начало

Европрокуратурата прати на съд бизнесмен за опит за измама за 2 млн. евро в Конго Европрокуратурата прати на съд бизнесмен за опит за измама за 2 млн. евро в Конго

Измама

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Измама

Мнениеот namakak » 07 Апр 2011, 22:42

Чрез измама,наследници се възползват от имоти на наследодател,против неговата воля.
Освен ,че могат да бъдат лишени от наследство,какво друго би могло да им се случи?
Как се прави обстоятелствена проверка на имоти на наследници,с неустановена самоличност-някъде са на името на дядото,някъде са вписани като фамилни по брак/това е по удостоверения за наследници/,някъде по бащина фамилия,някъде с нова фамилия по имот,
даже е възможно да са се писали внучета ,като деца на дядото.
След смъртта на дядото,са го къпали първите му две деца,а други не са знаели за кончината му.След години са разбрали,че и облигациите му ги няма и първите две са с масивно построени къщи.В делба за къщата на покойника,някои деца не са били написани в удостоверението за наследници.След няколко години се разбира ,че има и други деца.
То си е цело разследване.
От къде да започна,прокурор и адвокат,адвокат,ПК,ИЛИ КАКВО?
Света ще обърна,истината ще възвърна :evil:
Аватар
namakak
Потребител

Re: Измама

Мнениеот rozablue » 08 Апр 2011, 12:47

Започвяате от удостоверение за наследници, което се взема от общината.. Но може да получи такова само този, който е наследник.
rozablue
Потребител

Re: Измама

Мнениеот namakak » 08 Апр 2011, 19:57

rozablue написа:Започвяате от удостоверение за наследници, което се взема от общината.. Но може да получи такова само този, който е наследник.

Роуз,имам няколко удостоверения с различни фамилии на крадлата.
След смъртта на дядо ми,първите му деца извадили удостоверение за наследници само с тях и така някои подписали някакво пълномощно,някои не са,а тези които не фигурирали едва преди месеци разбрали..Та тези които не са подписали и тези които не са получили някакво уравнение за тези подписи,разказаха всичко на последните които едвам общината е издирила за наследници.Дядото е имал три брака.Удостоверението е било издадено за втората му починала съпруга и децата от първи и втори брак.С третата е разведен,но не било посочено от децата.Едва при делба на къщата на починалия,със същото удостоверение,някой от лишените срещу подписа,казва на съдията,че има още деца.Така чак тогава биват удостоверени истинските му наследници.И всичко се е знаело от първите деца.Те са били на 30 години,когато се е родило най-малкото дете на баща им.
С първото удостоверение е имало първа измама.
Втората е,пълномощно подписано само от някои.Написва се на името на първото внуче.Против волята на наследодателя.
Третата е,има и допълнителни фалшиви подписи спрямо първото удостоверение-документ с невярно съдържание,приет от общината.
Четвъртата-дело за делба,като е представено същото удостоверение и последните дечица не са били уведомени за смъртта на баща си.Запланувано е,да се поделят без тях.

В делбата е имало два имота.Вторият не е продаден и решението изчезва от архивите.Последните наследници разбират преди месеци от съда,като заинтересовани за тупик уличка някаква.Укрива се обаче нот. акт.
Започва реституция и надпревара за решения по доказателства.Първите две деца се снабдяват с решения за имоти на дядо ми от ПК.
Преписките са две.
Една за селата и една от града.
Н тази за селата има дело за материален спор от последните деца и ПК.Установява се,че има декларирани имоти на името на второто дете през 1949г.То се възползва и си изважда решения в негова полза.Без разпоредителна сделка от страна на наследоданеля.Съдът признава тези имоти на всички наследници.Неговите решения са отменени.
Следва втората преписка-за града-ниви.
За нея има дело за делба и материален спор от първото внуче.Пак се изваждат някакви решения,но няма разпоредителна сделка и съдът ги оставя на всички наследници.Това е първото внуче с фалшивото пълномощно през 1976-77г.за имот който не е бил в реституция.Този материален спор се забавя от глупави искания,фактически грешки,конституиране,нередовно призоваване и какво ли още не щеш,само и само да измрът по старите свидетели на фалшивото пълномощно.
Съмнения има за техните имоти,но тъй като лично съм виждал в архините откъснати страници,а и техните решения за в други преписки,от тук трябва да започна.Как мога да поискам обстоятелствена проверка на техни решения в ПК,за да се уверя че имат разпоредителни сделки.Това ми трябва ,за да предявя иск за измами.
Имам само удостоверенията с различни фамилии на първото внуче,на мен ми се казва даже още една фамилиа по дядо,нейните родители имат нива до наша обща с някаква съмнителна друга фамилия,второто дете пък-бяха ни поканили за продажба на наш имот,фирма ни беше показала кадастрална карта.Първото алчното внуче/явно знае нещо/започна да подпитва до тези ниви кой е собственик на съседните.Фирмата сподели,че там няма собственик.Внучето обаче,беше категорично че 11 декара са на второто внуче чрез дарение от второто дете на наследодателя.Тези 11 декара са до нивите на дядо ми.От там не са ни признати от 100 декара още 30.Това са ми съмненията.
Мога ли във време на делбата да поискам деклариране на всички поземлени имоти и непоземлени,като се направи обстоятелствена проверка от вещо лице за правни сделки по всички преписки на наследниците?Не като материален спор ,а като истинност и воля на дядо ми.
Трябват ми документи ,за да мога да предявя иск за измама.
Аватар
namakak
Потребител

Назад към Наказателно право