начало

Почина Благовест Пунев Почина Благовест Пунев

Алкохол 1,59% при шофиране

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Алкохол 1,59% при шофиране

Мнениеот asen250 » 23 Юни 2012, 14:12

Обръщам се към всички юристи в сайта, а също и към всички препатили с проблеми, подобни на моя, с молба за консултация!
На 22.06.2012 год ме хванаха при малкото НДК с 1,59%! Въпреки, е бях пил и знаех че ще отчете над 1% със сигурност, очаквах да е под 1,2% и да се размина само с административна глоба! Обаче проблем - светна 1,59% (............ стара :lol: ) и предположенията ми увиснаха :( ! Около половин час по-късно дадох и кръвна проба! Сега, наивно е да се смята, че резултатите там ще спаднат дотолкова, че да сляза под долната граница от 1,2%! в районното стоях от 05:00 сутринта до 13:30 - след това ми дадоха призовка за разпит и ме изпратиха по-живо по здраво хората!Според разследващия полицай в най-лошия случай ще се размина с пробация -някой и друг месец, и отнемане на книжката за известен период от време! Бих искал да попитам дали при положение, че това ми е първата среща с органите на реда изобщо, а освен това за 7 години активен шофьор по никакъв начин не съм имал други нарушения на ЗДвП, има някакъв шанс за извънсъдебно споразумение, без да се стига до съд и пробация, защото иначе 5 години да чакам за да имам отново чисто свидетелство за съдимост!
Дали е възможно някакво споразумение с прокурора?
asen250
Нов потребител

Re: Алкохол 1,59% при шофиране

Мнениеот rama » 23 Юни 2012, 14:52

1. минимум 6 месеца пробационни мерки по т.1 и 2;
2. Някои задължително налагат като наказание труд в полза на обществото;
3. Лишаване от право на управление на МПС;
това е споразумението с прокурора, което се одобрява от съда.
За други споразумения съм чел само по интернет.
rama
Потребител

Мнениеот Гост. » 23 Юни 2012, 15:33

asen250 написа:защото иначе 5 години да чакам за да имам отново чисто свидетелство за съдимост

Ако свидетелството ви е важно, всъщност срокът за "избелването" му, то този срок може да се уреди и с по- кратка продължителност - устройват ли ви 3г.?

rama е безусловно прав, но там времето е 3.6м.

До тук с правото, от там насетне.... светът крие чудеса.

п.п. Наскоро прочетох нещо, което ми хареса и поствам тук( макар и крадено, мисля за уместно)- " всяка грешка от миналото гърми със страшна сила в бъдещето"
Гост.
Старши потребител

Мнениеот marek972 » 24 Юни 2012, 09:57

наивно, ненаивно ...утре трябва да се обадиш на разследващия и да го питаш за
резултата от кръвната проба ...
marek972
Потребител

Назад към Наказателно право