начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

моята скромна особа се хвърли да пише книга ...

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

моята скромна особа се хвърли да пише книга ...

Мнениеот marmadun » 16 Авг 2012, 20:24

Привет! Нуждая се - ама наистина ужасно много - от професионална консултация със следовател. Имам въпроси свързани с труда, който пиша и само човек от бранша може да ми ги разясни. Не съм обвиняема, не съм заподозряна, просто наистина консултацията от сферата на криминалистиката ми е необходима.
Ще бъда благодарна на всеки, който се отзове, защото без тази помощ нищо не мога да направя. Пишете ми на лични съобщения.
Благодаря от сърце на всеки, който ме съжали и ми пише! :lol:
Последна промяна marmadun на 17 Авг 2012, 10:57, променена общо 1 път
marmadun
Младши потребител

Re: Кой може да ми помогне?

Мнениеот neutralen » 16 Авг 2012, 20:41

Защо смятате, че трябва да ви отговори следовател. И аз мога да ви отговоря.
Активирайте си ЛС.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот marmadun » 16 Авг 2012, 20:49

Олеле, много, много, много съм благодарна за всяка помощ!
Как да го активирам туй пусто ЛС, какво да направя?
marmadun
Младши потребител

Мнениеот marmadun » 16 Авг 2012, 21:30

О кей, вече го активирах.
marmadun
Младши потребител

Мнениеот marmadun » 17 Авг 2012, 02:10

Нееее... Напротив, питащата е на бойния си пост да слухти и да дебне кого да хване да и отговаря на въпросите. :D
marmadun
Младши потребител

Мнениеот marmadun » 17 Авг 2012, 02:25

Уух...въпросите ми ще са дълги, досадни и с безброй подвъпросчета.
Та така, моята скромна особа се хвърли да пише книга, но сюжета се врътна така, че главния ми герой е обвинен в убийство и тъй като не познавам материята, а не искам да пиша такива глупости, че да ми се смеят и мравките, непременно трябва да се сдобия с търпелив консултант. Наясно съм, че от зяпане на Хорейшио криминалист не се става.
Още ли има желаещи да помагат, или се разпръсна цялата тълпа- от простия милицоинер до съдията? :D
marmadun
Младши потребител

Мнениеот marmadun » 17 Авг 2012, 02:55

Ееее, отиде ми нощта, пък и бавно пиша....
Айде, има сделка- аз ще задавам въпроси малко по малко, а като ми отговаряте, ще ви открехвам за сюжета. :D
Започвам поред- героят ми е руснак, забъркан в мръсен бизнес в България. Под афект се сбива много жестоко с друг руснак,оня умира и арестуват моя човек. Първият въпрос - кво го праим? Непременно ли трябва да има адвокат и всички разпити ли се водят в негово присъствие? Как и в какъв срок може да сменят следствения арест с домашен и къде би пребивавал?
Засега - толкоз. Продължението в следващия брой.
marmadun
Младши потребител

Мнениеот marmadun » 17 Авг 2012, 02:59

Ох, забравих уточнението, че белята с боя става тук, в Нългария.
marmadun
Младши потребител

Мнениеот marek972 » 17 Авг 2012, 07:44

тази тема обещава да бъде увлекателна !!

това ще Ви е интересно :wink:

http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board= ... =&sb=&vc=1
marek972
Потребител

Мнениеот emilgrigorov » 17 Авг 2012, 20:33

С мръсна газ полицейската кола зави по забранената улица към районното. Не, таз кофа за боклук въобще не си беше на мястото, но тя не го разбираше и по никакъв начин не влезе в положението на служителите на реда...
Дима (или както сте го нарекла) огледа изпадналите в несвяст полицаи. Положението никак не беше розово. Успя да изпълзи на четири крака през пръсналото се задно стъкло. Огледа се отново ... горките момчета, ако не бяха те, да омекотят удара.
Дима набра 112 от мобилния на един от полицаите, обясни ситуацията, помоли за бърза помощ и с бавни стъпки се запъти към квартирата. Неблагодарна работа, а и как го цепеше главата след фаталната следобедна среща с Берьозкин.
Левски поведе срещу червените с 3:1*.
...
След час и половина на местопроизшествието пристигна линейка, със запалени светлини и пищяща сирена. Котаракът на кака Гина от първия етаж изскочи настръхнал от катурнатата кофа и се преметна ловко през балконския парапет.

