- Дата и час: 26 Ное 2024, 11:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля за съвет-счупиха стъклата на колата!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Моля за съвет-счупиха стъклата на колата!
Звравейте!
Искам да споделя с Вас случилото се на 19.07.12 около 23:00ч. в квартал Левски на улица Поп Груйо....
Във въпросния ден на споменатия адрес след работа отидох до мой колега от който трябваше да си взема домашния усилвател. Когато пристигнах при него спрях на място съобразено с това да не преча, запушвам и т.н. Качих се при него за фаталните 10 мин. през които се случи следната абсурдна случка....
Както го изчаквам да разкачи усилвателя от вън започнаха да се чуват удари на тъпо, свиркания, някви не свързани виканици...., зачудихме се какво ли става и решихме да слезнем да проверим. И когато слезнахме долу на улицата първото което видяхме беше мъж на около 50 години който седеше при едно Рено 19 което беше паркирано на тротоара и когато ни видя ни попита със злоба и агресия "Тази кола ваша ли е?" Аз му отговорих, че не е и му посочих мойта която беше почти успоредно на реното и тогава тоя ни изненада тотално. Каза "Тая ли е твойта...сега ще видиш...и тръгна да пресича уличката като се беше насочил видимо към една купчина с улични павета отстрани на тротоара при което аз го усетих вече какво ще направи и му казах най-спокойно " Недей бе човек, моля те....", но тоя хич не се и замисли и със сила хвърли павето през задния джам, след което със голяма злоба почна да ми крещи да се махам на момента, да изчезвам.... Аз бях направо шокиран и нищо подобно очаващ. Качих се в колата и тогава видях, че и предния джам беше счупен....осъзнах се след някакво късо време и се обадих на 112 да съобщя за случилото се...., а този взе още едно паве и почна да хвърля и по нищо пречещето рено, но не беше и последното..., видях как метна 3 такива павета по реното докато разговарях с диспечърката на 112. След което този си паркира в шано гаража и не го видях повече. След около 5 мин. дойдоха 3-ма униформени с една патрулка, обясних подробно както го правя и тук сега случилото се. Те се обадиха на следователи или там незнам какви са точно..., а самите полицай позвъниха единствено два пъти на звънеца на къщата където се прибра тоя, но нали се сещате, че никой не излезна, а видимо тоя освен че беше пиян беше и на наркотици според мен. И седат такива тъпо и ми казват как нищо не могат да направят! След час някъде дойдоха цивилките с една джипарка, взеха всички павета снимаха от горе от горе и айде вие двамата свидетелите (аз и моя колега) в районното за обяснения...., та равносметката - ние двамата в районното до 5 сутринта, а тоя си легна да поспинка необеспокояван! В последствие излезна и другия потърпевш, човека от Шумен- художник, скромен, обикновен човек. Излезнаха и други комший които разкриха, че това не му е за първи път и че смята всичко за свое в района около неговата къща, улицата, тротоарите...
След два дни ми се обади полицай от 5-то районно да ми каже, че този е арестуван и ще ни сеобадят да ни кажат кога да отидем за припознаване на лицето. Така и не се обадиха, а аз се обадих на този номер който ми прозвъня. Когато се свързах с полицая той ми каза, че случая е прехвърлен на полицая дознател и ще трябва да ми се обади днес или утре, това е за преди няколко дни...да ама не. Аз пак се обадих на същия номер и му казах, че никой не ми се обажда, след което той ми даде телефона на дознателя. Звъннах му, попитах го какво става. Каза ми ела утре в 9 сутринта. На другия ден когато отидох вече беше абсурдно как дознателя ме навиваше да не заявявам граждански иск и как нямало смисъл.Обеща да приключи делото до седмица.Не ми даде никаква насока какво да правя, а дори ме питаше дали друг път този човек не ме е предупреждавал да не паркирам там.Аз този човек не съм го виждал преди,а и тротоара е общинска собственост!
Извинявам се за подробното обяснение,но моля д ами дадете съвет какво да правя!
Искам да споделя с Вас случилото се на 19.07.12 около 23:00ч. в квартал Левски на улица Поп Груйо....
Във въпросния ден на споменатия адрес след работа отидох до мой колега от който трябваше да си взема домашния усилвател. Когато пристигнах при него спрях на място съобразено с това да не преча, запушвам и т.н. Качих се при него за фаталните 10 мин. през които се случи следната абсурдна случка....
