начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

------x

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: присъда?!?!??

Мнениеот zazat » 15 Сеп 2011, 10:02

nk7702n написа:
zazat написа:
nk7702n написа:Чакайте малко, как така се води, а него ще го уведомяват, нали е задържан в момента още? След задържането за срок от 24 часа и съответно с постановление на дознател за 72 часа, най - вероятно за такова престъпление ще има и постоянна МН. Деянието, за което е задържан, е с висока степен на обществена опасност. Не може просто така да го пуснат и да чака да го уведомяват. След приключване на ДП следва съдебна фаза, където ще се определи и размерът на наказанието.
Съветвам Ви да си ангажирате адвокат още в началото, тоест след задържането, защото най - важно е какви действия по защитата ще бъдат предприети още в досъдебната фаза.

НЕ,НЕ Е ЗАДЪРЖАН!!!!беше само за 24 часа и след това го пуснаха-оттогава нищо не се знае...тои си е вкъщи и в момента и тои не знае какво става..явно сега тече тази досъдебна фаза,за която никои нищо не знае и следователно не предприема никакви действия по намирането на адвокат!ако при приключването на тази досъдебна фаза го уведомят и тои още не е ангажирал адвокат,това ще бъде ли фатално за него?и ако да,как да процедира сега-намира адвокат и тои се заема със разясняването на ситуацията в момента,или продължава да чака неизвестното?!....
а вашите мнения по този казус какви са–задържане за 24 часа,освобождаване и после нищо..на какво може да се дължи това решение,защото виждам че би трябвало според вас да е задържан все още. :?:

Щом са го пуснали веднага след задържането за 24 часа, това е добре за него, възможно е да не са събрани достатъчно категорични доказателства за повдигане на обвинение и задържането му за 72 часа, съответно да му бъде наложена ПМ. Но, за да не гадаем, най - добре ангажирайте адвокат, след като му повдигнат обвинение, който да се запознае с делото и все пак да съдейства за благоприятно развитие на разследването, да го посъветва каква защитна позиция да поддържа.

ние също мислим че доказателствата не са достатъчно категорични и затова го пуснаха веднага след 24 часа.този "хероин" е бил с много примеси или не е реагирал сигурно достатъчно добре неа този тест,които му правиха.може би това е причината...
zazat
Младши потребител

Мнениеот glubomirov » 15 Сеп 2011, 10:29

Махам
Последна промяна glubomirov на 16 Сеп 2011, 18:12, променена общо 1 път
glubomirov
Потребител

Мнениеот zazat » 15 Сеп 2011, 14:20

glubomirov написа:
zazat написа:ние също мислим че доказателствата не са достатъчно категорични и затова го пуснаха веднага след 24 часа.този "хероин" е бил с много примеси или не е реагирал сигурно достатъчно добре неа този тест,които му правиха.може би това е причината...

Ясно. Този "хероин" не е хероин, или вътре е малко. Експертиза поне месец, ако не и повече. Но го има в приложение 3, така че ще излезе.

благодаря за тази информация!сега разбирам защо всичко се бави толкова.а вие можете ли да ми кажете,дали това,че не е точно хероин,или че е с много примеси(ако наистина е така), ще помогне да не се стигне до ефективна присъда?!? имам голяма надежда,това да е така... :roll:
zazat
Младши потребител

Мнениеот glubomirov » 15 Сеп 2011, 14:45

Махам
Последна промяна glubomirov на 16 Сеп 2011, 18:13, променена общо 1 път
glubomirov
Потребител

Мнениеот zazat » 15 Сеп 2011, 23:26

още веднъж благодаря за вниманието и отговорите на всички ви!при по-нататъшно развитие на нещата ще се радвам, ако мога пак да разчитам на съветите ви! :oops:
zazat
Младши потребител

Мнениеот vankov » 15 Сеп 2011, 23:59

в краен случай глава 27 чл.371, ал.2 НПК влизаш под минимум
vankov
Нов потребител

Мнениеот zazat » 16 Сеп 2011, 00:59

vankov написа:в краен случай глава 27 чл.371, ал.2 НПК влизаш под минимум

......."В случаите по чл. 371, т. 2, когато установи, че самопризнанието се подкрепя от събраните в досъдебното производство доказателства, съдът с определение обявява, че при постановяване на присъдата ще ползва самопризнанието, без да събира доказателства за фактите, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт".....това ли е :?: моля,бихте ли ми го разтълкували на прост език :idea: а как да разбирам "влизаш под минимум" :?: какво имате предвид,защото всичко звучи мн сложно за мен..
zazat
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 16 Сеп 2011, 01:31

:roll: Не съм моралист, кой знае какъв, колеги, ама ви чета и направо недоумявам ` начи...

