начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Кражба от магазин

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Кражба от магазин

Мнениеот kardigansder » 09 Май 2011, 17:51

здравейте, откраднах няколко дрехи от магазин (супер тъпо ама..това е др в-с).Охраната ме видя, хванаха ме и ме предадоха на МВР.Кражбата е до 300лв, та какво ме очаква? Моля посъветвайте ме какво да правя?
kardigansder
Нов потребител

Re: Кражба от магазин

Мнениеот doxa » 09 Май 2011, 20:41

Уважаеми г-не / г-жо,
Първо, не правите повече такива лоши неща (освен ако не умирате от глад)!
Второ, добре е да се консултирате с колега адвокат, с който да обсъдите проблема.
Успех!
Аватар
doxa
Потребител

Мнениеот kardigansder » 09 Май 2011, 20:50

Със сигурност повече няма да се повтори! И да, смятам да се обърна към адвокат, но ми се иска да знам какво ме чака.Дрехите са на стойност 280лв, но аз си признавам за 3 дрехи, които са на стойност -до 130лв. Каква ще е паричната глоба и ще има ли др наказание? Кога да очаквам призовка за делото?Ще стои ли петно в свидетелството ми за съдимост и за какъв срок?
извинявам се за безбройните в-си, но ми гори огън на главата :oops:
kardigansder
Нов потребител

Мнениеот nk7702n » 09 Май 2011, 21:00

Знаете ли, със сигурност ще разберете скоро какво наказание Ви очаква и последиците от него. Ако нямате търпение да разберете подробности, идете на консултация при адвокат. Но в момента е по - добре да постоите в неведение, опасявайки се от последствията от деянието си, размишлявайки дълго време с оглед превантивно - възпиращото въздействие на този период от време за в бъдеще върху поведението Ви!
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот lexy21 » 09 Май 2011, 21:08

doxa написа:Първо, не правите повече такива лоши неща (освен ако не умирате от глад)

Човек, който умира от глад, не краде дрехи :wink:
Извън горното - това, което Ви очаква, на първо време, е досъдебно производство. За дрехи на каква стойност Вие си признавате е друг въпрос. Някой Ви е казал, че за кражба на вещи до определена стойност има само глоба / от опит :roll: /... добре - може да си признаете за дрехи на стойност 149,99 лв., примерно. Все тая. След досъдебното производство и с оглед неговото развите - евенуално, може би... много неща -това, което не можете да очаквате, е някой тук да Ви обясни с точност какво Ви очаква. Нито е запознат с материалите по делото, нито със съдебното Ви минало, нито го интересуват тези съществени за Вашето "петно" в свидетелството Ви за съдимост подробности. Ангажирайте си адвокт, ако нямате възможност за това и отговаряте на разни други критерии - заявете желнието си да Ви бъде назначен служебен и така.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот kardigansder » 10 Май 2011, 16:03

Съдебното ми минало е чисто, пак и до последно отричах да сам правил каквото и да е, лошото е че в джоба ми намериха запилени клещти резачки с който премахнах алармите, след 20h. в районното и снимка от камерите как излизам от магазина си признах че сам откраднал 3 дрехи и признанието което го писах ми го диктуваше дознателя ,които цял ден ме обеждаваше: признай си и те пускаме веднага. Когато ми диктуваше признанията влезе началника на раионното и му каза че ще бъде глобен и да внимава. Това мога ли да го използвам като "коз" , че съм подтикнат да се призная за виновн само и само да ме пуснат. В парвите ми писменни показания отричах всичко. А и когато полицайте дойдоха в магазина дрехите бяха исипани в един склад за дрехи,в сащия магазин и аз до последно отричах да сам ги крал.
kardigansder
Нов потребител

Мнениеот nk7702n » 10 Май 2011, 16:10

Май работата отива към нещо по - сериозно,щом и клещи за алармата се появиха.. Както Ви е посъветвала колегата по - горе, потърсете си адвокат, а пък какво Ви казал този и онзи и разни " козове" си ги избийте от главата, нищо няма да излезне от тях, кой на кого ще повярва!? Дали на дознателя, или някой на Вас? Освен това гледайте какво обяснявате надълго - нашироко, да не се оплетете съвсем в лъжи и противоречия. По - добре нищо не казвайте, отколкото да се оплитате. В повечето случаи хората се набутват сами с многото приказване. За останалото - адвокат и повече размисли до образуване на ДП, а и след това.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 10 Май 2011, 16:22

в джоба ми намериха запилени клещти резачки с който премахнах алармите, след 20h.