------------------------------------------------------------------------
* Въпреки очаквания резултат, именно мачът обяснява много неща. С какво бяха заети колегите и за къде бързаше полицейската кола. Както и фактът, че никой не обърна внимание на необичайния шум от обърнатата кофа за боклук.
Последна промяна emilgrigorov на 18 Авг 2012, 07:44, променена общо 7 пъти
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 17 Авг 2012, 20:44

:lol: :lol: :lol: Котаракът на кака Гина е един от най - важните образи в сюжетната линия, трябва внимателно да следим кога се протяга и кога мърка и на какво разстояние се намира от инцидента с пострадалите служители на реда. :mrgreen:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 17 Авг 2012, 22:40

:roll: И после какво станало!? :)
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 17 Авг 2012, 23:15

nk7702n написа::roll: И после какво станало!? :)

На тоз етап от развитието на СтарЗагорската трагедия адвокатът все още чете ... Обмисляйки хонорара, инстинктивно досипа си водка във чашата с цитрусов сок :roll:
Последна промяна emilgrigorov на 17 Авг 2012, 23:26, променена общо 1 път
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 17 Авг 2012, 23:24

emilgrigorov написа:
nk7702n написа::roll: И после какво станало!? :)

На тоз етап от развитието на СтарЗагорската трагедия адвокатът все още чете ... Обмисляйки хонорара, инстинктивно досипа във водката кола :roll:

Именно! :mrgreen: Разни руски мафиоти се разхождат насам - натам, обещават това - онова, ама бая послъгват. :lol:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот marmadun » 18 Авг 2012, 01:27

Еее, ребята, оляхте се! Цял ден стоя тук, да чакам сериозна професионална консултация, обърнах ви геъб за малко...и се разпищолихте...по полицейски. Пази Боже да се наложи да звъня на 112! :D
Емил, имаш много интересен и цветен стил. Само дето сините лампи пищят не в Ст. Загора, а в Пловдив, моят човек се казва не Дима, а Василий...и изобщо работата не се върти около едно руско пиянско сбиване. Ама пък като не отговаряте сериозно, и аз няма да издам повече, току виж Емил ми взел Пулицър- а. :D
Сега наистина сериозно, каква ще е процедурата по ареста, особено ако моя Василий е много известен човек в Русия?
marmadun
Младши потребител

Мнениеот marmadun » 18 Авг 2012, 01:30

Еее, ребята, оляхте се! Цял ден стоя тук, да чакам сериозна професионална консултация, обърнах ви гръб за малко...и се разпищолихте...по полицейски. Пази Боже д
а се наложи да звъня на 112! :D
Емил, имаш много интересен и цветен стил. Само дето сините лампи пищят не в Ст. Загора, а в Пловдив, моят човек се казва не Дима, а Василий...и изобщо работата не се върти около едно руско пиянско сбиване. Ама пък като не отговаряте сериозно, и аз няма да издам повече, току виж Емил ми взел Пулицър- а. :D
Сега наистина сериозно, каква ще е процедурата по ареста, особено ако моя Василий е много известен човек в Русия?
marmadun
Младши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 18 Авг 2012, 11:32

Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот Standbay » 18 Авг 2012, 12:23

marmadun написа:моят човек се казва не Дима, а Василий...

Жуть! Придумать главному герою кошачье имя - Василий! :shock:
А как тогда кота зовут? :roll:
Лучше обзаведи своего главного героя кличкой - скажем МурзикИзображение
тоже кошачье имя но както иначе звучит :idea:

И по ходу повествования сможешь закрутит связь с одесской мафиeй :wink:
Изображение
Дай ми фактите, за да ти дам правото!
Аватар
Standbay
Потребител

Мнениеот marmadun » 18 Авг 2012, 17:20

Ха- ха - ха...ох, ама във съвсем други филми ме вкарахте!!! Всъщност, ареста на моя...хм, Мурзик, е част от сюжета, подробност от пейзажа. Всичко започна с любовната му история с една българка, а пък после стана така, че забърках голяма каша, дето май не е за моята " бедна главица", както би казала една южняшка дама.
Ама да се върнем на въпросите...не че получих отговор на предишните. :D Трябва ми моя човек да се опита да се самоубие в ареста. Някакви идеи как да я свърши тая работа? Логично ли звучи да открадне очилата на адвоката си, за да им вземе стъклата?
Ако съм изръсила глупост, не ми се смейте много! :oops:
marmadun
Младши потребител

Мнениеот Standbay » 18 Авг 2012, 18:13

marmadun написа:Трябва ми моя човек да се опита да се самоубие в ареста.

Продължавам на български, че нали такива са правилата на форума - да не вземе я админа, а някой модератор и мен да вкара в ареста :?

Обърни вничание на втората снимка :idea:

Неговата Мурка му отива на свиждане - Мурзик веднага забелязва, че вече не е бременна и естествено иска да си види котенцето.
Мурка го баламосва - това било, онова било....
Надзирателите обаче не се стърпяват да му честитят негърчето и естествено Мурзик не може да преживее такъв срам и позор .....
И в колетчето което му е оставила Мурка намира каквото му трябва за едно посегателство над собствения си живот ....
Сякаш надзирателите са му направили подарък, като са били невнимателни при прегледа на колета или пък точно обратното? може те да са му го сложили в колета по поръчение на одеската мафия 8)
Дай ми фактите, за да ти дам правото!
Аватар
Standbay
Потребител

Следваща

Назад към Наказателно право