начало

Почина Благовест Пунев Почина Благовест Пунев

Обида на полицай

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Обида на полицай

Мнениеот kolegat » 04 Апр 2012, 22:29

emilgrigorov написа:
reg_reg1 написа:Между другото, Академията Симеоново и трите ЦСПС (Пазарджик, Варна и Казанлък) ще отпаднат във времето. Кой знае, може и с поредната революция. Това котило произвежда повече безработни от всеки друг отрасъл на икономиката. Извратено мислене.

Какво котило за безработни бе, бастун ? Иконимиката в България е на такъв хал, че нито едно друго учебно заведение не може да ти гарантира сигурна работа, освен гореспоменатите.
kolegat
Потребител

Мнениеот emilgrigorov » 04 Апр 2012, 22:36

kolegat написа:
emilgrigorov написа:
reg_reg1 написа:Между другото, Академията Симеоново и трите ЦСПС (Пазарджик, Варна и Казанлък) ще отпаднат във времето. Кой знае, може и с поредната революция. Това котило произвежда повече безработни от всеки друг отрасъл на икономиката. Извратено мислене.

Какво котило за безработни бе, бастун ? Иконимиката в България е на такъв хал, че нито едно друго учебно заведение не може да ти гарантира сигурна работа, освен гореспоменатите.

Именно. 98% ченгета, подобно на краставицата.
Виж кВо, за бастуна, и кога точно в годините са ти изпили мозъка, сега не ми се занимава. Малък си. ТрЕа се съберете повече :D
Интересно, къде изчезна мераклията за 3-10 хиляди лева , с колегите към заплатата :D :D :D
Пак да му кажа, ако беше започнал с това, как някакъв пияница е накърнил с думите и действията си пред всички хора честта на Полицая, въобще нямаше да реагирам по този начин :D Очевидно става дума за изцицване на някой лев :D
Низки души.
Съжалявам Ви, но съжалявам и всички останали.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот kolegat » 05 Апр 2012, 00:56

emilgrigorov написа:
Виж кВо, за бастуна, и кога точно в годините са ти изпили мозъка, сега не ми се занимава. Малък си. ТрЕа се съберете повече :D

А-а-а-а, не си ме разбрал нещо. "Бастун" го употребих уважително, в смисъл, че си дърт и мъдър. :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
kolegat
Потребител

Мнениеот lifeguard469 » 05 Апр 2012, 14:06

[/quote]Интересно, къде изчезна мераклията за 3-10 хиляди лева , с колегите към заплатата :D :D :D
[/quote]
Не знам до колко сте юридически компетентен, но не храня абсолютно никакви надежди и амбиции към тези 3-10 хил.лева, а и те са наказанието което НК предвижда т.е. те не влизат в моя джоб. Друг е въпроса за каква сума ще предявя гражданския иск за нанесените ми неимуществени вреди.
Поправете ме ако греша
lifeguard469
Нов потребител

Мнениеот emilgrigorov » 05 Апр 2012, 17:59

lifeguard469 написа:
Интересно, къде изчезна мераклията за 3-10 хиляди лева , с колегите към заплатата :D :D :D
[/quote]
Не знам до колко сте юридически компетентен, но не храня абсолютно никакви надежди и амбиции към тези 3-10 хил.лева, а и те са наказанието което НК предвижда т.е. те не влизат в моя джоб. Друг е въпроса за каква сума ще предявя гражданския иск за нанесените ми неимуществени вреди.
Поправете ме ако греша[/quote]
Опитах се да Ви поправя. Но очевидно е въпрос на манталитет. Ако заведете граждански иск, и насрещната страна намери свестен адвокат, може да се стигне и до отстраняването Ви от системата, да не говорим за по-тежки последствия. И ще са напълно прави.
За други производства съм напълно за. Както подчертах, нямам оправдание за буйстващи пияници, псуващи полицай като служебно лице.
Да ти го обясня по-просто: Не ти е бонус към заплатата , ако някой те напсува, когато си в униформа.
Между другото, тъй като не сте заинтересован от лични облаги очевидно, защо не помислите в следната насока:
Да огласите случая, примерно чрез регионалните медии. И известно време да поддържате тезата, как ще го осъдите пияницата за много пари. И , след време, когато общественото мнение ще е в тръпнещо очакване , подобно на турски сериал, Великодушно да простите греха на дребния пияница.
Е те такова действие, повярвайте ми, ще вдигне имиджа Ви и на Вашите колеги до неимоверни висоти.
По света, в нормалните държави, полицаят, ходейки по улицата, не е разпасан с шапката на "Уво" и черни очила кат на Мръсния Хари, ходи спокойно, не гледа към хората с подозрение като към престъпници, създава усещане за спокойствие и увереност около себе си.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот devva » 06 Апр 2012, 13:31

