- Дата и час: 26 Ное 2024, 13:23 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
------x
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
------x
МОЛЯ Ви,помогнете с компетентни съвети!тук видях мнения от професионалисти,но ще се радвам и някои друг с подобен случай ако може да сподели....историята е следната:присъствах на акция на службите при проверка на мои мн близък човек,при която откриха сто и няколко(не видях колко точно)грама от вещество,което при тест се оказа хероин мисля..и две пакетчета(колкото големината на сапун ) марихуана.задържаха го за 24 часа.сега вече 10 дни изминаха и още нищо не е ясно...може би се събират някакви доказателства..знам ли....за този човек мога да кажа със сигурност, че е с чисто минало,няма други такива "провинения",не е осъждан никога досега.това го казвам за да добиете що годе някаква по-ясна представа за случая му.А ВЪПРОСЪТ МИ Е ИМА ЛИ НЯКАКВА ВЕРОЯТНОСТ ДА ПОЛУЧИ УСЛОВНА ПРИСЪДА? МОЛЯ ДАЙТЕ МНЕНИЯТА СИ ПО ВЪПРОСА,ЗАЩОТО ВСИЧКИ СМЕ В ПАНИКА И НЕЗНАЕМ КАК ДА РЕАГИРАМЕ .. само още нещо да добавя-някъде тук прочетох че се правят договорки със разследващия полицай не ми се изясни много това твърдение?!..
Последна промяна zazat на 11 Окт 2011, 22:34, променена общо 2 пъти
- zazat
- Младши потребител
Re: наркотици-присъда?!?!??
Зависи от много работи дали може и условна присъда.Ако е само това,което казвате-срещат се и такива.
Ако има и други работи,които не знаете и се докажат-вече е въпрос на доста сложно обсъждане(примерно-дали има съучастници,какви са те,кое ще се докаже,може ли да се направи връзка на вашия близък с някои от тях и каква(в смисъл че може доста други сериозни неща да има срещу него и т.н.).
Ако не е участник в организирана престъпна група,занимаваща се с разпространение-може и да отърве кожата,другото са предположения. Ще ви се изясни по-нататък.
"Договорки" може да има,но рано е все още.По принцип носят полза.С тях се признава за виновен окончателно.
Ако има и други работи,които не знаете и се докажат-вече е въпрос на доста сложно обсъждане(примерно-дали има съучастници,какви са те,кое ще се докаже,може ли да се направи връзка на вашия близък с някои от тях и каква(в смисъл че може доста други сериозни неща да има срещу него и т.н.).
Ако не е участник в организирана престъпна група,занимаваща се с разпространение-може и да отърве кожата,другото са предположения. Ще ви се изясни по-нататък.
"Договорки" може да има,но рано е все още.По принцип носят полза.С тях се признава за виновен окончателно.
- svettoslav
- Активен потребител
----
Последна промяна nk7702n на 16 Сеп 2011, 18:38, променена общо 1 път
- nk7702n
- Старши потребител
благодаря и на двама ви за вниманието! знам със сигурност че няма съучастници,нито участва в организирана група.това което откриха беше всичко което имаше,бях свидетел на това.
- zazat
- Младши потребител
и още нещо се сетих..адвоката трябва ли да бъде някои "мн известен" за по-сигурно,визирам г-н Марковски,примерно....или да е някои доказан в общината в която ще се случи всичко това
- zazat
- Младши потребител
Re: присъда?!?!??
Не е важно колко е известен избраният адвокат, а колко компетен и съвестен при осъществяване на защитата на посочения от Вас близък.
- nk7702n
- Старши потребител
zazat написа:и още нещо се сетих..адвоката трябва ли да бъде някои "мн известен" за по-сигурно,визирам г-н Марковски,примерно....или да е някои доказан в общината в която ще се случи всичко това
Кой Марковски,щото те са двама?
В последното "интервю" по ТВ май че само глупости говореха и двамата,ама карай.Мен лично не ме впечатляват с нещо.Единият все пак има доста опит.
- svettoslav
- Активен потребител
Медийните изяви не са критерий за това кой колко добър адвокат е, все пак. Важно е човек да се е доказал в практиката пред хората.
- nk7702n
- Старши потребител
марковски-баща имах предвид,защото просто за него се сетих-само като пример.мисълта ми беше,дали адвоката трябва да е с някаква "тежест" и доказано име,за да може да доведе до финал с УСЛОВНА присъда,че не ми се мисли,ако е ефективна......иначе може ли да помоля да ми обясните оттук нататък какво би следвало-кога ще се задеистват нещата примерно,как и кои ще им съобщи за това, дали делото е внесено в съда и дали щом тръгне делото,човекът ще бъде задържан до неговото приключване? (незнам дали точно формулирам въпросите си,но изобщо не съм наясно с тези неща,моля да ме извините!)
- zazat
- Младши потребител
благодаря нк7702н!от думите ви разбирам, че в момента се води досъдебно производство след приключването на което ще уведомят вече този човек. така ли е? сега по време на това съд.п-во доказателства ли се събират,разпитват се лица за някаква информация ли?..този адвокат отсега ли трябва да се ангажира със случая или когато се стигне до съда..въпросът ми е какво следва оттук нататък,защото до момента нищо не се случва,само неяснота и чакане....на мен ми е неудобно да ГО попитам,защото предполагам че му е доста неспокойно сега и незнам какъв отговор ще получа отсреща....ще ви бъда благодарна ако ми кажете за процедурите, които ще предстоят и някакви относителни срокове между отделните етапи на това дело(предполагам, че сте адвокат по професия).
- zazat
- Младши потребител
На 18 декември 1997 г. служители на Национална служба "Борба с организираната престъпност" (НСБОП) разбиват нелегален цех за производство на наркотици. Намерени и иззети са около 330 кг готов амфетамин и 666 кг бензил-метил-кетон /БМК/ на обща стойност около 30 000 000 лева. На мястото е арестуван химикът Валери Величков.
...
На 30 април 2002 год. от ВКС съобщават за връщане на делото за преразглеждане от Софийски апелативен съд, който “скоро” (2005 год.) след това осъжда Кристиян Младенов на 4 години лишаване от свобода и 4000 лева глоба, а Валери Величков -3 години лишаване от свобода с 5 годишен изпитателен срок и 1500 лева глоба.
Ако наказанието е пропорционално на количеството, за 900 грама трябва да мине с около 10 лева глоба по квитанция
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Ако имаше такива ясни правила и пропорционалност във всички случаи, щеше да е много лесно и бързо наказателното производство.
- nk7702n
- Старши потребител
nk7702n написа:Чакайте малко, как така се води, а него ще го уведомяват, нали е задържан в момента още? След задържането за срок от 24 часа и съответно с постановление на дознател за 72 часа, най - вероятно за такова престъпление ще има и постоянна МН. Деянието, за което е задържан, е с висока степен на обществена опасност. Не може просто така да го пуснат и да чака да го уведомяват. След приключване на ДП следва съдебна фаза, където ще се определи и размерът на наказанието.
Съветвам Ви да си ангажирате адвокат още в началото, тоест след задържането, защото най - важно е какви действия по защитата ще бъдат предприети още в досъдебната фаза.
НЕ,НЕ Е ЗАДЪРЖАН!!!!беше само за 24 часа и след това го пуснаха-оттогава нищо не се знае...тои си е вкъщи и в момента и тои не знае какво става..явно сега тече тази досъдебна фаза,за която никои нищо не знае и следователно не предприема никакви действия по намирането на адвокат!ако при приключването на тази досъдебна фаза го уведомят и тои още не е ангажирал адвокат,това ще бъде ли фатално за него?и ако да,как да процедира сега-намира адвокат и тои се заема със разясняването на ситуацията в момента,или продължава да чака неизвестното?!....
а вашите мнения по този казус какви са–задържане за 24 часа,освобождаване и после нищо..на какво може да се дължи това решение,защото виждам че би трябвало според вас да е задържан все още.
- zazat
- Младши потребител
г.любомиров,откриха тези неща в дома му,след оглед от спецслужбите гдбоп,нсбоп...взеха това което намериха,а него го задържаха за 24 часа, след което го пуснаха и оттогава нищо никои не знае...явно още не е привлечен като обвиняем,след като си е вкъщи?!затова казвам че стоим и чакаме.....А АЗ как мога да знам какво се е случило в ареста,казах че не съм говорила с него по този въпрос и моля,преди да си правите заключения за някакъв филм,поставете се на мое място..незнам кое ви кара да мислите че "нещо не е така,ама хич" ?!публикувах темата,защото и ние се чудим какво стана и се надявах тук да получа някаква яснота по въпроса,представих всичко така както е ..никои не ми е разказал,лично присъствах(за пореден път го споменавам това)!
- zazat
- Младши потребител
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
|
|