начало

Почина Благовест Пунев Почина Благовест Пунев

чл. 323 от НК

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

чл. 323 от НК

Мнениеот naisto » 14 Юни 2012, 17:04

Здравейте. Казусът ми е следният. В началото на 2012г. съпругът на майка ми подаде иск за развод. В последствие започна психически и физически тормоз над нея, за което тя подаде иск за домашно насилие. Една вечер в началото на април когато майка ми се прибира, в апартамента в което живеят установява, че е сменен патрона на входната врата. Обади ми се аз отидох там и с лост разбих вратата /патрона/, за да може тя да влезе. Началото на май се гледа делото за развод и тъй като апартамента е придобит от съпруга на майка ми преди брака съда присъди жилището на него. Днес ме повика кварталния и ми заяви, че за това че съм разбил патрона на апартамента срещу мен има прокурорска преписка по чл323 от НК като прокурора иска да възстановя щетите които съм нанесъл. Искам да знам има ли някаква възможност срещу мен да бъде повдигнато обвинение по този или друг член при положение, че майка ми живееше в жилището до деня на бракоразводното дело?
naisto
Нов потребител

Re: чл. 323 от НК

Мнениеот naisto » 17 Юни 2012, 21:26

Става въпрос за това, че майка ми се води владелец на СИО т.е. жилището е общо и е отворено по нейно искане аз самия не живея там и не ме касае жилището.
naisto
Нов потребител

Мнениеот teogeo » 18 Юни 2012, 18:40

naisto написа:Става въпрос за това, че майка ми се води владелец на СИО т.е. жилището е общо и е отворено по нейно искане аз самия не живея там и не ме касае жилището.

Задачата на прокурора в случая е да провери дали има достатъчно данни за извършено престъпление и ако има - да повдигне обвинение. Нещо не се сещам на този етап как може да иска от вас да възстановите щетите. Прокурорът явно не се е усетил, че отдавна няма правомощия да иска въстановяване на фактическото положение... ...
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 18 Юни 2012, 20:12

Малко е спорен в случая въпросът кой и кога е извършил самоуправни действия.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот teogeo » 18 Юни 2012, 20:20

nk7702n написа:Малко е спорен в случая въпросът кой и кога е извършил самоуправни действия.

Подкрепям (усещайки тънкия намек)!!!
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот atanasov_law » 21 Юни 2012, 12:27

Майка Ви да напише писмено обяснение за това как, когато се е прибирала вкъщи патрона на вратата е заял и тъй като не се е сетила за ключар, който да отвори вратата е извикала вас, да свършите тази работа. Когато имота е СИО, тя може да се разпорежда с него, както и с това, което е в него /т.е. ако реши, може да махне патрона и да заключва вратата си с райбер/. В случая самоуправни действия няма ;)
atanasov_law
Младши потребител

Мнениеот eurolinker » 21 Юни 2012, 13:58

atanasov_law написа:Майка Ви да напише писмено обяснение за това как, когато се е прибирала вкъщи патрона на вратата е заял и тъй като не се е сетила за ключар, който да отвори вратата е извикала вас, да свършите тази работа. Когато имота е СИО, тя може да се разпорежда с него, както и с това, което е в него /т.е. ако реши, може да махне патрона и да заключва вратата си с райбер/. В случая самоуправни действия няма ;)

Каква СИО?!?...
апартамента е придобит от съпруга на майка ми преди брака съда присъди жилището на него.
Какво "разпореждане"?!? Какъв "law" ?!?
Питащият не е посочил дали разговора с полицая е документиран... Да си упълномощи защитник. Не е разумно да се разчита на импровизации по съвети от форума (някои от които сами по себе си са импровизации 8) )
Последна промяна eurolinker на 21 Юни 2012, 14:05, променена общо 1 път
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Назад към Наказателно право