emilgrigorov написа:до сега трима юрисконсулти при мен съм ги уволнил за неграмност.

:roll: Изглежда само аз виждам противоречието в именно тази част от изречението. :roll:

С уважение, разбира се.
devva
Потребител

Мнениеот eurolinker » 06 Апр 2012, 17:27

emilgrigorov написа:до сега трима юрисконсулти при мен съм ги уволнил за неграмност.

:roll: Изглежда само аз виждам противоречието в именно тази част от изречението. :roll:

С уважение, разбира се.

И аз, и аз :? Но всички помисли относно противоречие са в сферата на хипотетичното...
Иначе тази "престрелка" някак си не отива за такъв форум. Нека да уважаваме и себе си и другите.
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Мнениеот emilgrigorov » 06 Апр 2012, 21:08

doc03 написа:На извършителя вече му е наложено наказание. Полицаят е и гражданин и като такъв има право да предяви иск, с който да поиска да бъде обезщетен за претърпените неимуществени щети, причинени от деянието. Същото щеше да бъде и ако на полицая му бе нанесена телесна повреда. Това не е наказание за извършителя, а право на пострадалия. И може би защото е полицай, трябва да се свива като мишка и да не си търси правата, м ? Човекът просто пита. А пита защото нито работодателят му, нито въздушният му синдикат - никой не му осигурява правна защита. И защото си търси правата и пита, затова е "низка душа", така ли ? Егати закостенялото живковско мислене.
Не се учудвай, lifeguard469. Пълно е с "компетентни" български граждани, добре настанили затлъстелите си з*дници във вмирисаните си столчета, които от тази си позиция освен че ни учат как да си вършим работата (както в "нормалните" държави по света), взеха и акъл да дават, че желанието на полицай да си търси правата е израз на низост. И после - нямало такава държава ... Ами явно има.
lifeguard469 Каквито гражданите - такава и държавата. Затова отдели малко парици от "нормалната" си заплата. Гонене и съд до дупка. Ако не стане, следващият път ще стане. Точно както в "нормалните" държави.
п.п. eurolinker, не е престрелка. Друго е. Някои намразват човека веднага само заради занятието му. Други пък сякаш ги е срам да общуват с него както с другите, по същата причина. Шарен свят ...

doc03, прав сте. А такава ли е наистина истината, каквато си мислите, че е?.
Ако прочетете какво съм писал, ще разберете. Напротив, винаги съм уважавал Полицая, но не този, който мишкува в храстите до светофара, нито пък този, който прави активни мероприятия с колегите си срещу някакъв жалък пияница, за някой лев. А, ако прочетете какво е писал колегата Ви, случаят е точно такъв.
Неуважението, което изказах, е именно към мишките.
И към 98-те % по тенденция, разбира се.
От друга страна, и Вие може би се замисляте за стълбицата на Смирненски в системата на Вашето поприще. И като как така ... началниците и профсъюзите...
А в нормалните държави е по начина, по който разказах, повярвайте ми. И полицаите не гледат с примитивна злоба, не ходят с палката, затъкната в г.зъ, както днес гледах един.
Мнооо сте. Може би, ако направим един Полистаун, в Белене примерно, и там си отидат 60-70% от личния състав, нещата ще се нормализират. Там да си се оправят, както им е най-гот, със всички мурафети.
И накрая, да не забравяме, че тия "смрадливите..." изработват обществения продукт, дето от него се храни, отгатни кой :D
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 08 Апр 2012, 12:21

