начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Организация на правозащитните институции ?

В този форум можете да търсите и предоставяте лекции и др. материали

Организация на правозащитните институции ?

Мнениеот georgiivanov » 28 Май 2011, 14:40

Здравейте !
Студент съм и имам за задача да напиша реферат по ОПИ, който ще изиграе ролята на изпит - т.е оценката ми на него ще ми е оценката за изпита.Нямаме конкретно поставена тема(съдебна власт, нотариални производства, адвокатура)
Аз мисля да пиша за Статус на съдиите, прокурорите и следователите.
Ако можете да дадете свежи идеи по тази тема или други теми, свързани с тази тематика ще съм Ви много Благодарен.
ПС. Има ли някакви решения на ВКС , ВАС и КС , свързани със Съдебната власт , които могат да ми послужат?
georgiivanov
Нов потребител

Re: Организация на правозащитните институции ?

Мнениеот error » 28 Май 2011, 15:14

Не знам сега на какво точно ви учат, но ние, в каменната ера ги разграничавахме институциите на правозащитни, правоохранителни и правораздавателни.
Така както гледам, че според теб съдът е правозащитна институция, пък и си наредил нотариата до прокуратурата и адвокатурата - не ми се струва, че ще минеш с тези знания. А може и да греша.
Други, още по недоучени министри станаха... :)
Аватар
error
Потребител

Мнениеот georgiivanov » 28 Май 2011, 15:30

Не съм ги наредил аз - просто темата си е отворена- може да се пише за всичко свързано със нотариусите, нотариалните производства, адвокатурата и Закона за съдебната власт(а точно в закона за СВ е статута на съдиите, прокурорите и следователите) И нима правосъдната и правораздавателната функция на съдебната власт не са правозащитни?
Благодаря за критиката и многото идеи , които даде :)

ПС: Регистрирал съм се тук, за да науча нещо - от твоето изказване освен , че бях определен като недоучен и незнаещ друго не научих.
georgiivanov
Нов потребител

Мнениеот error » 28 Май 2011, 15:41

....Регистрирал съм се тук, за да науча нещо - от твоето изказване освен , че бях определен като недоучен и незнаещ друго не научих.

Ако мислиш, че форумът ще ти замести учебниците, а стойностните участници ще ти пишат домашните, може и да си сгрешил с регистрацията.
А от мнението ми, най-вероятно си научил, че въобще има разграничение на институциите.
От мен - бонус: http://orange-bg.com/product/33772/prav ... utsii.html
Последна промяна error на 28 Май 2011, 15:50, променена общо 1 път
Аватар
error
Потребител

Мнениеот georgiivanov » 28 Май 2011, 15:47

Не съм очаквал някой да ми напише домашното. Просто искам мнения на хора, които разбират повече от мен. И когато са ти нарушени правата - къде се защитаваш в България споровете се решават пред съда. Когато си засегнат от акт на администрацията какви са вариантите? Обжалваш го пред по-горестоящ административен орган или пред съда. И съда взема решение дали админ.акт е законосъобразен. Онбудсманът защитава правата на гражданите и има право да сезира Конституционния съд ако закон нарушава правата на гражданите. Ако КС обяви законът за противоконституционен, той не действа , а НС трябва да го отмени. Това не е ли решение , което защитава както твоите, моите така и правата на милиони българи?
И не съм сложил съда към правозащитните институци. Това , че предметът е ОПИ те подвежда. Казах темата е отворена може да се пише за всичко, свързано с нотариуси, нотариални производства, адвокатура и закон за съдебната власт . И аз точно по закона мисля, да пиша както виждаш.
Последна промяна georgiivanov на 28 Май 2011, 15:57, променена общо 2 пъти
georgiivanov
Нов потребител

Мнениеот georgiivanov » 28 Май 2011, 15:53

За темата, която съм избрал аз това какво ми помага?
Може да си образован и да си юрист - ок . Но , че не ме слушаш спор няма. Не са ни ограничили в темите стрикнто по ОПИ. За 3-ти път пиша - може да се пише за всичко свързано с нотариуси, нотариални производства, адвокатура и ЗСВ.И учебникът , който ми предлагаш е на Снежана Начева - преподавателка по КП в СУ. Пред мен имам на проф. Стефан Стойчев по КП и куп лекции.
Благодаря !
georgiivanov
Нов потребител

Мнениеот disident » 26 Ное 2011, 13:48

Я ми дайте информация за такава организация ама не само да се по документи правозащитна организация, че иначе ме чака екзекуция посредством домашен арест или в следствения арест.
disident
Потребител

Назад към Лекции и материали