Както го изчаквам да разкачи усилвателя от вън започнаха да се чуват удари на тъпо, свиркания, някви не свързани виканици...., зачудихме се какво ли става и решихме да слезнем да проверим. И когато слезнахме долу на улицата първото което видяхме беше мъж на около 50 години който седеше при едно Рено 19 което беше паркирано на тротоара и когато ни видя ни попита със злоба и агресия "Тази кола ваша ли е?" Аз му отговорих, че не е и му посочих мойта която беше почти успоредно на реното и тогава тоя ни изненада тотално. Каза "Тая ли е твойта...сега ще видиш...и тръгна да пресича уличката като се беше насочил видимо към една купчина с улични павета отстрани на тротоара при което аз го усетих вече какво ще направи и му казах най-спокойно " Недей бе човек, моля те....", но тоя хич не се и замисли и със сила хвърли павето през задния джам, след което със голяма злоба почна да ми крещи да се махам на момента, да изчезвам.... Аз бях направо шокиран и нищо подобно очаващ. Качих се в колата и тогава видях, че и предния джам беше счупен....осъзнах се след някакво късо време и се обадих на 112 да съобщя за случилото се...., а този взе още едно паве и почна да хвърля и по нищо пречещето рено, но не беше и последното..., видях как метна 3 такива павета по реното докато разговарях с диспечърката на 112. След което този си паркира в шано гаража и не го видях повече. След около 5 мин. дойдоха 3-ма униформени с една патрулка, обясних подробно както го правя и тук сега случилото се. Те се обадиха на следователи или там незнам какви са точно..., а самите полицай позвъниха единствено два пъти на звънеца на къщата където се прибра тоя, но нали се сещате, че никой не излезна, а видимо тоя освен че беше пиян беше и на наркотици според мен. И седат такива тъпо и ми казват как нищо не могат да направят! След час някъде дойдоха цивилките с една джипарка, взеха всички павета снимаха от горе от горе и айде вие двамата свидетелите (аз и моя колега) в районното за обяснения...., та равносметката - ние двамата в районното до 5 сутринта, а тоя си легна да поспинка необеспокояван! В последствие излезна и другия потърпевш, човека от Шумен- художник, скромен, обикновен човек. Излезнаха и други комший които разкриха, че това не му е за първи път и че смята всичко за свое в района около неговата къща, улицата, тротоарите...
След два дни ми се обади полицай от 5-то районно да ми каже, че този е арестуван и ще ни сеобадят да ни кажат кога да отидем за припознаване на лицето. Така и не се обадиха, а аз се обадих на този номер който ми прозвъня. Когато се свързах с полицая той ми каза, че случая е прехвърлен на полицая дознател и ще трябва да ми се обади днес или утре, това е за преди няколко дни...да ама не. Аз пак се обадих на същия номер и му казах, че никой не ми се обажда, след което той ми даде телефона на дознателя. Звъннах му, попитах го какво става. Каза ми ела утре в 9 сутринта. На другия ден когато отидох вече беше абсурдно как дознателя ме навиваше да не заявявам граждански иск и как нямало смисъл.Обеща да приключи делото до седмица.Не ми даде никаква насока какво да правя, а дори ме питаше дали друг път този човек не ме е предупреждавал да не паркирам там.Аз този човек не съм го виждал преди,а и тротоара е общинска собственост!
Извинявам се за подробното обяснение,но моля д ами дадете съвет какво да правя!
- Borislava.Zaharieva
- Младши потребител
Re: Моля за съвет-счупиха стъклата на колата!
Borislava.Zaharieva написа:Обеща да приключи делото до седмица
Има нещо нередно- за толкова време не вярвам да се извърши оценителна експертиза, защото сме в сезона на отпуските, но от друга страна- в Шумен може и да не почиват- знам ли.
Borislava.Zaharieva написа:дознателя ме навиваше да не заявявам граждански иск и как нямало смисъл
Препоръчвам да не давате право на трето, служебно, лице да дава съвети за правните ви интереси - да "навива" да не си търсите правата е наистина абсурдно.
Тук има унищожаване и повреждане, на прима виста ( може и друго да излезе, пеналистите да си кажат мнението) и този деятел едно, че трябва да носи наказателна отговорност, второ трябва да носи отговорност и в гражданската част за вредите.
