начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

апартамента ми се пълни с дим от отопление с твърдо гориво

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: апартамента ми се пълни с дим от отопление с твърдо гори

Мнениеот rts » 16 Ное 2011, 15:40

Александър, съветът на Никито е добър, за да си решите спешно личния проблем. За трайното решение на проблема обаче ще трябва да се обърнете към адвокат. Не се обиждайте, но има много вода да изтече докато станете колега, а не вярвам да отлагате решаването на въпроса до тогава.
rts
Активен потребител

Re: апартамента ми се пълни с дим от отопление с твърдо гори

Мнениеот TheOldMan » 16 Ное 2011, 16:06

Тук дадоха доста уместно сравнение с водопроводните тръби. Те са общи части, но ако тече във вашата баня, сещайте се кой трябва да отстрани повредата...
Ако комина "не тегли", и във вашата стая е "димна завеса", не мога да си представя какво ще е в стаята на съседа ви, който ползва печката. Той ще трябва да се придвижва с противогаз у дома си.
Още - тоя комин все пак е измазан отвън, нали? Мазилката осигурява макар и не перфектна, но достатъчна херметичност за да не се получава такова задимяване. Явно има някакъв отвор, през който дима да излиза от комина.
И още - не виждам причина дима да минава във вашия апартамент, ако не са му създадени условия за това, дори и да има някакви пропуски по мазилката на комина. Или съседа ползва печка с принудително издухване и повишава налягането в комина, или във вашия апартамент налягането е по-ниско от атмосферното (някакъв вентилатор в банята, тоалетната или кухнята?)
И трето - цяла година влиза дим в апартамента ви. Не останаха ли черни следи от мястото откъдето влиза пущината? Толкова ли не може да се локализира точното място на пропуска и с един флакон силикон или друго подобно вещество проблема да се реши?
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Предишна

Назад към Етажна собственост