начало

Министърът на правосъдието възложи на над 70 водещи експерти промените срещу домашното насилие Министърът на правосъдието възложи на над 70 водещи експерти промените срещу домашното насилие

Европейска заповед за арест

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Европейска заповед за арест

Мнениеот svettoslav » 27 Сеп 2011, 18:13

Добре,добре,да те не мисла,оти зимах да се притеснЕвам.Че и 350 евро ?!? Да не са те командировали при Цар Спиро в с.Кратуница.
Само той плаща толкова много за кратко време.Чак сега ще се поосъзнае
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот glubomirov » 28 Сеп 2011, 09:40

Не се притеснявай. Такова зло кат мен лесно не се затрива ? :D
И не е м-анго Кире. Той плаща в долари, ама на предния си адвокат беше пробутал фалшиви :P
glubomirov
Потребител

Мнениеот svettoslav » 28 Сеп 2011, 12:59

glubomirov написа:И не е м-анго Кире. Той плаща в долари, ама на предния си адвокат беше пробутал фалшиви :P

Майтапиш се нали? Този е явно свръх-нагъл,ако си го е позволил.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 28 Сеп 2011, 13:06

Опитах се да си мълча, ама като отворихте тема по този въпрос, не мога да не изразя мнение. Интересно кой е виновен, кой е повече корумпиран в системата на държавно устройство, съответно съдебна система, адвокатура... Как си обяснявате следната малка подробност - преди умишленото убийство в с. Катуница хората са подали жалба в полицията, че ги заплашват с убийство. Защо никой нищо не е направил, за да защити това младо момче? И вчера Любомира Бенатова се чуди защо полицията бездействала при протестите, и аз не мога да разбера....
Цялата система ни е сбъркана, това е.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот glubomirov » 28 Сеп 2011, 14:14

nk7702n написа:Опитах се да си мълча, ама като отворихте тема по този въпрос, не мога да не изразя мнение. Интересно кой е виновен, кой е повече корумпиран в системата на държавно устройство, съответно съдебна система, адвокатура... Как си обяснявате следната малка подробност - преди умишленото убийство в с. Катуница хората са подали жалба в полицията, че ги заплашват с убийство. Защо никой нищо не е направил, за да защити това младо момче? И вчера Любомира Бенатова се чуди защо полицията бездействала при протестите, и аз не мога да разбера....
Цялата система ни е сбъркана, това е.

Добре, полицията е виновна !
Колко време преди това е подадена жалбата ? Предния ден.
Какъв е срокът за проверка по жалбата ?
Как е заплахата - лично очи в очи. Как ще се докаже, без свидетели - няма да се докаже. Ще се повдигне ли обвинение - не.
Какъв е ефектът от предупреждение по чл.56 от ЗМВР - никакъв. (Рашкови имат над 20).
Каква санкция е предвидил законодателят при неспазване на предупреждението - никаква.
За какво е бил конфликта - не знам. Защо никой не се е намесил при инцидента - не знам. Защо момчето е застанало отпред - не знам. Защо бащата не е прегризал гръкляна на водача на МПС-то - не знам.
И нека Миролюба Бенатова да каже, какво според нея е трябвало да направи полицията - да застреля протестиращите, явно, така ли ? Едните казват, че полицията не се е намесила. Другите казват, че са прекалили. Фрашкано с недоволни от .... скапания живот. Това е.

Такива трагедии са ежедневие. Но тази е удобна в предизборно време. Протестите са предизвикани знаете от кого и с каква цел. А на организаторите им хич и не им пука за Ангел. Ама .... Заради Европа темата "ромска престъпност" е табу.
Лошото е, че тази смърт се ползва и се харчи от хора, които нямат грам съвест. И им дойде като по поръчка.

Този разговор няма да доведе до нищо позитивно.
glubomirov
Потребител

Мнениеот nk7702n » 28 Сеп 2011, 18:56

Никой не е казал еднозначно, че полицията е виновна, glubomirov! Честолюбието дотолкова Ви заслепява, че не можете да се вслушате в нищо друго. Всички вече са наясно, че беше повдигнато обвинение за заплаха срещу Кирил Рашков и че жалба има подадена на 23.09., за жалост няколко дни преди инцидента. Но основният проблем тук не е да се обиждаме едни други, адвокатът отървавал престъпниците, полицаят бездействал и т.н. Признавам, може изказването ми да е било доста емоционално, но в момента много хора са емоционални, ядосани, разочаровани заради протекциите на тази фамилия толкова години и беззаконието, просто в един момент чашата просто прелива. И сега в този момент хората вярват, че с тези протести ще се постигне положителна промяна. Съжалявам, не мога да приема, че това е ежедневие, не мога да бъда безразлична към такива брутални инциденти.
А защо полицията не е реагирала бързо, това, което се говори и се разпространява като обществено мнение, е, че просто не са обърнали внимание на жалващия се баща. Ей това наистина ме ядосва. Не е въпросът да кажа просто тоя и тоя е виновен, а наистина това да не се случва за в бъдеще. И как ще стане това? Именно като отпаднат тези политически протекции над тази фамилия.
Последна промяна nk7702n на 28 Сеп 2011, 19:21, променена общо 1 път
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 28 Сеп 2011, 19:02

И още нещо - всеки човек си задава въпроси и търси отговор - нормален, разумен. Та, по отношение на ненамесата на полицията в началото на протестите, аз намерих своя отговор и той е предотвратяване на сериозни етнически конфликти, както и предпазване на самите полицаи от численото преимущество на протестиращите в с. Катуница. Това е мнението и на един Ваш бивш колега полицай, с когото днес си поговорихме. Аз уважавам всички професии, включително и полицейската работа.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот svettoslav » 29 Сеп 2011, 20:45

Тая вечер един циганин по телевизията много точно го каза.Какъв е тоя Цар Киро? Вие го направихте такъв,що трябва сички цигани да го отнесат.
И това е самата истина,един чисто криминален случай.При необходимост трябва тълпата да бъде отблъсната както следва.Никакви компромиси.Прав е Б.Б. в това отношение.
Съответно-не за такива убийства да се дават 20г. ЛС и след 12 да бъде пуснат предсрочно(пресен пример с гр.Ботевград-пуснали го щото станал примерен и се поправил :roll: Дори и 6.00 да изкара на кандидат-студ. изпит,не може да го пуснеш след 10-12г.,а трябва много добри психолози(професори,доценти) да изследват психиката на дееца,осъден за убийство,особено предумишлено).
В БГ така или иначе всичко си е през просото,а държавата си върви на "автопилот".

П.П. Няма никакво значение,че темата е друга,няма смисъл от отделна такава,пък и да има ,едва ли това е най-важното.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 29 Сеп 2011, 21:04

Другото интересно,което се очертава-ако е имало бездействие на длъжностни лица,по повод сигнала за заплахата преди това,което е станало едн от условията за смъртта(тоест ако се докаже,че при своевременна реакция това не би станало),това е не просто длъжностно нарушение,а и нещо много сериозно-"причиняване на смърт по непредпазливост" му отива много добре,смятам,с моето скромно мнение.
svettoslav
Активен потребител

Предишна

Назад към Наказателно право