Август е критичен месец- обикновено лабилните не успяват да се справят със себе си и нервната си система.
Свържете се на първо време с адвокат ( обезателно) - от там насетне той ще комуникира с властите, за да ви репарира деятелят имуществените вреди, а и за да не мине по тънката лайсна .... този субект.
Не знам как сте със застраховките на МПС, но уведомете и застрахователят си.
- Гост.
- Старши потребител
Здравейте!
Благодаря за отговора.Само да уточня,че случката се разви в София.Другият потърпевш е от Шумен.
Добре , може ли някой да ми обясни какво следва след като дознатяля подготви делото? Аз мога ли да заявя граждански иска.Как става това?
Благодаря за отговора.Само да уточня,че случката се разви в София.Другият потърпевш е от Шумен.
Добре , може ли някой да ми обясни какво следва след като дознатяля подготви делото? Аз мога ли да заявя граждански иска.Как става това?
- Borislava.Zaharieva
- Младши потребител
Граждански иск имате възможност да предявите, когато делото е внесено в съда- най-късно до първо съдебно заседание.
Но, защото може да ви подминат преди това ( на фаза писане на обвинителен акт)- за това ви написах да се свържете с колега.
п.п. за да не ми скача някой възмутен, да отговоря от сега- няма да е изолиран случай( в моята история) ДП да се реши със споразумение без пострадалото лице да е гласна в него.
Но, защото може да ви подминат преди това ( на фаза писане на обвинителен акт)- за това ви написах да се свържете с колега.
п.п. за да не ми скача някой възмутен, да отговоря от сега- няма да е изолиран случай( в моята история) ДП да се реши със споразумение без пострадалото лице да е гласна в него.
- Гост.
- Старши потребител
Мъжът бил признал всичко и обещал да плати щетите,но съдът не можел да го задължи.Кажете ми тогава в тази държава не се ли толерира престъпността? Може ли разглеждането на държавния иск да стане паралелно с делото и задължен ли е той да плати щетите?
- Borislava.Zaharieva
- Младши потребител
Borislava.Zaharieva написа:в тази държава не се ли толерира престъпността
Тези въпроси адресирайте към .... народния си представител.
Що се отнася до вредите- съдът ще го осъди, но ако няма от къде да ви ги плати ( ако е побратим на църковните мишки, както казвам- без имоти, без тр. възнаграждение без МПС, без....) .... ще имате само едно, поредното, осъдително решение.
Може да водите отделен граждански иск, но не ви го препоръчвам сега ( имате 5г. срок за завеждането му), защото ако го предявите в наказателното дело сте в изгодна позиция ( колегата ще ви осветли защо- такси, частен обвинител, освен граждански ищец).
Хайде, време е за плаж. Приятен ден.
- Гост.
- Старши потребител
Този не е от църковните мишки.Кара Мерцедес С класа ,имал частен бизнес....
Благодаря за отговорите
Благодаря за отговорите
- Borislava.Zaharieva
- Младши потребител
Borislava.Zaharieva написа:Този не е от църковните мишки.Кара Мерцедес С класа ,имал частен бизнес....
Благодаря за отговорите
част от мнението е заличена: причина: off topic
Бил вземал павета да троши колите - ами вземете и вие едно и го ударете по главата. Да не мислите, че ще ви съдят? Не, ще измислят нещо, за да ви оправдаят.
А щом като сама знаете, че въпросният правонарушител кара "Мерцедес С класа", значи сте близо и до решението на проблема. Този мерцедес да не би да е без стъкла, гуми, боя? Върнете му жеста, пък нека тоя стои до 5 сутринта в боклукчарника да пише обяснения... Като му се случи 2-3 пъти, това със сигурност ще играе ролята на много силен психологически възпиращ ефект срещу бъдещи прояви на неуважение на правото на собственост.
-
teogeo - Активен потребител
"Да приключи делото до седмица" "
нормално, ако е образувано бързо производство ...
нормално, ако е образувано бързо производство ...
- marek972
- Потребител
А, да- бързо. ОК.
Е, явно ще е само 325, marek972 ?
.......
.......
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа::D А, да- бързо. ОК.
.......
аз не виждам някаква сложност, имаме 216, при това умишлено, ако се направи бърза експертиза
ще се видят дали ще привличат или не ...
бързите ( и незабваните) производства са едни от най-големите малоумия, които законодателят успя да сътвори !
особено през последните години съществуването им се осмисля само от вездесъщата полицейска
статистика, и служат за да може НЕсложните (то други по принцип няма) полицейски началници
да се хваялт един на друг, нищо, че ефекта е близо до нулата, повечето от "образуваните" бързи и незабавни
биват прекратявани от прокуратурата, но за полицаите ( не и разследващите ) важното е, че изобщо са образувани ....
- marek972
- Потребител
Здравейте отново,
много благодаря за отговорите на всички.Въпреки,че съпругът ми се е въздържал от саморазправа излиза,че наистина май ще е най-добре и ние да му счупим прозорците на този.Вечера мъжът ми говорил с дознателя и е казал,че щетите са оценени на 230 лв.Ние дотук дадохме повече.Да не говорим ходене до участъка 3 пъти,чистене на стъкала ,ходене и разправии докато намерим и ни ги сложат.Имаме познат адвокат,но ще можем да говорим с него чак след седмица.Какво излиза? Някой си прави кефа да чупи на пияна глава,после си ляга,не го търсят,не стои до 5 сутринта в участъка,вади едни 200 лв. и си заминава.Обаче аз ако слезна сега да потроша някоя кола сигурно в затвора ще ме вкарат.Моля дайте съвет какво да предприемем?
много благодаря за отговорите на всички.Въпреки,че съпругът ми се е въздържал от саморазправа излиза,че наистина май ще е най-добре и ние да му счупим прозорците на този.Вечера мъжът ми говорил с дознателя и е казал,че щетите са оценени на 230 лв.Ние дотук дадохме повече.Да не говорим ходене до участъка 3 пъти,чистене на стъкала ,ходене и разправии докато намерим и ни ги сложат.Имаме познат адвокат,но ще можем да говорим с него чак след седмица.Какво излиза? Някой си прави кефа да чупи на пияна глава,после си ляга,не го търсят,не стои до 5 сутринта в участъка,вади едни 200 лв. и си заминава.Обаче аз ако слезна сега да потроша някоя кола сигурно в затвора ще ме вкарат.Моля дайте съвет какво да предприемем?
- Borislava.Zaharieva
- Младши потребител
Borislava.Zaharieva написа:Здравейте отново,
Въпреки заложеното в човека себелюбие и горделивост, често ми е неприятно да съм прав (сега също).
Върнете му жеста (в затвора не е сигурно, че ще ви вкарат, но пък ако си свършите работата както трябва - въобще няма да стигнат до вас) подобаващо, пък нека той да вика полиция, да пише едни и същи обяснения по 3-4 пъти, да обикаля застрахователи и сервизи... Ще го вкарате в правия път, а това е едно Богоугодно дело
-
teogeo - Активен потребител
На един приятел му се случи подобно нещо. Някакъв му изпочупи стъклата за 10 минути. Писа жалби разправии - нищо. 1 месец по късно на оня джипа се оказа с изпочупени фаропве и стъкла, след още 2 седмици с напълно прорязани гуми и драсканици по боята. След последното наказание, тоя почна да дебне постоянно. Мина се около месец след драскането при което тоя се успокои и му се запалиха някакси предната и задната броня...
Та мисълта ми е, че в БГ от съдилища няма файда - поемай нещата в твои ръце.
Та мисълта ми е, че в БГ от съдилища няма файда - поемай нещата в твои ръце.
Аз гледам филми от zamunda.net и се интересувам от лунна диета
- ilievh
- Нов потребител
Та , не разбрах защо питащата е задържана до 5 сутринта в районното, а "чупещият стъкла на коли" не е задържан, при положение, че сума ти полицаи са били там. И кой ще плати за задържането на питащата. И кой ще плати заплатите на тези сума ти полицаи, които са се занимавали със случая?
А?
Какви ми ги сучете - адвокатите били виновни, системата била виновна, коУегата бил неразположен, щот бил лепил пльочки и на работа ходел бил, за да си почива.
А?
Какви ми ги сучете - адвокатите били виновни, системата била виновна, коУегата бил неразположен, щот бил лепил пльочки и на работа ходел бил, за да си почива.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Моля ,нека в темата се обсъжат въпроси по случая.Недейте да спорите.Всеки има право на мнение.
