начало

Министърът на правосъдието възложи на над 70 водещи експерти промените срещу домашното насилие Министърът на правосъдието възложи на над 70 водещи експерти промените срещу домашното насилие

ако деецът не се наказва може ли споразумение

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ако деецът не се наказва може ли споразумение

Мнениеот tiptop9 » 26 Май 2011, 20:51

Привет на всички!
Интересува ме, възможно ли е да се сключи споразумение в случаите когато деецът не се наказва, за съответното престъпление.
Напремер - обвинението е по чл. 183, ал.1 НК - неплащане на издръжка
В производството пред РС сумата се заплаща, но чл. 78а НК не може да се приложи, тъй като деецът предит това е осъждан за престъпление от общ характер.
Съгласно, чл. 183, ал.3 НК след като сумата е заплатена преди постановяване на присъдата от РС, то деецът не се наказва. В този случай, могат ли страните да сключат споразумение? Знам, че въпросът е по - скоро теоритичен, но на мен ми е интересно, така че благодаря на всички, които помогнат!
tiptop9
Младши потребител

Re: ако деецът не се наказва може ли споразумение

Мнениеот nk7702n » 27 Май 2011, 12:08

А деянието по чл. 183 ал.1 повторно ли е извършено, защото ако е за първи път, би следвало лицето да не се наказва, ако са изпълнени изискванията на чл. 183 ал.3 от НК.
nk7702n
Старши потребител

Назад към Наказателно право