:roll: м`дам.... става все по-интересно, а опцията "само глоба" просто я забравяте ( ще се наслаждаване на мерки за контрол и въздействие без лишаване от свобода... ако върнете откраднатото. Друг е въпросът какво всъщност е откраднато и какво ще сте задължен да върнете( възстановите)).
Гост.
Старши потребител

Мнениеот kardigansder » 10 Май 2011, 17:39

Всичко е в магазина нищо не съм изнасял.
kardigansder
Нов потребител

Мнениеот kardigansder » 10 Май 2011, 20:33

Това с адвоката ми е пределно ясно, искаше ми се да знам преди това какво да очаквам като наказание.Всеки ден стават подобни кражби в един голям МОЛ, нищо сериозно.Крадът се дрехи, крадът се храни... но какво е последствието, Ще чакам призовката и да видим какво ще стане...
kardigansder
Нов потребител

Мнениеот namakak » 10 Май 2011, 20:51

Много ми е интересно как стока в мола,с някаква цена от митницата на кг китайска ще й се открие данък печалбата.Бих го гледал това от близо,ама не съм заинтересована страна,иначе що да не пробвам :lol:
Извинявай,ама за да пре.беш някой трябва ли да откраднеш и да го набедиш в измама на НАП,за да си върнеш гаджето,ей тва не го разбирам.
Глей да не ти стане рецидив с гаджетата.Мини на нещо по кремиковско,мани ги тия дрипляри :mrgreen:
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот nk7702n » 10 Май 2011, 21:10

kardigansder написа:Това с адвоката ми е пределно ясно, искаше ми се да знам преди това какво да очаквам като наказание.Всеки ден стават подобни кражби в един голям МОЛ, нищо сериозно.Крадът се дрехи, крадът се храни... но какво е последствието, Ще чакам призовката и да видим какво ще стане...

Никой колега юрист тук няма гадателски способности, без да е видял документите по делото с всички подробности да Ви каже какъв ще е размерът на наказанието. Още повече, че изникват непрекъснато нови изненади, първо беше обикновена кражба, после изникнаха и клещи, с които сте работил над алармата, после ще вземат да се появят и други любопитни факти, напр. това не Ви е за първи път, или стойността на откраднатото е по - голяма, съответно тръгнал сте да бягате от полицаите и да се укривате и др.Затова няколко пъти Ви се повтори, платете на адвокат да Ви защитава, защото е очевидно, че сте извършил по - тежко наказуема кражба от тази по обикновения състав на чл. 194 от НК.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот lexy21 » 10 Май 2011, 22:07

kardigansder написа:... Всеки ден стават подобни кражби в един голям МОЛ, нищо сериозно...

Нали не е нищо сериозно? Спрете да ни занимавате с несериозни неща тогава. Обяснявайте се на когото трябва кое колко е сериозно. Започвате яко да наглеете, като не се усещате - да Ви го кажа директно.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот marek972 » 11 Май 2011, 00:24

218 б ??? ама тия клещи ...
как точно ги използва ?
marek972
Потребител

Мнениеот kuzdov » 11 Май 2011, 01:59

marek972 написа:218 б ??? ама тия клещи ...
как точно ги използва ?

Е как... Носил ги е да си реже ноктите с тях, обаче случайно видял едни кабели, които грозяли стената и решил да ги резне. Пък те случайно да вземат да се окажат кабелите на СОТ-а и като влязъл в склада да съобщи каква беля е станала му станало студено и взел, та си наметнал няколко захвърлени там дрешки. Обаче не срещнал никакво съчувствие и разбиране от охраната, които взели, та го наклеветили на ченгетата. Да не си помислиш, че е имало някаква подготовка, използване на техническо средство или специално умение 8) ...
"Quis custodiet ipsos custodes?"
kuzdov
Потребител

Мнениеот city24 » 11 Май 2011, 02:26

Мисля си: Ако дрехите не са изнеси от магазина , престъплението кражба не е осъществено , а ?
city24
Потребител

Мнениеот Гост. » 11 Май 2011, 02:48

kuzdov написа:
marek972 написа:218 б ??? ама тия клещи ...
как точно ги използва ?

Е как... Носил ги е да си реже ноктите с тях, обаче случайно видял едни кабели, които грозяли стената и решил да ги резне. Пък те случайно да вземат да се окажат кабелите на СОТ-а и като влязъл в склада да съобщи каква беля е станала му станало студено и взел, та си наметнал няколко захвърлени там дрешки. Обаче не срещнал никакво съчувствие и разбиране от охраната, които взели, та го наклеветили на ченгетата. Да не си помислиш, че е имало някаква подготовка, използване на техническо средство или специално умение 8) ...

ИзображениеИзображение
Гост.
Старши потребител

Мнениеот marek972 » 11 Май 2011, 08:38

аз оставам с впечатление, че с тези клещи са премахнати тези джунджурийки ( не им знам името) които са закрепени за дрехите и при покупка продавачите ги махат
да не писнат алармите ...
но при всички случаи един бърз акт по 218 б нямаше да разсърди никой, по начало полицейските управления търпят критики за ниската активност на административно-наказателната дейност а и нарушителят най-вероятно нямаше да го обжалва
и вълкът и сит и ...
marek972
Потребител

Мнениеот kardigansder » 11 Май 2011, 10:48

Нито съм рязал кабели, нито съм се топлил с дрехи в склада. с клешите в пробната премахнах тези пласмасови работи по дрехите. Не сам повреждал дрехите нито етикеите им . На излизане от магазина ме хванаха двама от слуйителите на магазина ме вкараха в склада и после охрани, полиция и...
kardigansder
Нов потребител

Мнениеот kuzdov » 11 Май 2011, 18:16

Все тая. Дали си рязал кабели или си рязал джаджите, ефекта е все същия. Търси си добър адвокат.
"Quis custodiet ipsos custodes?"
kuzdov
Потребител

Следваща

Назад към Наказателно право