И аз се чудя защо онзи не го изкараха от тях,даже на другия ден съседи го видяли и извикали полизия.Те даже не са го търсили.Ами така е тези с С класата си спинкат,а ние ходим до сутринта да даваме обяснения п0 100 пъти.
И аз се чудя защо онзи не го изкараха от тях,даже на другия ден съседи го видяли и извикали полизия.Те даже не са го търсили.Ами така е тези с С класата си спинкат,а ние ходим до сутринта да даваме обяснения п0 100 пъти.
- Borislava.Zaharieva
- Младши потребител
Borislava.Zaharieva написа:Моля ,нека в темата се обсъжат въпроси по случая.Недейте да спорите.Всеки има право на мнение.
По кой закон да го изкарат, нямат право да му влизат в къщата , освен за предотвратяване или при тежки престъпления. Такива са ни законите....
Ако влязат в дома му и го изкарат въпреки всичко, полицаите ще бъдат осъдени, уволнени от работа, наказани дисциплинарно..
Никой нормален човек няма да си остави семейството гладно на тея времена.
Ще му пуснат призовка за разпит .. такива са законовите правила..
-
street - Потребител
Тези съвети към Borislava.Zaharieva, за прилагане на закона на джунглата, могат да я доведат до много големи неприятности. Не бих и препоръчал да се вслушва в тях. Има си закони, има си органи на реда. За това, че са и се подиграли (включително и тези двамата тук), би следвало да си понесат последствията. Тези двамата тук са лесни, с думички става, но за ония, в реалния живот, си има закони, има си начин...
И полека лека да започнат да си вършат работата.
Тези съвети към Borislava.Zaharieva, за прилагане на закона на джунглата, могат да я доведат до много големи неприятности. Не бих и препоръчал да се вслушва в тях. Има си закони, има си органи на реда. За това, че са и се подиграли (включително и тези двамата тук), би следвало да си понесат последствията. Тези двамата тук са лесни, с думички става, но за ония, в реалния живот, си има закони, има си начин...
И полека лека да започнат да си вършат работата.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Аз категорично съм против да се прилага законът на джунглата, защото живеем в цивилизовано общество и би следвало да използваме разумни срества за коминукация, възражения, протести и борба за положителни промени. Все пак, трябва упорство и настоятелност в борбата с институциите.
П.П. За съжаление съществуват и "неандерталци", на които не може да се въздейства с цивилизовани средства...
П.П. За съжаление съществуват и "неандерталци", на които не може да се въздейства с цивилизовани средства...
- nk7702n
- Старши потребител
Де да знам.
Това, някакъв пиян орангутан да хвърли камък по жена, която е с гръб към него ... дребно хулиганство. Хм. Добре, че е било стъклото на колата.
До колкото си спомням, съществува някаква такава форма на правораздаване в Иран, по смисъла на Корана.
Док, мога да ти сметна, как количеството енергия, отделена при удара от такъв камък, е съпоставима с количеството енергия, отделена при удара на куршум от пистолет с твърда преграда. И ти можеш да си го сметнеш, в училище си го учил. Пораженията зависят от това, дали камъкът ще удари с ръбче, или с по-широка, плоска част. От контактната зона.
И било дребно хулиганство. Браво, браво.
Питащата да си намира адвокат опит за убийство, нанесени материални и морални щети, и съмнително бездействие на органите с опит за прикриване на престъпление.
Това, някакъв пиян орангутан да хвърли камък по жена, която е с гръб към него ... дребно хулиганство. Хм. Добре, че е било стъклото на колата.
До колкото си спомням, съществува някаква такава форма на правораздаване в Иран, по смисъла на Корана.
Док, мога да ти сметна, как количеството енергия, отделена при удара от такъв камък, е съпоставима с количеството енергия, отделена при удара на куршум от пистолет с твърда преграда. И ти можеш да си го сметнеш, в училище си го учил. Пораженията зависят от това, дали камъкът ще удари с ръбче, или с по-широка, плоска част. От контактната зона.
И било дребно хулиганство. Браво, браво.
Питащата да си намира адвокат опит за убийство, нанесени материални и морални щети, и съмнително бездействие на органите с опит за прикриване на престъпление.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|