- Дата и час: 26 Ное 2024, 11:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
`Несъобразена скорост` с велосипед.
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
33 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: `Несъобразена скорост` с велосипед.
webadmin, плачи си за обжалване абсолютно невежество
- marti_gor
- Потребител
marti_gor написа:webadmin, плачи си за обжалване абсолютно невежество
marti_gor - в понеделник /19-ти септемви/ ,ще ми е готова жалбата до съда /мисля, че адвокатът спомена `административен съд, а не районен/.
Впрочем, видях във форума, че атакувате съдебно нещо подобно. Ще се радвам ако споделите резултатите.
- webadmin
- Младши потребител
Re: Имам си наказателно постановление
webadmin написа:Днес ми пристигна като писмо с обратна разписка. Та, както се и предполагаше, Наказателното постановление е по чл. 20 ал. 2 , и е на стойност 30 лева. Разбира се, посочено ми е къде да ги платя и ми указват изрично, че `постановлението не подлежи на обжалване`.
Впрочем, прикачам сканирано копие от НП. Заличил съм единствено точния си адрес , ЕГН-то и последните цифри от свидетелството ми за управление на МПС, което не разбирам що ще в това постановление ?!
Защо реанимирате темата?
Този пост сте излъчил на 07.08., а жалбата ви ще е готова на 19.09.- не смятате ли, че малко сте закъснял? Съвсем мъничко( само месец), но е безвъзвратно според мен.
- Гост.
- Старши потребител
Re: Имам си наказателно постановление
poli_g написа:webadmin написа:Днес ми пристигна като писмо с обратна разписка. Та, както се и предполагаше, Наказателното постановление е по чл. 20 ал. 2 , и е на стойност 30 лева. Разбира се, посочено ми е къде да ги платя и ми указват изрично, че `постановлението не подлежи на обжалване`.
Впрочем, прикачам сканирано копие от НП. Заличил съм единствено точния си адрес , ЕГН-то и последните цифри от свидетелството ми за управление на МПС, което не разбирам що ще в това постановление ?!
Защо реанимирате темата?
Този пост сте излъчил на 07.08., а жалбата ви ще е готова на 19.09.- не смятате ли, че малко сте закъснял? Съвсем мъничко( само месец), но е безвъзвратно според мен.
Мисля че става дума за техническо недуразумение. Наказателното постановление получих вчера /15 септември, четвъртък/. Но публикувах поста си като редакция на стар с очакването, че софтуера на форума би го отразил /което става очевидно от следващия ми пост, на същата подстраница/.
Съжалявам, че /неумишлено, повярвайте ми/ съм ви вкарал в заблуда.
- webadmin
- Младши потребител
webadmin, делото ми е насрочено за 29 септември.
РС е компетентен, а ако объркат нещата тогава ще обжалвате пред 3-членен с-в на адм. съд. Вашият случай е по-ясен от нашия. Ако РС не постанови нужното решение, то Вашите шансове пред касационнота инстанция остават 100 % за Ваш успех. Казвам това, защото продължавам да твърдя, че в РС стават безобразия.
Цялата норма на чл. 20, ал. ІІ от ЗДвП е неудачна, а диваците в КАТ и казвам "някои РС" така я тълкуват, че положението е ужасяващо. Успехът Ви пред касационната инстанция е гарантиран, но Ви пожелавам успех и пред РС.
По моя казус нещата не са така ясни както при Вас, но доверителят ми е решен да победи, и влизаме в битка.
Интересно би било да постнете информация след заседанието на РС.
РС е компетентен, а ако объркат нещата тогава ще обжалвате пред 3-членен с-в на адм. съд. Вашият случай е по-ясен от нашия. Ако РС не постанови нужното решение, то Вашите шансове пред касационнота инстанция остават 100 % за Ваш успех. Казвам това, защото продължавам да твърдя, че в РС стават безобразия.
Цялата норма на чл. 20, ал. ІІ от ЗДвП е неудачна, а диваците в КАТ и казвам "някои РС" така я тълкуват, че положението е ужасяващо. Успехът Ви пред касационната инстанция е гарантиран, но Ви пожелавам успех и пред РС.
По моя казус нещата не са така ясни както при Вас, но доверителят ми е решен да победи, и влизаме в битка.
Интересно би било да постнете информация след заседанието на РС.
- marti_gor
- Потребител
Вчера / 18-ти октомври/ РС допусна жалбата ми. Въпреки `необжалваемия минимум`. На 1-ви ноември е насрочено ново дело /със свидетели/. И с изискване за техническа експертиза как КАТ са измерили `несъобразената ми скорост`.
Ще информирам за резултата. Благодаря на всички за насоките.
Ще информирам за резултата. Благодаря на всички за насоките.
- webadmin
- Младши потребител
и постановлението ще бъде отменено, освен ако съдията не е бивш дознател или катаджия . Внимавайте със свидетелите, тъй като съдът приема и актосъставителя за такъв /за мен не е свидетел, но съдебната практика с известни изключения е постоянна/
за експертизата съм възхитен
за експертизата съм възхитен
- marti_gor
- Потребител
Не реанимирам темата. Просто `одисеята` ми приключи. РС измени НП на 10 лева /?!/ , а току що видях, че АС е отменил изцяло решението на РС и НП от КАТ.
http://77.78.23.137/s/0074d811/49812512.htm
Чест и почитания на адвокат Велев от Русе !
- webadmin
- Младши потребител
webadmin написа:Не реанимирам темата. Просто `одисеята` ми приключи. РС измени НП на 10 лева /?!/ , а току що видях, че АС е отменил изцяло решението на РС и НП от КАТ.
принципно си прав, но все пак колко ти излезе
тази одисея за отмяна на наказание от 30 лева ?
- marek972
- Потребител
marek972 - чисто материално, не става дума просто за 30 лева. Със сигурност застрахователите на пострадалия автомобил щяха да ме търсят за възстановяване на щетите /счупено задно стъкло/.
Но, уверявам те, дори да липсваше този мотив, толкова омерзен бях от тоталната неквалифицираност на КАТ, че бих жертвал разумна част от средствата си, просто за да покажа, че не може така. Колкото и разградена да ни е държавичката, все пак има правила. `Донкихотовщина` някаква.
Но, уверявам те, дори да липсваше този мотив, толкова омерзен бях от тоталната неквалифицираност на КАТ, че бих жертвал разумна част от средствата си, просто за да покажа, че не може така. Колкото и разградена да ни е държавичката, все пак има правила. `Донкихотовщина` някаква.
- webadmin
- Младши потребител
Wеваdmin, по-отчайващo е р. на РС. но се pадвам за Вас.
- marti_gor
- Потребител
marti_gor - Сърдечно благодаря за подкрепата през цялото време ! Мина и това. Сега /доколкото разбрах/ ще има още малко работа за адвоката ми - подробности около застрахователя на виновния за ПТП-то и покриване на щетите по велосипеда ми. А става дума за сравнително скъп велосипед /около 1500 евро/.
Встрани от темата нещо, което ме изуми искрено. Имам се за широко скроен човек, но съдията в РС бе на не повече от 25 .. до 27 години. Един слабичък младеж, не знам дали въобще е шофьор. Хайде, това дело е някак маловажно, но в РС понякога се решават човешки съдби и животи. Сигурно момчето владее блестящо материята, сигурно е абсолютен професионалист, но някак, от гледна точка на лаик, очакванията ми бяха, че съдия е човек с житейски опит, натрупал чисто технологично като време наблюдения за човешките взаимоотношения и мотиви ...
Встрани от темата нещо, което ме изуми искрено. Имам се за широко скроен човек, но съдията в РС бе на не повече от 25 .. до 27 години. Един слабичък младеж, не знам дали въобще е шофьор. Хайде, това дело е някак маловажно, но в РС понякога се решават човешки съдби и животи. Сигурно момчето владее блестящо материята, сигурно е абсолютен професионалист, но някак, от гледна точка на лаик, очакванията ми бяха, че съдия е човек с житейски опит, натрупал чисто технологично като време наблюдения за човешките взаимоотношения и мотиви ...
- webadmin
- Младши потребител
webadmin, длъжен съм да споделя с Вас, че наблюденията ми върху философията на районните съдии, сочат, че нивото е изключително примитивно. Има изключения, но правилото е - презюмира се фундаментално невежество. За мене вече е унизително да се явявам в РС, но за съжаление повечето дела се решават именно там. Най-лошото е, че нещата умишлено се държат в това положение, като тенденцията сочи и за предстоящо влошаване.
- marti_gor
- Потребител
33 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|