начало

Почина Благовест Пунев Почина Благовест Пунев

Срок на експертизата?

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Срок на експертизата?

Мнениеот strepsils » 05 Мар 2012, 02:16

Прави се експертиза на информационни носители (дискове) и на една компютърна конфигурация. първоначално срока беше два месеца след това го удължиха с още два и сега сигурно пак е удължен. Адвоката казва да не сме питали че да не са се изнервяли. Но аз искам да знам до колко пъти може да се удължава този срок за тази експертиза. И какъв е начина да разбера до къде е стигнала. Заявление до разследващия полицай ли трябва да се пусне или?
strepsils
Младши потребител

Re: Срок на експертизата?

Мнениеот marek972 » 05 Мар 2012, 18:19

никой няма да ти отговори, тези експертизи се правят
от експерти в лабораториите в МВР, които в момента са затрупани
от такива ... и на всеки му е спешна ..
marek972
Потребител

Мнениеот strepsils » 05 Мар 2012, 20:15

То винаги има много работа! Мен ме интересува срокове и какъв е реда. Не вярвам да е доживотен срока за експертизата все пак.
strepsils
Младши потребител

Мнениеот marek972 » 06 Мар 2012, 08:50

strepsils написа:То винаги има много работа! Мен ме интересува срокове и какъв е реда. Не вярвам да е доживотен срока за експертизата все пак.

срок за разследване на престъпление няма, някои разследвания продължават с години ...
все пак, особено ако сте пострадал от престъпление, винаги можете да се обърнете към
наблюдаващия прокурор по делото да ускори разследването (начини бол) ....
но не се надявайте много ...
(знам, че звучи цинично, но това е положението)
marek972
Потребител

Назад към Наказателно право