начало

Сарафов поиска имунитета на Кирил Петков заради ареста на Бойко Борисов Сарафов поиска имунитета на Кирил Петков заради ареста на Бойко Борисов

Продажба идеални части от УПИ

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Продажба идеални части от УПИ

Мнениеот rezuz » 09 Апр 2011, 12:18

Здравейте, имам следното питане - ако съсобственик на 6% ид. части от едно УПИ /толкова притежава той.../ реши да продаде своята част на купувач - задължително ли е да предложи първо на своя съсобственик на това УПИ ?
И ако този съсобственик откаже - тогава ?
rezuz
Младши потребител

Re: Продажба идеални части от УПИ

Мнениеот julyanvonemona » 09 Апр 2011, 12:43

Ако откаже може да го предложи на всеки друг съсобственик а ако и те откажат тогава на всеки срещнат
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 09 Апр 2011, 14:06

При продажба на идеална част от имот това е задължително условие съгласно чл.33 от ЗС, но не е и единственият възможен вариант за прехвърляне на собствеността.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 09 Апр 2011, 16:49

Може и замяна 6%и.ч. срещу работещ мотоциkлет BMW "Romel -1942"! Тогава, освен че няма да сте зависим от съсобствениците на останалите идеални части, всеки ще поиска мотора, че ще си и доплати, за да го има!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот naughty » 09 Апр 2011, 20:16

дарявате 1 кв см от вашите 6% на потенциалният купувач, и така той става съсобственик. След това сделка по общият ред.
naughty
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 10 Апр 2011, 05:54

naughty Готино! Много готино!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот donna » 10 Апр 2011, 08:05

:D Дарявате -продавате-добра идея , но ..."много ефффтино" ще ви излезе :D /написване ,изповядване ,вписване/, то това дарение на 1кв. м/е то няма да е 1кв.м ,а няква идеална част / явно ще си е фиктивно и зад него ще стои някакв еквивалент , че що не дарите по същия начин всичко , а можете да го прехвърлите и с договор за издръжка и гледане :D :D :D
donna
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 10 Апр 2011, 09:06

...и зад него ще стои някакв еквивалент...

donna въпроса с еквивалента разпрострян във пространстното и времето е релативен. Примерно, ако аз считам че с тези 6% ИЧ ще успея да се кача на Луната, какво значение има абсолютната стойност на финикйските знаци. Потребителната стойност според Давид Рикардо пък и според Маркс, освен средностатистически има и субективен характер.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 10 Апр 2011, 10:01

Ей, за пореден път е станала весела и тази тема... Към питащия : зависи какво точно искате, в зависимост от това ще определите с каква разпоредителна сделка да го постигнете.А с оглед това какви такси да платите и как юридически да се оформят документите и да минат нещата през Нотариус, Ви е необходим адвокат. Дано да не сте решил сам да си пишете и НА!? :D
П.П.julyanvenemona, учудвате ме, цитирате Маркс, а пък последно бяхме отворили тема за свободата на пазара.... :mrgreen:
Последна промяна nk7702n на 10 Апр 2011, 10:28, променена общо 1 път
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот donna » 10 Апр 2011, 10:14

julyanvonemona написа:
...и зад него ще стои някакв еквивалент...

donna въпроса с еквивалента разпрострян във пространстното и времето е релативен. Примерно, ако аз считам че с тези 6% ИЧ ще успея да се кача на Луната, какво значение има абсолютната стойност на финикйските знаци. Потребителната стойност според Давид Рикардо пък и според Маркс, освен средностатистически има и субективен характер.

:D Всичко в настоящия случай касае финикийски знаци , ВЕРВАЙТЕ МИ ! :D
Ама тия финикийските са въпрос на договорка ... :twisted:
donna
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 10 Апр 2011, 10:47

donna ако аз имам инвестиционното намерение постепенно да добия достатъчна територия някъде около кръстовищетето на Яворова алея и Цариградско шосе за сметка на общински земи от прилежащите комплекси и тези 6% са част от мероприятието наречено обширен подземен платен гараж за баровците с Ролс - Ройси, Майбахове и Мерцедеси, нито такси нито пари за адвокати или проектанти ще ме спрат . Ще ви съобщя че знам законовата технология по която да го постигна. Затова казвам че разходването на финикийските знаци сами по себе си не са целта. Разбира се хубаво е разходите да са по-малко
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 10 Апр 2011, 11:49

nk7702n мисля че никъде по света не е отречен приноса на Маркс в областта на изучаване на пазарните отношения и произтичащата от това политикономия на капитала. А това, че Вие евентуално свързвате "капитала" с "манифеста" си е Ваше право!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот magodeoz » 12 Апр 2011, 00:18

Съвременният "мейнстрийм" в икономиката отдавна е забутал "трудовата теория" на Адам Смит и Дейвид Рикардо, барабар с Карл Маркс, в по-отдалечения ъгъл на килера на икономическата теория. Основната причина е именно взаимната обвързаност на "Капитала" с "Манифеста".
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 12 Апр 2011, 07:18

Съвременният "мейнстрийм" в икономиката...........

Основната причина е именно взаимната обвързаност на "Капитала" с "Манифеста".

magodeoz.Не искам да подлагам на екстремни натоварвания гостоприемството на този форум. Затова ще продължим но не тук!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот rezuz » 12 Апр 2011, 10:45

nk7702n написа:При продажба на идеална част от имот това е задължително условие съгласно чл.33 от ЗС, но не е и единственият възможен вариант за прехвърляне на собствеността.

Това исках да разбера, багодаря ви много !
rezuz
Младши потребител

Назад към Строителство и регулация