начало

Сарафов поиска имунитета на Кирил Петков заради ареста на Бойко Борисов Сарафов поиска имунитета на Кирил Петков заради ареста на Бойко Борисов

Лице на имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Лице на имот

Мнениеот namakak » 07 Апр 2011, 22:03

Лицето на главна улица на имот е към 50 метра ,може и малко повече.Къщата в имота е на два етажа с отделни входове за първи и втори етаж.Може ли да се раздели с разделителен протокол или в делба ,в отделни две УПИ и ако не може Защо?Имота е 800кв м.Къщата е една,потрошен гредоред.Има незаконни постройки наоколо.Възможно ли е да не е в съсобственост?
Аватар
namakak
Потребител

Re: Лице на имот

Мнениеот zxcasd » 08 Апр 2011, 00:07

На първо четене - поземленият имот е поделяем.
Сградата 'къща на два етажа с отделни входове за всеки етаж'' е неподеляема сама по себе си. Но според описанието Ви - всеки етаж предствлява самостоятелен обект в сграда. И всеки самостоятелен обект може да се възложи на някой/и от съсобствениците.
При делбата на поземления имот, част от къщата може да попадне в единия УПИ, част - в другия УПИ (тъй като къщата, според от описанието й не следва да се запазва в действащия ПЗ, границата между двата нови УПИ може да премине през контура й). А може къщата да попадне и само в един от новите два УПИ.

За повече и по-верни преположения - трябва скица.

Така мисля аз.
zxcasd
Младши потребител

Re: Лице на имот

Мнениеот julyanvonemona » 08 Апр 2011, 09:13

Така мисля аз.
Не мислиш лошо zxcasd
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация