- Дата и час: 26 Ное 2024, 08:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпрос за документи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Въпрос за документи
Здравейте! Присъдата ми е следната - отнета книжка за шофиране в нетрезво състояние и имам 8 месеца пробация и 8 месеца без право да управлявам мпс. Присъдата ми изтече вече и искам да попитам за всички документи които ми трябват за пред КАТ като си я взимам ? Имам копие от съдебния ми протокол , справка за нарушител , изкаран психо тест , а някакъв друг документ ? Мерси предварително
- king0f
- Нов потребител
Re: Въпрос за документи
Отбора на моралистите, който открито отрича правилото на втория шанс- ами ако човека се е поправил?
- Гост.
- Старши потребител
Всъщност, никой не е непоправим, в основата на всички вредни навици и отказването от тях е волята на човека, но дали конкретният човек ще реши и ще има волята да се поправи, си зависи само от него. За съжаление, доста често нещата се повтарят.
- nk7702n
- Старши потребител
poli_g написа:... ами ако човека се е поправил?
Очевидно, че на няколко чашки не знае какво прави. Това, да се напие, да се качи на колата ... и да го хванат, си е пълно отсъствие на самоконтрол. Има си градски транспорт, таксита, това-онова. Става им пациент от тук нанататък.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
doc03 написа:Аааа, разбрах, както този се поправи, нали ?
...
Nulla regula sine exceptione!
emilgrigorov написа:...Очевидно, че на няколко чашки не знае какво прави. Това, да се напие, да се качи на колата ... и да го хванат, си е пълно отсъствие на самоконтрол. Има си градски транспорт, таксита, това-онова. Става им пациент от тук нанататък.
Magister dixit ... nunc plaudite.
- Гост.
- Старши потребител
Veritatem dies aperit!
- nk7702n
- Старши потребител
А, от името на възмутените, шофиращи без алкохол водачи - начинаещи и напреднали :
O tempora! O mores!
O tempora! O mores!
- nk7702n
- Старши потребител
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1520127
понякога употребата на алкохол в точното време се оказва източник на обезщетение за трудова злополука, само дето в горния случай краят е фатален.
понякога употребата на алкохол в точното време се оказва източник на обезщетение за трудова злополука, само дето в горния случай краят е фатален.
- iva_sh
- Потребител
doc03 написа:iva_sh написа:http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1520127
Употребата на алкохол ли е източника на обезщетение ? ...
Употребата е довела до ПТП с летален изход, в резултат на който е присъдено обезщетението.
Е, ти смяташ ли за справедливо държавата да плаща за това?!?
- Гост.
- Старши потребител
косвено да - употребата на алкохол е свързана с ПТП от което възникват вреди, които обаче се считат за причинени при трудова злополука поради ред други причини по КСО, независимо че решението да се пие в работно време е лично - на водача и по никакъв начни вредите при такова ПТП не са свързани с условията на труд. Дълга причинна връзка, която води своето начало от чашата алкохол. Това естествено не означава умисъл за самоувреждане, но е голяма доза самонадеяност, която струва скъпо на работодателите. Факт.
- iva_sh
- Потребител
doc03 написа:...
И аз имам вреден навик - "мръсен" пушач съм.
... и си сядам в колата с чиста съвест - от 0.00 до 0.10 ...
То първото напоследък стана "мръсна дума", щото да има поляризация в обществото май. Вече сме обществени врагове ...
А за второто, кат си помисля, че ше ме мъкнат насам-натам, кръвни проби, беседи ... пък и нали съм спал в изтрезвителя за половин бира и осиновяване на цялото районно ... е айде, нема нужда
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
doc03 написа:nk7702n написа:Всъщност, никой не е непоправим, в основата на всички вредни навици и отказването от тях е волята на човека, но дали конкретният човек ще реши и ще има волята да се поправи, си зависи само от него. За съжаление, доста често нещата се повтарят.
И аз имам вреден навик - "мръсен" пушач съм.
А и не съм въздържател. Понякога пия чаша вино с вечерята, която е около 2-3 часа, понякога вместо вино е бира - цяла ! (ако няма на кого да лъхам след това ) и си сядам в колата с чиста съвест - от 0.00 до 0.10, повече няма да покаже. А и нищо ми няма. Имайки предвид, че мен за над 0.50 ме уволняват и съдят , дори и да не съм на работа в момента, а ако съм на работа с над 0.20 - наказание. Това, което важи за гражданите за мен не важи. Правата - йок за милиционери Караш си с 0.5, блъскат те отзад и гориш, заради професията си. За някои е така.
Та от къде накъде сульо и пульо ще карат кьор-кютук пияни, като го спреш и ти се издърви щото се е направил на го*едо и го смачкаш както си му е ред, после пищи че онеправдан бил, та и публично търси помощ, като едва ли не пострадал от Закона. Туй как да си ,зема, онуй как да си ,зема, мън-мън, .... аууууууу, колко съм бил невнимателен, ама е за пръв и последен път ..., ама за хлебец за детенцето, ама за цигарки, ама да я паркирам само .... ама кога ще съм "неосъждан", аууууууу - как допуснах това, аууууу - как си пропилях шанса ... мън-мън, направо трогателно (къде ми е кърпичката...)
Дръндели на търкаляци.
Единствена цел - да спестят пари чрез форума, че да не ги дават на адвокати. Щото, особено в София, за "добър ден" хвърчи двайсетачка .... А и до КАТ ги мързи да се разходят, че да попитат и да им кажат. Също безплатно. Ама не, йок, тук да е, че да не се харчат и за билетче. А и се намира кой да ги обгрижва.
Ама за тия има поне дрегер и кръвна проба (по желание, че права имали). Ама друсаните до козирката, дето падат като ги изкараш от колата, даже и дрегер не ги лови, а и кръв не можеш да ги накараш да дадат, камоли да пишкат в чашка. То не че синтетиката по 90 кинта дозата се хваща ..... Парадоксът при последните е, че нямаш основание и да го задържиш 24-ка, че да не се утрепе "магарето 88", или да не очерни някое семейство. По 2-3 на нощ са, особено в петък и събота (хващаме едва 10% от всички), като напоследък все са с "Х-5" и нагоре ... при мама и тате държавни служители .... А, да, модерното напоследък са жалбите - защо като сме им прибрали осела, (щото на всичкото отгоре е и без документи), не е останал някой милиционер, до сутринта да пази джипката
Няма такава държава !
И ти си прав, Док! Не само заради това, че говориш за ограниченията в професионален план, а че изобщо си е много рисковано шофирането в нашата държава. За столицата - нямам думи, там трафикът просто е убийствен и никой не спазва никакви правила! При нас е що - годе по - нормално. Но алкохолът и дрогата навсякъде са си проблем. Все пак, ми се ще да вярвам, че има и хора, които си взимат някаква поука.
- nk7702n
- Старши потребител
Нещо се нервиш, м? Колегата ти пил по време на работа, ама ... "мълчалива е смъртта".
http://shumen.court-sh.org/2012/01634511_74411912.htm
Размерът на "работното алкохолно опиянение" не е изследван, защото чл. 255, ал.2 не се интересува от този факт. Всичко е пари.
http://shumen.court-sh.org/2012/01634511_74411912.htm
Изпълнявайки именно служебните си задължения , на посочената дата пристигнал в с.*** , като около 12,00 часа употребил алкохол в местно питейно заведение .
Размерът на "работното алкохолно опиянение" не е изследван, защото чл. 255, ал.2 не се интересува от този факт. Всичко е пари.
- Гост.
- Старши потребител
Ще се пляскаме по критерий "съсловие"?
Давай, но мисля, че ще загубиш тази битка лишена от смисъл.
Давай, но мисля, че ще загубиш тази битка лишена от смисъл.
- Гост.
- Старши потребител
Безсмислено е да се вихри спор кое съсловие употребява най- много алкохол, защото най - важното в темата е създаването на опасност за околните при шофиране с алкохол. Така че, не е важно кой има повече или по - малко прегрешения или зловредни навици, а по - скоро кой със своите вреди навици създава опасност за останалите и доколко може да се поправи след наложено наказание" Пробация".
- nk7702n
- Старши потребител
... и колегата му обаче пили алкохол по обед и се качили пияни в колата ... бил без колан, изхвърчал от колата и ... на място.
................
... служителят от "Икономическа полиция" със служебен автобил "Опел" опитал да направи забранен ляв завой на столичния бул. "Цар Борис III" при кръстовището с "Бр. Бъкстон". По това време оттам на зелено минавал автобус по линията Перник-София ... Шофьорът на автобуса не е бил употребил алкохол. Той разказа, че видял червената патрулка, но не успял да спре ... Пред полицаите пътниците също са разказали, че шофьорът на автобуса е карал бавно и се е опитал да избегне удара. В автобуса е имало 6-ма пътници, които не са пострадали ... Освен автобуса и полицейският автомобил, още две коли са пострадали в катастрофата, която затрудни за повече от два часа движението в района.
Не се заяждам, ама тия правила за движение са направени, за да се оцелява по пътищата ... И гледам, че продължават да го правят тоя ляв завой.
................
... служителят от "Икономическа полиция" със служебен автобил "Опел" опитал да направи забранен ляв завой на столичния бул. "Цар Борис III" при кръстовището с "Бр. Бъкстон". По това време оттам на зелено минавал автобус по линията Перник-София ... Шофьорът на автобуса не е бил употребил алкохол. Той разказа, че видял червената патрулка, но не успял да спре ... Пред полицаите пътниците също са разказали, че шофьорът на автобуса е карал бавно и се е опитал да избегне удара. В автобуса е имало 6-ма пътници, които не са пострадали ... Освен автобуса и полицейският автомобил, още две коли са пострадали в катастрофата, която затрудни за повече от два часа движението в района.
Не се заяждам, ама тия правила за движение са направени, за да се оцелява по пътищата ... И гледам, че продължават да го правят тоя ляв завой.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Има си специален режим на движение, да ви виждат хората ... и водачките, и голфовете с пернишка регистрация дори.
(И аз попромених).
(И аз попромених).
Последна промяна emilgrigorov на 03 Сеп 2012, 23:55, променена общо 1 път
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
1000 коментара а нито един отговор ? Както и да е аз си я взех вече именно с тия документи .. doc03 повярвай , че някои хора наистина се променят и си взимат поука . А и моя случаи е 2 големи за 5 часа и се прибирах от едно заведение на 150 метра от нас... Не съм бил пиян а леко пийнал има голяма разлика , въпреки че осъзнавам че това не е оправдание и не важи пред закона.
- king0f
- Нов потребител
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|