мисълта ми беше,дали адвоката трябва да е с някаква "тежест" и доказано име,за да може да доведе до финал с УСЛОВНА присъда,че не ми се мисли,ако е ефективна......

Колкото по-тежък, толкоз по-ок.( от утре всички на подхранваща диета! :lol: ), а както казва един приятел магистрат- колкото ти е по-известна тежестта, толкоз по-ларж е решаващия съд в размера на санкцията( не казвам редукция, нали).

откриха сто и няколко(не видях колко точно)грама от вещество,което при тест се оказа хероин мисля..и две пакетчета(колкото големината на сапун :roll: ) марихуана

При тези количества вашият познат явно иска да се поддържа щастлив следващите месеци. Притеснявате се за неправилни неща- приемете, че едно наказание може и да го поправи и превъзпита.
Може и да не ви се мисли, но следва да развиете мисъл и в друга насока- при тези количества колко народ щеше да е безпаметно щастлив срещу възнаграждение...

Щом са го пуснали веднага след задържането за 24 часа, това е добре за него, възможно е да не са събрани достатъчно категорични доказателства за повдигане на обвинение и задържането му за 72 часа

Това не означава ли само, че не са налице предвидените хипотези в чл. 64 вр. 63?

в краен случай глава 27 чл.371, ал.2 НПК влизаш под минимум

:roll: А това, пък, изобщо не е гарантирано.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот glubomirov » 16 Сеп 2011, 10:20

Махам
Последна промяна glubomirov на 16 Сеп 2011, 18:13, променена общо 1 път
glubomirov
Потребител

Мнениеот nk7702n » 16 Сеп 2011, 10:46

Нещо с техниката не ми върви днес, то кога ли ми е вървяло.. :lol: Та, затова без цитат, Поли, предпоставките по чл. 64 вр. с чл. 63 от НПК са с оглед налагането на ПМ, ама тя идва след задържането за 72 ч. ,което си е естествено при такова деяние. Щом няма, значи все още има доста неясни моменти относно събраните доказателства. За повече информация трябва наистина да се види делото, затова още в началото казах - нужно е упълномощаване на колега адвокат. С това гадаене, независимо от подхода, доникъде няма да стигнем.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот zazat » 16 Сеп 2011, 15:06

....."При тези количества вашият познат явно иска да се поддържа щастлив следващите месеци. Притеснявате се за неправилни неща- приемете, че едно наказание може и да го поправи и превъзпита.
Може и да не ви се мисли, но следва да развиете мисъл и в друга насока- при тези количества колко народ щеше да е безпаметно щастлив срещу възнаграждение".....
:?: :?: :?: :?: кое според вас Поли,трябва да ме притеснява в случая:това че някои хора са "решили да са щастливи" по този начин ли?!?!не забравяйте,че търсенето определя предлагането!изобщо не ми пука за тях,живота е техен,да правят каквото искат....относно "превъзпитанието" на този човек,мисля че вече е налице,съдейки по вида и държането му след ареста(пък какво остава като почне делото..).знаете че докато "ножа не опре в кокала",всички са много уверени ,че нищо не може да им се случи,независимо с какво се занимават!
е,това е виждането ми по въпроса.аз ви благодаря че се включихте в темата,бяхте полезна! :idea:
zazat
Младши потребител

Мнениеот zazat » 16 Сеп 2011, 15:10

nk7702n написа:Нещо с техниката не ми върви днес, то кога ли ми е вървяло.. :lol: Та, затова без цитат, Поли, предпоставките по чл. 64 вр. с чл. 63 от НПК са с оглед налагането на ПМ, ама тя идва след задържането за 72 ч. ,което си е естествено при такова деяние. Щом няма, значи все още има доста неясни моменти относно събраните доказателства. За повече информация трябва наистина да се види делото, затова още в началото казах - нужно е упълномощаване на колега адвокат. С това гадаене, независимо от подхода, доникъде няма да стигнем.

