начало

Почина Благовест Пунев Почина Благовест Пунев

самохвалство

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: самохвалство

Мнениеот dumspirospiro » 05 Юли 2012, 01:07

nk7702n написа:Явно трябва да се говори с теб по друг начин - просто не ти е тук мястото, очевидно е. Пишеш разни простотии, безсмислици, мислиш се за велик, пък не си. Тоест, вземи се скрий и ще направиш добро на себе си и на останалите! :!:

ако клиентите бяха умни и оправни
то адвокатите шяха да са умрели от глад умници ..

остави на нас малоумните да бъдем прости и неспособни,
а ти познай как да ми вземеш парите като блестиш със способности..
не като ми цитираш закона
и двамата добре знаем, кога не се виждат звездите . :shock:
Аватар
dumspirospiro
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 05 Юли 2012, 08:50

dumspirospiro написа:
nk7702n написа:Явно трябва да се говори с теб по друг начин - просто не ти е тук мястото, очевидно е. Пишеш разни простотии, безсмислици, мислиш се за велик, пък не си. Тоест, вземи се скрий и ще направиш добро на себе си и на останалите! :!:

ако клиентите бяха умни и оправни
то адвокатите шяха да са умрели от глад умници ..

остави на нас малоумните да бъдем прости и неспособни,
а ти познай как да ми вземеш парите като блестиш със способности..
не като ми цитираш закона
и двамата добре знаем, кога не се виждат звездите . :shock:

Тук вече стигна донякъде до истината. Всеки трябва да си върши работата както трябва, пък способностите адвокатите да си ги проявяват пред разследващите и в съда. На теб ти е достатъчно да знаеш кое е незаконно и какво наказание се предвижда за деянието ти в закона! Оттам нататък всеки си преценя по какъв начин да си живее живота, независимо от това колко е морално укоримо нечие поведение! И не мисли, че форумът е място за развиване на защитни пледоарии, или пък място, където някой юрист да те обучава и да ти разяснява понятията. Като ти се наложи, ще си потърсиш адвокат и ще можеш да го питаш за всичко, което те вълнува.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот TheOldMan » 05 Юли 2012, 13:27

nk7702n написа:Чл. 155. Който склонява друго лице към проституция или свожда към блудствени действия или съвкупление, (4) Който склони или принуди друго лице към употреба на наркотични вещества или техни аналози с цел проституиране, съвкупление, блудствени действия или извършване на полово сношение или действия на полово удовлетворение с лице от същия пол

Ама човека задава съвсем конкретен въпрос. Навсякъде пише "склонява", "свожда", "принуждава" и т.н. А истината е, че жриците извършват тази дейност добороволно, с желание и дори ентусиазъм. Питащия е само един вид мениджър, PR, медиатор, посредник или както там ще решите да го кажете. Няма принуда. Ако някое от момичетата не реши да прави "сечено" или не се пречупи под натиска на полицаите решили да закопчаят на всяка цена "шефа на организираната група", единственото за което могат да го подгонят е за извършване на стопанска дейност без фискален апарат и неиздаване на фактури/касови бележки. И там още ... за наемане на персонал без трудов договор, за неспазване на работното време и полагащите се почивки и отпуски и т.н.
Никой ли не е бил свидетел на поведението на "заработващи" по заведенията момичета? Кой ги принуждава? Искат да изкарат някой лев (дали кеш или в почерпка - все тая) - правят го.
Според мен е крайно време проституцията да се легализира по някакъв смислен начин, а не да се правят някакви половинчати опити. Това е най-древната професия, вероятно съществува още преди членове от племето да бъдат "назначавани" като ловци. Не е нормално да се правим че не съществува.
Не казвам че няма и такива случаи, но точно поради липсата на дефиниция за легална професия "прститутка" и "сводник" (или "компаньонка" и "организатор на празненството") всички се приравняват на "незаконен"
Последна промяна TheOldMan на 05 Юли 2012, 13:57, променена общо 1 път
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот dumspirospiro » 05 Юли 2012, 13:45

достатъчно ми е и мога да го науча от самия закон!

но той не може да ми формулира това което ме интересува, тъй като законодателят от много акъл не е предвидил точно моето специфично поведение в случая, което според мен може и да не е деяние, но според уважаемия съд може и да е.. :wink:
до тук не успя да ми изясниш с думи прости какво правя , и как го тълкува органа ,
а се опита да ме информираш кое АКО правя , какво ще ми се случи..

