Въпроса ми е следния-възможно ли е майка на пълнолетно момиче,станало майка на близнаци наскоро,да поиска да се издаде ограничителна заповед за бащата на децата?Или трябва лично момичето да изисква такава?Също така ще съм благодарна да,ако ми кажете къде и какво точно трябва да се подаде за издаването на такава.
П.П. Децата са на името на майката,бащата не се е появявал от началото (2-3 месец ) на бременността,по последна информация живее с друга жена.До момента не е виждал децата.
Благодаря предварително
- Дата и час: 26 Ное 2024, 11:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Ограничителна заповед
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Ограничителна заповед
Никой ли не може да ми каже как да се постъпи в подобен случай?
- nadq20
- Младши потребител
nadq20 написа:.......бащата не се е появявал от началото (2-3 месец ) на бременността,по последна информация живее с друга жена.До момента не е виждал децата.......
За знанието- знаем, но се питам за какво ви е заповед за защита при изложените факти?
- Гост.
- Старши потребител
Аааа, не така! Нещо се разсеях, но не бива да заличавате думите си, защото са ... ваши , а после инструкцията, ако и непълна, е правилна.
Сега ще ги повторим:
С оглед фактологията ми се губи интереса и нормативно изискуемото к` на питащата.
Сега ще ги повторим:
boynin написа:Заповедта за защита от домашно насилие се издава от райония съд. Като детето и вие трябва да напишете декларация, която е по чл.9 от Закона за защита от домашно насилие и да я подадете. Моят съвет е ако има системно насилие и тормоз от страна на съпруга ви към вас и детето ви, прочетете този закон и подайте декларацията, която ви споменах. След което ако съдът прецени, че наистина има насилие и тормоз във вашето семейство, ще предприеме съответните мерки, които са упоменати в закона за защита от домашно насилие. Успех!
С оглед фактологията ми се губи интереса и нормативно изискуемото к` на питащата.
- Гост.
- Старши потребител
Едва ли е само това пътят с тази заповед.
Родителят е длъжен да се грижи за детето си (по какъвто и да е начин).
Мисля, че темата е паразит, доколкото прескачат такива въпросителни през ден-два.
Но, според мен трябва да се започне с издръжката.
Родителят е длъжен да се грижи за детето си (по какъвто и да е начин).
Мисля, че темата е паразит, доколкото прескачат такива въпросителни през ден-два.
Но, според мен трябва да се започне с издръжката.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Издръжка?
май няма първо от нея да се почне.
Децата са на името на майката
май няма първо от нея да се почне.
- Гост.
- Старши потребител
Явно не съм се изразила правилно....или не знам
Работата е там,че въпросната свекърва иска да се прави ДНК тест,защото майката е писала децата на нейно име и от там извода - НЕ СА НА СИНА МИ!Който,както обясних,не се е интересувал нито от бременността на ''жена си",нито от здравословното състояние(тя лежа за задържане) на същата и на децата му.А сега се обажда под натиска на майка си и задължава момичето да доказва нещо,което не мисля,че е нужно,при липса на какъвто и да е интерес от негова страна.
Та майката на момичето иска по някакъв начин да попречи на каквито и да е претенции от страна на семейството на мъжа.С една дума-иска да опази внуците си от евентуални претенции от тяхна страна.
Май стана по-объркано....
Кажете само може или не може бабата да изисква заповед да не доближават дъщеря й и внуците й
Работата е там,че въпросната свекърва иска да се прави ДНК тест,защото майката е писала децата на нейно име и от там извода - НЕ СА НА СИНА МИ!Който,както обясних,не се е интересувал нито от бременността на ''жена си",нито от здравословното състояние(тя лежа за задържане) на същата и на децата му.А сега се обажда под натиска на майка си и задължава момичето да доказва нещо,което не мисля,че е нужно,при липса на какъвто и да е интерес от негова страна.
Та майката на момичето иска по някакъв начин да попречи на каквито и да е претенции от страна на семейството на мъжа.С една дума-иска да опази внуците си от евентуални претенции от тяхна страна.
Май стана по-объркано....
Кажете само може или не може бабата да изисква заповед да не доближават дъщеря й и внуците й
- nadq20
- Младши потребител
Има разрешение свиждането да е с роднини.
Това е също решение.
Това е също решение.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Напротив- сега се изясни.
Никой не може да задължи майката да даде биологичен материал за ДНК анализ на децата ( въпреки това.... тези деца си имат биологичен баща, времето минава, а важното е кое е в интерес на тези деца, не какво мисли баба им- деликатно, но решенията ще са с последици във времето, за които някой, обикновено децата, плаща ).
Правно въпросът се свежда до това, че каквото и да се прави във времето- ако бащата е неизвестен ( децата са без установен произход от баща), майката не е в печеливша ситуация. Рано или късно сам той може да инициира съдебно дело, където ще се установи истината. До тогава той няма право да доближава децата, да ги взима или каквото и да е в този ред, респективно да поставя ултимативни искания и прочее. При тормоз- има си местно РУП.
Но отново повтарям - бабата, лелята, свакото.... а майката?
И на първо място се мисли за децата, не за това какво искат околните.
п.п. Свиждането да е с роднини- вярно, но този баща не е роднина по смисъла на закона на тези деца. Точка по този въпрос.
Никой не може да задължи майката да даде биологичен материал за ДНК анализ на децата ( въпреки това.... тези деца си имат биологичен баща, времето минава, а важното е кое е в интерес на тези деца, не какво мисли баба им- деликатно, но решенията ще са с последици във времето, за които някой, обикновено децата, плаща ).
Правно въпросът се свежда до това, че каквото и да се прави във времето- ако бащата е неизвестен ( децата са без установен произход от баща), майката не е в печеливша ситуация. Рано или късно сам той може да инициира съдебно дело, където ще се установи истината. До тогава той няма право да доближава децата, да ги взима или каквото и да е в този ред, респективно да поставя ултимативни искания и прочее. При тормоз- има си местно РУП.
Но отново повтарям - бабата, лелята, свакото.... а майката?
И на първо място се мисли за децата, не за това какво искат околните.
п.п. Свиждането да е с роднини- вярно, но този баща не е роднина по смисъла на закона на тези деца. Точка по този въпрос.
- Гост.
- Старши потребител
poli_g Мерси за изразеното мнение.
Физически тормоз няма поради липсата на каквито и да е срещи.
Не ми се искаше да споменавам,но все пак...
Биологичния баща,както казах живее с друга жена,освен това е затънал до гуша в заеми,уволнили са го,бившия му шеф ще го съди,пуснат е за издирване(по неговите думи) и т.н.
Притесненията идват от там,че нищо добро няма да дойде от негова страна за децата.Да съгласна съм,че след време евентуално той ще има някакви претенции,въпроса е сега да му се ограничи достъпа до децата,защото той няма да им помогне,а само ще навреди
Физически тормоз няма поради липсата на каквито и да е срещи.
Не ми се искаше да споменавам,но все пак...
Биологичния баща,както казах живее с друга жена,освен това е затънал до гуша в заеми,уволнили са го,бившия му шеф ще го съди,пуснат е за издирване(по неговите думи) и т.н.
Притесненията идват от там,че нищо добро няма да дойде от негова страна за децата.Да съгласна съм,че след време евентуално той ще има някакви претенции,въпроса е сега да му се ограничи достъпа до децата,защото той няма да им помогне,а само ще навреди
- nadq20
- Младши потребител
Както ви написах- има си полиция за тея неща.
Мотивите схванах, но ... вие си знаете.
Приятна вечер.
Приятна вечер.
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа:Както ви написах- има си полиция за тея неща.
Приятна вечер.
Мерси и приятна вечер и на Вас
- nadq20
- Младши потребител
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|