Здравейте! Имам къща на село и ...много лоши съседи. Тези хора имат три големи кучета, които освен, че не спират да лаят ,стоят непрекъснато и непосредствено вързани до стената на къщата ми. Изкопали са големи дупки и когато стопаните им поливат двора от чешмата с маркуч/много често е/ и когато вали ,
дупките се пълнят с вода и така мокрят стената на къщата, т.е мазето ми, което вече е цялото във влага. Стената е външна и се явява граница за двата двора. Това продължава 4-5 год. Опитвам с добро, но не става. Казвах им, показвах им, предопреждавах ги, а те отговарят "гледай си работата". Жалвах се и на кмета, той отговори, че това е битовизъм и не го интересува...Вече не издържам и ...слушал съм,че на 3 метра разстояние съсед няма право да строй и т.н от стената на другия съсед, но не зная къде да го търся това и дали е вярно изобщо...ако вие имате някаква идея, как да реша проблема си, ще съм ви безкрайно благодарен.
Хубав ден!
- Дата и час: 26 Ное 2024, 10:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
За съседа
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: За съседа
Проблема си-единствено по съдебен ред.Чрез гражданско дело.Други способи не помагат.Ще ги осъдите и ще си вземат бележка.
Иначе кмета,кварталния,попадията,даскала и др. под. без съд няма да ви свършат работа.
Делото няма да струва кой знае колко небесно,освен това разноските накрая ще ги поемат нарушителите.
Иначе кмета,кварталния,попадията,даскала и др. под. без съд няма да ви свършат работа.
Делото няма да струва кой знае колко небесно,освен това разноските накрая ще ги поемат нарушителите.
- svettoslav
- Активен потребител
svettoslav написа:Делото няма да струва кой знае колко небесно,освен това разноските накрая ще ги поемат нарушителите.
Това само в случай че спечели делото А гаранция за спечелването му няма.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Що да няма гаранция? Както прави един колега-дават му парите за делото,а освен това-прибира в другия джоб още 200лв. за съдията Истински случай,е,уверява ме колега един.А с този въпросния сме в една сграда иначе.Възможно е да е истина.
Иначе такива дела не виждам къде може да се обърка нещо-въпроса е какво дело ще се заведе..тъй като много дипломи са се раздали....
В смисъл,че можеш и по чл.45 ЗЗД с оглед вредата в мазето ,както и по 109 ЗС,а може и да ги кумулираш.Обикновено адвокатите с купените дипломи ще заведат най-неподходящия
Иначе такива дела не виждам къде може да се обърка нещо-въпроса е какво дело ще се заведе..тъй като много дипломи са се раздали....
В смисъл,че можеш и по чл.45 ЗЗД с оглед вредата в мазето ,както и по 109 ЗС,а може и да ги кумулираш.Обикновено адвокатите с купените дипломи ще заведат най-неподходящия
- svettoslav
- Активен потребител
С купени и с подарени дипломи - все тая. Да си търси човекът вредите - имуществени и неимуществени - по съдебен ред. Имуществените са лесно доказуеми, ако е налице тая влага и действително причината за това е съседът ,който полива еди - как си ... / ако наистина е така, както е описано, де/.
Пък за изхода от делото, Theoldman, кой може да даде абсолютна гаранция? Колкото някой може да гарантира ще вземеш ли шофьорския ,няма ли да го вземеш..!?
Пък за изхода от делото, Theoldman, кой може да даде абсолютна гаранция? Колкото някой може да гарантира ще вземеш ли шофьорския ,няма ли да го вземеш..!?
- nk7702n
- Старши потребител
А ако съседа с 3-те кучета пъхне 500 лева в папката на делото?
Изобщо... не е ясно какъв му е проблема на питащия. Кучетата, дупките, мократа стена или съседа като цяло.
Не можеш да отидеш в съда и да кажеш "Ми.. тоя съсед не ми харесва, искам някой друг".
Плаче че съседските кучета му подкопавали стената, а самия той е строил "на калкан" на раницата на имота със същия този съсед. Що не си е дръпнал къщата 3 метра от оградата, а се навира в съседа? Ако е купил двора с къщата - да е гледал като е купувал. Ако я е построил в последствие - що я е сторил на границата (дори и да е по проект така)?
Глупаво е да се твърди, че едно поливане на двора ще мокри стените на мазето. Ами като вали дъжд какво - съседа да лови водата за да не се стича в мазето на питащия ли? Що не си е направил (или не си направи) една читава хидроизолация?
Направо ми е писнало от хора, дето все другите са им виновни...
Изобщо... не е ясно какъв му е проблема на питащия. Кучетата, дупките, мократа стена или съседа като цяло.
Не можеш да отидеш в съда и да кажеш "Ми.. тоя съсед не ми харесва, искам някой друг".
Плаче че съседските кучета му подкопавали стената, а самия той е строил "на калкан" на раницата на имота със същия този съсед. Що не си е дръпнал къщата 3 метра от оградата, а се навира в съседа? Ако е купил двора с къщата - да е гледал като е купувал. Ако я е построил в последствие - що я е сторил на границата (дори и да е по проект така)?
Глупаво е да се твърди, че едно поливане на двора ще мокри стените на мазето. Ами като вали дъжд какво - съседа да лови водата за да не се стича в мазето на питащия ли? Що не си е направил (или не си направи) една читава хидроизолация?
Направо ми е писнало от хора, дето все другите са им виновни...
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Мен ако питаш, и аз не харесвам хората, които непрекъснато се оплакват от съседи, от държавата и от какво ли не още. Това за кучетата може да не звучи достатъчно сериозно, ама ако пък наистина има сериозна причина за получилата се влага и тя е именно от действия на съседа..!? Защото разни твърдения за пълнене на дупки заради три кучета наистина звучи смешно. Лошото е, че ако решат съседите да си правят мръсно един на друг, се стига рано или късно до сериозни проблеми.
П.П. Това за подкупите и парите в папките смятам, че е преувеличено и е вярно дотолкова доколкото корупцията си я има във всяка една сфера на нашето общество.
П.П. Това за подкупите и парите в папките смятам, че е преувеличено и е вярно дотолкова доколкото корупцията си я има във всяка една сфера на нашето общество.
- nk7702n
- Старши потребител
TheOldMan написа:А ако съседа с 3-те кучета пъхне 500 лева в папката на делото?
В такъв случай ще наддаваме."Тайно"!
- svettoslav
- Активен потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|