иде ми да те наема , но.. :idea:
Аватар
dumspirospiro
Младши потребител

Мнениеот dumspirospiro » 05 Юли 2012, 13:48

TheOldMan написа:
nk7702n написа:Чл. 155. Който склонява друго лице към проституция или свожда към блудствени действия или съвкупление, (4) Който склони или принуди друго лице към употреба на наркотични вещества или техни аналози с цел проституиране, съвкупление, блудствени действия или извършване на полово сношение или действия на полово удовлетворение с лице от същия пол

Ама човека задава съвсем конкретен въпрос. Навсякъде пише "склонява", "свожда", "принуждава" и т.н. А истината е, че жриците извършват тази дейност добороволно, с желание и дори ентусиазъм. Питащия е само един вид мениджър, PR, медиатор, посредник или както там ще решите да го кажете. Няма принуда. Ако някое от момичетата не реши да прави "сечено" или не се пречупи под натиска на полицаите решили да закопчаят на всяка цена "шефа на организираната група", единственото за което могат да го подгонят е за извършване на стопанска дейност без фискален апарат и неиздаване на фактури/касови бележки. И там още ... за наемане на персонал без трудов договор, за неспазване на работното време и полагащите се почивки и отпуски и т.н.
Никой ли не е бил свидетел на поведението на "заработващи" по заведенията момичета? Кой ги принуждава? Искат да изкарат някой лев (дали кеш или в почерпка - все тая) - правят го.
Според мен е крайно време проституцията да се легализира по някакъв смислен начин, а не да се правят някакви половинчати опити. Това е най-древната професия, вероятно съществува още преди членове от племето да бъдат "назначавани" като ловци. Не е нормално да се правим че не съществува.

как да ти се поклоня :mrgreen: / коленичи и целува земята с притворени за молитва очи/

стария мен си е стар мен, благодаря ти , че ме разбираш и не ми се налага да споря с професионалист
като с майстор кофражист , как искам да ми свърши работата :)

вече съм оптимист, щом ти ме разбра , значи ме е чул и Господ :idea:
Аватар
dumspirospiro
Младши потребител

Мнениеот dumspirospiro » 05 Юли 2012, 13:57

а що се отнася до легализацията
бих посочил днешната новина в труд
а именно
15 годишен от дом 2 пъти изнасилил 10 годишен.
като преди да го обладае анално , с бой и заплахи го принудил да му духа..
ОТВРАТИТЕЛНО!
ниско интелигентния индивид е безсилен пред атаката на хормоните
и няма кой знае какъв друг изход от ситуацията
когато го напъне жилата и трябва да я олаби.. както би се изразил иван костов

така, че избор трябва да има
но за момента законът не предвижда това
и полицията всячески се опитва да пресира бранша с 2-3 възможности

- терен
- трафик на хора / !!!/
- принуда
- нетрудови доходи
- неморално поведение

и ако човек е малко по креативен , лесно може да си вмени поведение
различно от ТОВА на диктаторите в бранша
които както всички знаем, не блестят с особена пищност на ума :)
Аватар
dumspirospiro
Младши потребител

Мнениеот svettoslav » 05 Юли 2012, 19:57

dumspirospiro написа:
TheOldMan написа:

как да ти се поклоня
:mrgreen: / коленичи и целува земята с притворени за молитва очи/

:idea:

Няма значение как ще му се поклониш.Само гледай да е с лице към него,щото,както виждаш,не може да се каже с положителност,че има съвсем традиционно...така,де..мислене.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот dumspirospiro » 05 Юли 2012, 20:17

е ся, не му гледам ориентацията
ако ще и биполярен трансвестит да е
важното е , че той единствен осъзна природата
и душевността ми :) :mrgreen:
Аватар
dumspirospiro
Младши потребител

Мнениеот svettoslav » 05 Юли 2012, 20:37

Дано не попаднеш под закона,тъй като движиш по ръба.

Все пак ми се струва,че си креативен и скоро дори и визитки ще можеш да си поръчаш(не те будалкам,наистина трябва да помислиш по въпроса.Все пак бизнесът го изисква).
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 05 Юли 2012, 21:10

Айде убава вечер на всички участници.Днес освен друго е и празник на МВР,така,че -с повишено внимание!
Имате много поздрави от проф.Вачиков-специалист по наказателно и семейно право :!:

http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=% ... Sg&cad=rja :lol:
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 05 Юли 2012, 21:33

Както казва професОра: "Следващия зрИтАл " :lol:
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот dumspirospiro » 05 Юли 2012, 22:42

IMAM бе :mrgreen:
визитки сайтове календари
секви промоции реклами и материали..

ръб мръб , имам ли друг избор.. изи мъни
и контакти с кокони, ибахти
:mrgreen:
Аватар
dumspirospiro
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 05 Юли 2012, 22:48

TheOldMan написа:

Не казвам че няма и такива случаи, но точно поради липсата на дефиниция за легална професия "прститутка" и "сводник" (или "компаньонка" и "организатор на празненството") всички се приравняват на "незаконен"

Ти пък наистина ли вярваш, че всичко това е доброволно, с ентусиазъм и законно? То защото се свършиха другите професии, че остана само тая за печелене на пари, та затова и с ентусиазъм и патос разни момичета си я вършат. Че кой нормален човек не би опитал да върши един куп други неща и така да печели доходи, ами ще се насочи именно към най - древната професия, ей - така, защото много му харесва? Има и такива, ама едва ли са чак толкова много. А относно дефинициите, нека да има, нямам нищо против. За легализирането, от финансова гледна точка може и да е изгодно да излезне тая дейност от сивия сектор, от морална за някои може и да не е за предпочитане. Въпрос на разбирания и гледна точка.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот dumspirospiro » 06 Юли 2012, 04:31

не се сещам за много такива професии
свързани с 10 часа бар хотел свирки пица
и за десерт 1 бон, пипнат предварително..
дето да не са по желание и доброволно, честно казано
Последна промяна dumspirospiro на 07 Юли 2012, 15:14, променена общо 1 път
Аватар
dumspirospiro
Младши потребител

Мнениеот TheOldMan » 06 Юли 2012, 08:48

nk7702n написа:За легализирането, от финансова гледна точка може и да е изгодно да излезне тая дейност от сивия сектор, от морална за някои може и да не е за предпочитане. Въпрос на разбирания и гледна точка.

Точно пък в тоя форум да чуя за "морална гледна точка" ... Морално е да се спори за 50% идеални части от едно дете при развода, морално е да се търсят (и дават) съвети как да изхвърлим майка си от жилището й за да можем да го продадем, морално е да се опитваме да върнем СУМПС на някой излезнал на пътя с 2 промила алкохол в кръвта, но когато младо и красиво момиче решава доброволно да даде тялото си под наем за 1 час - вече е неморално...
Я се огледайте - кой кара джипове Мерцеес и Ауди Q серия по пътищата? В 2/3 от случаите вътре ще намерите 20-25 годишни пикли, дет не знаят от коя страна се държи и лопатата, и писалката. С какво са изработили тия коли? С ум, със знания? Да бе... с трътката си са ги изработили. Обаче понеже са се дали на лизинг за по-продължително време - това вече е морално. Готини мацки се влачат с някакви старчоци на (и над) моя възраст по баровете и ресторантите. За какво го правят - може би щото кавалера е най-красивия, най-надарения? Каква е разликата дали ще се продадеш за 1 час или за 1 година?
Ако платената любов се изкара на светло първо ще има ясни правила и защита на труженичките. Второ - цената ще падне а качеството ще се повиши. Трето - ще отпаднат всичките посредници по веригата. Има търсене за този тип услуга, и няма начин това да се спре - заложено е в гените на човека.
Ама група пенсионери щели да са потресени морално... ми да се тресат бе. Много по-потресени ще са ако могат със собствените си очи да видят какво се върши по бардаците в момента. Какви крокодили се предлагат, в какви условия се работи. И това процъфтява точно поради липсата на свободна конкуренция.
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот dumspirospiro » 06 Юли 2012, 18:56

мм.. посредниците няма как да отпаднат
особено при вип услугите.. там залагат на потайност и дискретност

всяка втора ........... получава оферти пред клиенти , хора, познати , приятели.. и няма как да им откликне :mrgreen:
за това се налага някой друг да поспори , организира и уточни подробностите и дребните детайли по мийтинга :)

бокса и футбола , пък и снимането на филми като са легални
да не би да са отпаднали мениджмънта и реквизита по трансфери и договорите за тях :)
Последна промяна dumspirospiro на 07 Юли 2012, 01:48, променена общо 1 път
Аватар
dumspirospiro
Младши потребител

Мнениеот TheOldMan » 07 Юли 2012, 00:35

Да, но шофьора на автобуса или масажиста на футболния отбор не взима повече от централния нападател, което за съжаление често се случва при нерегламентирания в настоящия момент труд на жриците на платената любов :)
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот dumspirospiro » 07 Юли 2012, 01:49

чул те Господ ама..
1/5 .. и подаръците 100% за тях :)
Аватар
dumspirospiro
Младши потребител

Мнениеот dumspirospiro » 07 Юли 2012, 01:50

пък и масажиста и тракториста
не са фифа :mrgreen:
Аватар
dumspirospiro
Младши потребител

Мнениеот svettoslav » 09 Юли 2012, 22:13

Спирич,имам една бърза поръчка за тебе.Става дума за Лили Иванова.Трябва ми за 13.07. Тогава се събираме!

Мож ли я достави? Евентуално и Елза Парини от Варна.За съжаление не я познавам лично, иначе нямаше да ползуваме посредник.
svettoslav
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Наказателно право