начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Евентуално проблем с наематели

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Евентуално проблем с наематели

Мнениеот petia_vj » 04 Ное 2011, 12:15

Добър ден, ще се опитам да не бъда многословна, но все пак да обясня колкото мога по-подробно.
Майка ми и вуйчо ми (брат й) имат по равни части дял от къща в село в софийска област. Преди около година вуйчо ми без знанието на майка ми пуска в къщата няколко ромски семейства под наем на символичен наем, който май и него не плащат редовно, без договор, с устна договорка. Дотук добре, но тази година до месец майка ми ще изкупи дела на брат си и тя става собственик на цялата къща. Как да процедираме с наемателите - засега не ни пречат, склонни сме да ги оставим зимата да останат там, но напролет трябва да се изнесат, а подозираме, че точно тук ще имаме проблеми. Мислим да им предложим да подпишат срочен договор за наем с крайна дата 1.05.2012г. Въпросът ми е как да процедираме, ако откажат да подпишат договор или ако подпишат пък откажат да се изнесат на уговорената дата? Разбирам, че всичките ми въпроси са свързани с бъдещето и много "ако", но ме интересува какво можем ние отсега да направим за да се подсигурим максимално?
Благодаря ви предварително!!!
petia_vj
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба