начало

Сарафов поиска имунитета на Кирил Петков заради ареста на Бойко Борисов Сарафов поиска имунитета на Кирил Петков заради ареста на Бойко Борисов

ЖСК

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ЖСК

Мнениеот julian » 27 Ное 2003, 14:35

Има ли нормативна уредба за ЖСК?
"Строителна група София 21" - ако знаете нещо за тази строителна фирма, ще Ви бъда много благодарен, да го споделите във форума
julian

Re: ЖСК

Мнениеот :-) » 27 Ное 2003, 14:44

Има Закон за жилищностроителните кооперации, ама е от 1978 г. (последно изменян 1998) - прочетете го, ако Ви е възможно.
Името на тази строителна фирма нищо не ми говори - за пръв път го чувам, но това нещо не означава (вероятно само това, че съм зле информиран, ама както и да е...).
:-)

Мнениеот julian » 27 Ное 2003, 15:14

Благодаря Ви! Фирмата предлага изплащане на жилище в строяща се в момента сграда чрез включване във вече създадена ЖСК . Вноските са в левове и се дължат на етапи. Завършването на сградата се предвижда за 2005 година, тогава ще получа и нотариалния акт.
julian

Мнениеот :-) » 27 Ное 2003, 15:43

Не е зле май - звучи, като да е добра оферта, но все пак проучете внимателно всичко, преди да си вложите парите-ако трябва се консултирайте със специалисти

Мнениеот julian » 27 Ное 2003, 16:01

ДНСК дали може да даде информация дали конкретна строителна фирма е с добро реноме, дали строи качествено, кой упражнява строит надзор за конкретния обект?
Благодаря!
julian

Мнениеот :-) » 27 Ное 2003, 16:59

Е, за реномето на фирмата мисля, че няма да Ви дадат информация или поне така ми се струва, но за качественото строителство и кой упражнява строит. надзор върху обекта би трябвало вече да Ви кажат!

Мнениеот julyanvonemona » 19 Юни 2011, 08:27

Хич не би следвало орган на ДНСК да дава официална анотация, за която и да е строителна или консултантска фирма, относно качеството на нейната работа, независимо, че лиценза се издава от ДНСК.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот bgarch » 19 Юни 2011, 12:32

Най- вероятно завършването на сградата се предвижда за 2015 година, а не за 2005. Това първо.
Второ- много е примамлива идеята да има един административен орган, който да отсича кой е добър и кой лош- дали е за строителна фирма, дали за проектант, дали за адвокат- все едно. И да носят отговорност за този избор. И ако се окаже пирамида, "бащицата" да накаже виновните и да ни върне парите... Само че това са мечти за едно отдавна отминало, поне според мен, време. Сега сме в пазарна икономика, имаш свобода, ама заедно с тази свобода идва и трудността и отговорността да избереш. Германците имат една много хубав израз, който трудно се разбира от нас българите- Die Qual der Wahl, в превод означава- трудността да избереш. Така че поемете отговорността да бъдете свободен и действайте! Проучете сам фирмата, наемете собствен адвокат и т.н., не чакайте ДНСК, Община и т.н. администратори да направят избора вместо Вас.
Изображение
bgarch
Потребител

Назад към Строителство и регулация