начало

Наказаха съдията от СРС Васил Петров за недопустими коментари за домашното насилие Наказаха съдията от СРС Васил Петров за недопустими коментари за домашното насилие

отстъпено право на строеж, продължение

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

отстъпено право на строеж, продължение

Мнениеот bocheli7001 » 20 Авг 2011, 16:50

Здравейте от форума! Пиша Ви отново . Както бях описал моя случай , около преди година , че през 1996г. отстъпихме право на строеж ,в наше место в описания град , за построяване на 3 етажна жилищна сграда , с партерен етаж . В договора е описано че испалнителя се задължава в 18 - месечен срок да построи и да предаде една четварт от партерния етаж , и цели 3-ти жилищен етайж на собствениците.В момента , все още е незавършен строеж -от 3 жил . етажа , с партер , -БЕЗ ПОКРИВ,ДОГРАМА , МАЗИЛКИ,ВиК и тн.Имах самнения относно законността на строежа, и потърсих отговорите от общината ,ДНСК, АДВ,иНАП. От АДВ, и НАП ми отговориха-3ет, на нас собствениците е освибоден от възбрана, като на останалата част от строежа е поставена такава през м. 05 .2005г. поради задължения на испълнителя, на строежа.Около половин година чаках отговор и от другите институции , и накрая се произнесоха:-1. За строежа има издадена виза за проектиране.2-скица 07. 1996г.3-одобрен архиктектурен проект от общината,въз основа на протокол 01. 1998г., на АГК.4-НЯМА ИЗДАДЕНО РАЗРЕШЕНИЕ ЗА СТРОЕЖ,но е изграден съгласно одобрен проект.За нарушението е съставен акт по член 160 от ЗТСУ, за започнало строителство без РС, на строителя.5.- За строежа има подадена молба декларация по параграф 27от ПЗР на ЗТСУ от 02 . 1998г. , от строителя за узаконяване на строежа .6.-Съгласно параграф 16, ал.2от ПР на ЗУТ, строежа не подлежи на премахване! При тези обстоятелства какво може да се направи? И имали право строителя да продължи ,след като са изминали толкова години, а строежа е недовършен!?Какво да направим ние съсобствениците , за да изведем нещата , до някакво развитие, в наша полза? Предварително благодаря на тези които ще ми отговорят правилно!!!
bocheli7001
Нов потребител

Re: отстъпено право на строеж, продължение

Мнениеот julyanvonemona » 20 Авг 2011, 17:30

Подали ли сте заявление по §184 ПРЗ на ЗИД на ЗУТ (ДВ бр.65 от 2003г) за незаконното строителство. Ако строежът не е незаконен можете да го довършите по реда на §183 от същите ПРЗ.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация