начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Дискусия относно парното и отоплението на блока като цяло

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дискусия относно парното и отоплението на блока като цяло

Мнениеот dream1984 » 11 Окт 2011, 03:28

Днес имахме дискусия относно парното в блока....
Все повече хора искат парното да се изключи, аз съм приципно категорично против тъй като мисля, че не само не трябва да го спираме, а всички във блока трябва да го пуснат.
След като всички го пуснат и блока е саниран блока ще седи топъл през зимата, сметките за парно ще намалеят с минимум 20-30%. Също така си мисля, че все още отоплението на топлофикация е най-евтино...

Какво е вашето мнение?
dream1984
Младши потребител

Re: Дискусия относно парното и отоплението на блока като цял

Мнениеот toni_sf » 11 Окт 2011, 08:28

:))Не съм икономист или счетоводител ,но най евтиното отопление е на климатик .Ако живеете в нова кооперация и измервателните Ви уреди на топлофикация са сложени пред входа на вашето жилище може да Ви бъде по евтино, но пък попитайте някой които живее в панелен блок и уредите са му в къщи :)))) страшно е.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот dream1984 » 13 Окт 2011, 12:13

Нашия блок се води АПК строителство ако не се лъжа...
dream1984
Младши потребител

Мнениеот trando58 » 13 Окт 2011, 20:50

Абе и ТКЗС да се води,все тая.
trando58
Потребител

Мнениеот namakak » 13 Окт 2011, 21:16

Ах ти :D Перничанино :lol:
http://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/kray_na_sasedskite_voyni_za_toploto-118822.html
Разбира се,че тогава с парно отопление ще е по-евтино.
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот toni_sf » 15 Окт 2011, 08:19

:)))Да пали голфо , по евтино ще му излезе.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот dream1984 » 18 Окт 2011, 10:12

Между другото разбрах за това в перник и се чуда как би се отразило това на хората които не живеят в блока....чесно казано не помня с кубатурата как беше но дали ще е по добрия вариант според вас?
Мисля тези дни да отида до топлофикация и да проуча възможностите...на последното събрание решихме да се откажем от сиимънс като фирма за осчетоводяване но това незнам реално до какво ще доведе...
dream1984
Младши потребител

Мнениеот karmen1961 » 09 Ное 2011, 09:33

Прочетох. Не виждам кое му е евтиното. Особено топлата вода. Това, че го изкарват наполовина като цена, не е фиксирано, а е възможност. Живея в провинцията, с мъжа ми сме работещи, прибираме се вечер. Стигат ни 2 кубика дърва за зимата. Който е пробвал, знае, че топлината от дърва е нещо коренно различно от всичко друго. Та 100 лв (2х50 лв) за целия зимен период - мисля, че е добра сделка. Е, и аз тъгувам за доброто старо време допреди 20 и кусур години, когато парното беше жестоко, та чак отваряхме прозорци, а беше за някакви левчета. Но сега ще си купувам ново жилище и едно от условията ми е да няма ТЕЦ. Докато не се уреди законово както трябва, ТЕЦ-ът е просто един вампир. Що се отнася до топлата вода: преди 10 и повече години един от професорите ми беше работил в Германия. Каза, че там водомерите за топла вода са други - отчитат само ако водата има определени градуси, но не помня колко. Искам да се въведе и тука. Стига правилата са обслужвали само търговците, трябва да са в услуга преди всичко на потребителите.
И ако някой ми каже , че с тези дърва се връщам в каменната ера - е ми нека да е тъй. Щом хем ще ми е топло, хем ще ми е евтино, хем няма да се чувствам агне за стригане - ще си стоя при първобитните.
karmen1961
Младши потребител

Мнениеот fbr65 » 09 Ное 2011, 10:53

На новите жилища топлофицирането е направено по начин, по който е възможно индивидуалното отчитане на топлоенергията.
fbr65
Потребител

Мнениеот karmen1961 » 09 Ное 2011, 11:21

Хубаво. И какъв е приблизително процентът на такива сгради на пазара? И горките стародомци - не може всички да си напуснат жилищата, заради единия му ТЕЦ.
karmen1961
Младши потребител

Назад към Етажна собственост