За всички полицаи, които не им се нрави гейския им химн на МВР :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 08 Апр 2012, 12:39

И аз да си кажа последната дума в тая тема с най - любимата ми на Моби песен. :lol: С пожелание за всички от мъжки пол да станат по - борбени, вместо да хленчат, и да кажат, както се пее в песента - Good bye - на погрешните стъпки, всеки греши, важното е да се поучаваме от грешките си и да не ги повтаряме. :P
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 08 Апр 2012, 12:56

Виждам, че You Tube (или кой знае :D ) са се възпротивили нещо на поздравлението ми. Няма лошо, подържам го, може да бъде видяно директно, има линк. Все пак доста са свестните хора в полицията, моите уважения.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 08 Апр 2012, 14:21

lifeguard469 написа:Здравейте. Имам питане по следния казус:
Полицай съм и по време на изпълнение на служебните си задължения бях обиден от лице в нетрезво състояние. Действията му наложиха неговото задържане и съставянето на АКТ по УБДХ. наложено му бе наказание от 10 денонощия задържане в поделенията на МВР. В самия АКТ лицето е написало, че признава вината си. Сега искам да заведа дело от частен характер по смисъла на чл.148 ал.1 т.3 от НК и питането ми е следното: възможно ли е да бъдат използвани материалите от делото по УБДХ, както и сведенията на възмутените граждани в процеса от частен характер?
Благодаря Ви предварително.

Някак се избързва и темата е залитнала в друга посока. Принципно за пътя на защита:
Всичко зависи от това за какво е осъден по УБДХ-то . Ако е за нещо различно от това, за което вие искате да повдигнете обвинение- ок., рег рег 1 е дал точен отговор( останалото е за философите).

Но, ако има идентичност в предмета на обвинението и трябва да ви се даде съвет, то моят е да се обърнете към граждански адвокат- тази работа с УБДХ и евентуално НЧХД не приемам за добра конструкция, заради основен принцип в правото- non bis in idem, който ще е основен крайъгълен камък в обвинението ви.

п.п. Успех от мен. Вариации на тема човешко благородство все още не се разбират правилно по тези ширини. Да, и дължини(последното за григоров :) ).
Гост.
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 08 Апр 2012, 14:59

poli_g написа:... non bis in idem ...

Но, poli_g, знаеш, че интуитивно намирам τρίτα έξοδος :D
Да сега два пъти съм изкарвал, лично, по над петстотин хиляди, на улицата, за да се понаместят нещата :D Отдава ми се :D
Та вЕерно напоследък се позамислям за конституиране на Полис таун по този ред, и всъщност дали да не обърна внимание на Родината отново :D Щот не го направих предните 2 пъти, а нещУ почва да ми писва :lol:
Като гледам по-горе, в стилистични мои похвати "откриват" едва ли не правописни грешки. Упадък ... :lol:
Може би ще премина на нещо разбираемо в изявленията си, примерно 3 четиристишия, с кръстосани рими, и заключително двустишие (със съседни рими).
И нещо за мишките имаше... ми ... май само аз си пиша името, и poli_g.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 08 Апр 2012, 16:32

Моят пост по - горе беше насочен основно към последното изказване на neutralen. Другия важен момент, на който реших да обърна малко внимание, е този, че хората по принцип трябва да са борбени, във всяка една професия, а не само да се оплакват от несгодите в една или друга насока / отново нищо лично насочено към някого от последните двама постващи, ако така са разбрани нещата/.
Стига толкова в тоя аспект. Наличие на някакво нарушение на принципа non bis in idem не виждам , защото не смятам, че човекът е бил наказан точно за това деяние - за обидата на длъжностно лице, за което търси защита постващият полицай. Поне на мен ми звучи така.
П.П. За останалото, доколкото виждам ще се разберете и без мен.
Приятна вечер!
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 08 Апр 2012, 16:59

Според мен въпросът е принципен. И то - много принципен, от съществено обществено значение. Основаващ се на принципи. А, принципите, както казах, ги умейГам да ги решавГам.
Та, за мишките, какво ще кажеш, dос03, А? Или си гризкаш сиренцето?
А онова природно малтворение, с щенките за 3000-10000, въобще изчезна от дискусията.
Ето такива сте, dос03. И такива бяхте преди 30 години, и такива сте и сега.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 08 Апр 2012, 17:19

Наде, why така рязко тури край на дискусията?
С Григоров нямаме какво да делим( вярвам го, защото няма как да ме уволни :lol: , но ако съм в заблуда все ще изнамеря и аз изход), а за принципа- обърнах внимание, че често се залита в тази насока.

п.п. :roll: ех, писал си..На първо време този клетник няма да бъде осъден да заплати на държавата тези пари- по ред причини :).
Защо тази обобщена неприязън към доктора? Да не е плод на изстрадан житейски опит :D .
Гост.
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 08 Апр 2012, 17:44

poli_g написа:... няма как да ме уволни :lol: ...
Защо тази обобщена неприязън към доктора...

Дори да има начин да те уволня, ще е за добро. Прекалено умна си, ще прерастнеш към нещо ново, и много по-добро. :lol:
Към доктора нямам никакви лоши, честно, poli_g. Приятен ми е, не си кривя душата. Което съм казал, не е лично към него.
Защитавайки нещо си по правата линия, ... а точно пък аз - мишка и смърдел г.з? :D Хе-хе :D
Отношението на г.зъ и Химна на МВР си е досежно :D
А по другия въпрос: Да, имам обострено усещане. И то - много обострено. Винаги спазвам законите, но 2 пъти съм ги променял, единия - и Конституцията даже. Поетично, нескопосано, но съм го правил. И нищо не ми пречи, както казах, отново...
Ми да се Зимат Уръце ...
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 08 Апр 2012, 18:45

Дори Законът за движение по пътищата и Правилникът по неговото прилагане не съм :)
От друга страна, спал съм в изтрезвителното на "бели чаршафи" за 1 кафе, и то, щото ченгетата бяха "вързани" със собственика на заведението. Не е лошо, интересни хора и не лоша компания :)
Друга една постановка завърши в Страсбург, за мнооого пари, но след 7 годишна сага.
Ама ми писва вече.
P.S. Понеже двадесетина пъти се опитвах да променя правописна грешка в поста си и не ставаше, ще замоля колегите, ако ровкат в този компютър, на който съм в момента, да оправят и софтуера на камерата, щото се прецака нещо. Благодаря предварително, няма да го гася. Успех.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 08 Апр 2012, 20:53

По въпросът за понатупването, тогава си го изкарах. Ама щото бях обявил за свои синове всички служители на районното, очаквана реакция. Но нищо лично, беше въпрос на мъжка чест, не на шега :D
Един бой се отнася, но това, дето това копеленце се опитва да стъкми с колегите си на некакъв пиян, не е честно.
Та, за ченгетата. Има чест, достойнство, и гейове.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 08 Апр 2012, 21:54

poli_g написа:
lifeguard469 написа:Здравейте. Имам питане по следния казус:
Полицай съм и по време на изпълнение на служебните си задължения бях обиден от лице в нетрезво състояние. Действията му наложиха неговото задържане и съставянето на АКТ по УБДХ. наложено му бе наказание от 10 денонощия задържане в поделенията на МВР. В самия АКТ лицето е написало, че признава вината си. Сега искам да заведа дело от частен характер по смисъла на чл.148 ал.1 т.3 от НК и питането ми е следното: възможно ли е да бъдат използвани материалите от делото по УБДХ, както и сведенията на възмутените граждани в процеса от частен характер?
Благодаря Ви предварително.

Някак се избързва и темата е залитнала в друга посока. Принципно за пътя на защита:
Всичко зависи от това за какво е осъден по УБДХ-то . Ако е за нещо различно от това, за което вие искате да повдигнете обвинение- ок., рег рег 1 е дал точен отговор( останалото е за философите).

Но, ако има идентичност в предмета на обвинението и трябва да ви се даде съвет, то моят е да се обърнете към граждански адвокат- тази работа с УБДХ и евентуално НЧХД не приемам за добра конструкция, заради основен принцип в правото- non bis in idem, който ще е основен крайъгълен камък в обвинението ви.
...

Подкрепям мнението на poli_g!
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Наказателно право