адвокатът е ангажиран вече,сега остава да се изчака призовката ли,или...?!как би трябвало да го уведомят? :roll:
zazat
Младши потребител

Мнениеот zazat » 16 Сеп 2011, 15:47

а да,Поли,пропуснах да ви благодаря за становището ви относно адвоката! :oops: аз също предполагах ,че колкото е "по-тежък" :) ,толкова по-добре.
zazat
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 16 Сеп 2011, 16:27

Ако сте го упълномощили, нямате никакви грижи за уведомяването му.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот glubomirov » 16 Сеп 2011, 16:39

Махам
Последна промяна glubomirov на 16 Сеп 2011, 18:14, променена общо 1 път
glubomirov
Потребител

Мнениеот zazat » 16 Сеп 2011, 18:07

glubomirov написа:
zazat написа:....."При тези количества вашият познат явно иска да се поддържа щастлив следващите месеци. Притеснявате се за неправилни неща- приемете, че едно наказание може и да го поправи и превъзпита.
Може и да не ви се мисли, но следва да развиете мисъл и в друга насока- при тези количества колко народ щеше да е безпаметно щастлив срещу възнаграждение".....
:?: :?: :?: :?: кое според вас Поли,трябва да ме притеснява в случая:това че някои хора са "решили да са щастливи" по този начин ли?!?!не забравяйте,че търсенето определя предлагането!изобщо не ми пука за тях,живота е техен,да правят каквото искат....относно "превъзпитанието" на този човек,мисля че вече е налице,съдейки по вида и държането му след ареста(пък какво остава като почне делото..).знаете че докато "ножа не опре в кокала",всички са много уверени ,че нищо не може да им се случи,независимо с какво се занимават!
е,това е виждането ми по въпроса.аз ви благодаря че се включихте в темата,бяхте полезна! :idea:

Е, за тези думички Ви намразих.
Пожлавам детето Ви да попадне в хипотезата Ви за търсещите. Тогава пак бих искал да видя мнението Ви.

Дерзайте ! И нека истината възтържествува !
ЯВНО НЕ СТЕ РАЗБРАЛИ ПРАВИЛНО СМИСЪЛА,който внасям в тях,а именно че ненавиждам хората,които предлагат,ползват и имат нещо общо с наркотиците(в това число и моя познат,който само благодарение на това че ми е мн близък роднина има подкрепата ми,защото приятелите си човек може да избира,НЕ роднините!!!!) можете да ме мразите,но аз писах тук,за да получим някаква яснота по този случай,а не да търся добро мнение за себе си!!!апропо,думите ви за детето ми не само че ме накараха да се замисля що за човек сте вие,ами направо съм ужасена че един непознат може да ми "пожелава" такива неща....при друг случай бих ви нагрубила,но ще запазя добрия тон,както досега,защото въпреки този последен коментар,ми бяхте полезен!
zazat
Младши потребител

Мнениеот glubomirov » 16 Сеп 2011, 18:10

Изобщо не ме интересува мнението Ви. А и загрижеността Ви за г-н Дилъра не ме трогва.

P.S. И не ми викай ! :P
glubomirov
Потребител

Мнениеот zazat » 16 Сеп 2011, 20:05

1.не съм ТИ викала! :P
2.като си премахвал постовете си,премахни и последния! :twisted:
zazat
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 16 Сеп 2011, 20:23

Любе, защо си заличи постовете?
В тях няма(ше) нищо обидно- ако и да понаболява истината.

zazat написа:...."При тези количества вашият познат явно иска да се поддържа щастлив следващите месеци. Притеснявате се за неправилни неща- приемете, че едно наказание може и да го поправи и превъзпита.

ЯВНО НЕ СТЕ РАЗБРАЛИ ПРАВИЛНО СМИСЪЛА,който внасям в тях,а именно че ненавиждам хората,които предлагат,ползват и имат нещо общо с наркотиците(в това число и моя познат,който само благодарение на това че ми е мн близък роднина има подкрепата ми,защото приятелите си човек може да избира,НЕ роднините!!!!) можете да ме мразите,но аз писах тук,за да получим някаква яснота по този случай,а не да търся добро мнение за себе си!!!апропо,думите ви за детето ми не само че ме накараха да се замисля що за човек сте вие,ами направо съм ужасена че един непознат може да ми "пожелава" такива неща....при друг случай бих ви нагрубила,но ще запазя добрия тон,както досега,защото въпреки този последен коментар,ми бяхте полезен!

:roll: Горното ще оставя за идните години- рано или късно ще се убедите, че този "феномен" ще се повтори и не е инцидентен, а и защото има надежда тогава да оптимизирате оценъчните си възприятия.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот zazat » 16 Сеп 2011, 20:31

разбирам...не исках да предизвикам такива реакции от ваша страна...моля,без повече нападки...
zazat
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Наказателно право