да се разходят, че да попитат и да им кажат. Също безплатно. Ама не, йок, тук да е, че да не се харчат и за билетче. А и се намира кой да ги обгрижва.
Ама за тия има поне дрегер и кръвна проба (по желание, че права имали). Ама друсаните до козирката, дето падат като ги изкараш от колата, даже и дрегер не ги лови, а и кръв не можеш да ги накараш да дадат, камоли да пишкат в чашка. То не че синтетиката по 90 кинта дозата се хваща ..... Парадоксът при последните е, че нямаш основание и да го задържиш 24-ка, че да не се утрепе "магарето 88", или да не очерни някое семейство. По 2-3 на нощ са, особено в петък и събота (хващаме едва 10% от всички), като напоследък все са с "Х-5" и нагоре ... при мама и тате държавни служители .... :?: А, да, модерното напоследък са жалбите - защо като сме им прибрали осела, (щото на всичкото отгоре е и без документи), не е останал някой милиционер, до сутринта да пази джипката :evil:

Няма такава държава !

И ти си прав, Док! Не само заради това, че говориш за ограниченията в професионален план, а че изобщо си е много рисковано шофирането в нашата държава. За столицата - нямам думи, там трафикът просто е убийствен и никой не спазва никакви правила! При нас е що - годе по - нормално. Но алкохолът и дрогата навсякъде са си проблем. Все пак, ми се ще да вярвам, че има и хора, които си взимат някаква поука. :roll:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 03 Сеп 2012, 22:32

:roll: Нещо се нервиш, м? Колегата ти пил по време на работа, ама ... "мълчалива е смъртта".
http://shumen.court-sh.org/2012/01634511_74411912.htm
Изпълнявайки именно служебните си задължения , на посочената дата пристигнал в с.*** , като около 12,00 часа употребил алкохол в местно питейно заведение .

Размерът на "работното алкохолно опиянение" не е изследван, защото чл. 255, ал.2 не се интересува от този факт. Всичко е пари.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 03 Сеп 2012, 22:59

:D Ще се пляскаме по критерий "съсловие"?
Давай, но мисля, че ще загубиш тази битка лишена от смисъл.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 03 Сеп 2012, 23:10

Безсмислено е да се вихри спор кое съсловие употребява най- много алкохол, защото най - важното в темата е създаването на опасност за околните при шофиране с алкохол. Така че, не е важно кой има повече или по - малко прегрешения или зловредни навици, а по - скоро кой със своите вреди навици създава опасност за останалите и доколко може да се поправи след наложено наказание" Пробация". :)
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 03 Сеп 2012, 23:23

... и колегата му обаче пили алкохол по обед и се качили пияни в колата ... бил без колан, изхвърчал от колата и ... на място.
................
... служителят от "Икономическа полиция" със служебен автобил "Опел" опитал да направи забранен ляв завой на столичния бул. "Цар Борис III" при кръстовището с "Бр. Бъкстон". По това време оттам на зелено минавал автобус по линията Перник-София ... Шофьорът на автобуса не е бил употребил алкохол. Той разказа, че видял червената патрулка, но не успял да спре ... Пред полицаите пътниците също са разказали, че шофьорът на автобуса е карал бавно и се е опитал да избегне удара. В автобуса е имало 6-ма пътници, които не са пострадали ... Освен автобуса и полицейският автомобил, още две коли са пострадали в катастрофата, която затрудни за повече от два часа движението в района.

Не се заяждам, ама тия правила за движение са направени, за да се оцелява по пътищата ... И гледам, че продължават да го правят тоя ляв завой.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 03 Сеп 2012, 23:39

Има си специален режим на движение, да ви виждат хората ... и водачките, и голфовете с пернишка регистрация дори.
(И аз попромених).
Последна промяна emilgrigorov на 03 Сеп 2012, 23:55, променена общо 1 път
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот king0f » 04 Сеп 2012, 14:08

1000 коментара а нито един отговор ? :) Както и да е аз си я взех вече именно с тия документи .. doc03 повярвай , че някои хора наистина се променят и си взимат поука . А и моя случаи е 2 големи за 5 часа и се прибирах от едно заведение на 150 метра от нас... Не съм бил пиян а леко пийнал има голяма разлика , въпреки че осъзнавам че това не е оправдание и не важи пред закона.
king0f
Нов потребител

Следваща

Назад към Наказателно право