начало

Министърът на правосъдието възложи на над 70 водещи експерти промените срещу домашното насилие Министърът на правосъдието възложи на над 70 водещи експерти промените срещу домашното насилие

Относно досъдебно производство

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Относно досъдебно производство

Мнениеот Гост. » 25 Юли 2012, 05:39

:D Протоколите са самото тайнство, но пък решенията са публични :arrow: http://legalacts.justice.bg/ShowAct.aspx?actId=2317972

Не знам, какво сте правили по това дело, ама трудно сте му дали ход- начало 2010г.- край на І инстанция- 24.01.2012г. Като се замисля, добре, че не е вещен иска.
В Радне махле с 14х. жители, 4 магистрати и .... общо наказателни и граждански - 1235 бр. дела за 2011г..

п.п. Статистиката е неумолима:
доклад за дейността на съда за 2011 написа:2011 година са постъпили 883 бр. граждански дела, от които 652 бр. частни граждански дела (в т.ч. 607 бр. дела по чл.410 и чл.417 от ГПК; 4 бр. обезпечителни заповеди; 1 съдебна поръчка; 1 дело за приемане на наследство; 28 бр. дела за теглене и закриване на детски влог; 11 бр. дела за отказ от наследство)
Искове по КТ (за обезщетение по чл.200 от КТ и за отмяна на уволнение): през 2011 г. са постъпили 26 бр. дела, по чл.200 от КТ – 9 бр. и за отмяна на уволнение – 17 бр. дела; ведно с останалите висящи – 10 бр. дела, за разглеждане са стояли 36 бр. дела по КТ.
През 2010 г. са постъпили 21 бр. дела по КТ (за обезщетение по чл.200 от КТ и за отмяна на уволнение): по чл.200 от КТ – 5 бр. и за отмяна на уволнение – 16 бр. дела; ведно с останалите висящи – 8 бр. дела, за разглеждане са стояли 29 бр. дела по КТ.
През 2009 година са постъпили 18 иска по КТ, от които по чл.200 от КТ – 11 бр. и за отмяна на уволнение – 7 бр., ведно с останалите висящи от предходния период– 10 бр. дела, за разглеждане са стояли 28 бр. дела по КТ.
Гост.
Старши потребител

Re: Относно досъдебно производство

Мнениеот kami7212 » 01 Авг 2012, 09:52

Здравейте! Моля Ви да ми препоръчате добър адвокат от Стара Загора по наказателни дела. Искам да повдигна 2 обвинения
1) за набедяване от бившия ми работодател
2 ) за търсене на наказателна отговорност от вещото лице в гражданското ми дело.

Ще обясня с няколко думи за какво става въпрос:

Относно набедяването... По ДП имам "Постановление за прекратяване на наказателно производство"......техническата експертиза доказа," че тахографа не е манипулиран както той ме обвини пред прокурор , а икономическата че : има икономия ,а не пари които съм присвоил" - така е написано от прокурора в постановлението.

Относно вещото лице в гражданското ми дело, което се обърна в наказателно :mrgreen:
1) Сама си назначи едната от експертизите, без определение от съдията, вписа и я в справката-декларация и и я платиха.Тоест по едно определение направи две експертизи и си взе парите.
2) Последната и експертиза трета по ред, а втора назначена от съдия ме вкара с 290 литра=643 лева, които сега въззивния съд ми ги взе от иска и по тази причина ми намалиха и адвокатския хонорар от 720 на 237, и трябва и на ответника да платя 156 лева.Решението е без обжалване.Искам да повдигна обвинение към ВЛ като целта ми е ако се стигне до наказателно дело да си искам парите, с които ме ощети поради чудната си експертиза, нито стотинка повече.Икономическата експертиза в ДП доказва, че имам икономия на гориво, в гражданското, което аз водя за неправомерно уволнение и отпуски ме осъждат да плащам гориво.
Да спомена, че вчера се срещнах и с няколко вещи лица за консултация, които ми казаха, че експертизата и е много, много грешна. Първо ми заприходи 475 литра за които няма нито мой подпис нито номер на камиона ми , но и с тях пак има недостиг на предоставено гориво от работодателя ми , в експертизата и има 300 литра отгоре, които вещите лица днес след много смятане не можаха да открият от къде са дошли. Нейната експертиза е със същите задачи както в ДП , което е прикрепено като доказателство в гражданското ми дело , в което има недостиг на средства за гориво от страна на работодателя ми, а според нейната съм присвоил 290 л = 643 лева. Оспорих в съдебно заседание експертизата и поисках назначаването на нова, но съдията я прие и отказа нова. Това го има записано в протокол.

След консултация с вещите лица отидох при адвокат по наказателни дела с молба за правна помощ.След като поговорихме той ми отказа с мотива - "много е трудно да докажеш в съда че някой те е набедил" и по второто ми искане "няма осъдено вещо лице, защото те се назначават от прокуратурата, има грешки и на съдията в твоето дело, а да тръгнеш срещу цялата система си е лудост, и то за някакви си 1000 лева."Помолих го за още една консултация относно решението на въззивния съд : Мога ли да подам възражение срещу възивното решение, което е без обжалване и до кого. защото се основава на експертиза, която аз не приех, оспорих и поисках нова в райония съд но ми бе отказано - записано е в протокол, а точно заради нея търпя тези вреди. Мнението е че вече нищо не може да се направи,не мога да възразявам , няма пред кого и т.н,
Намерих втори адвокат чието мнение почти се покрива с колегата му и той ми отказа с препоръка да потърся някой друг негов колега.

Сумата е 1192 лева, толкова загубих заради ВЛ в гражданското дело, искам си моето , не искам повече.За тях сумата е смешна, за мен са си пари , за които изминавам 10 000 км. Вече пътувам в чужбина и се прибирам 1 път в месеца за 2 дни , разполагам с малко време в БГ за да обикалям и търся кой ще се навие, а с моята каръщина откъм адвокати този месец си останах без такъв, защото след малко пак тръгвам на път.
С или без адвокат аз съм решил да повдигна обвинения. Много по добре ще е да е с такъв, за това, ако може да ми препоръчате някой или ако тук влизат такива, нека ми пишат на личен за да се срещнем, разговаряме и си кажат мнението ..дали, или и как :lol: Ще съм благодарен дори и само за консултация да ме приемат. Не върви постоянно да питам тук, че вече и на себе си омръзнах, а за Вас не зная :lol:
Вечер като спирам да почивам ще поглеждам за отговори във форума.
Благодаря Ви предварително !
kami7212
Младши потребител

Предишна

Назад към Наказателно право