начало

Две комисии на ВСС: Сарафов има професионалните и нравствени качества за главен прокурор Две комисии на ВСС: Сарафов има професионалните и нравствени качества за главен прокурор

какъв е срокът за обжалване

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

какъв е срокът за обжалване

Мнениеот nikiniki » 27 Мар 2011, 02:40

Здравейте!На 13 декември 2010 г почина брат ми от прободна рана в ръката.Започна разследване ,което трая 3 месеца,като крайното решение на прокурора е "самоубийство",с което аз като негова сестра не съм съгласна.Мисля и почти съм сигурна че е убийство.В момента съм извън България ,а родителите ми не искат да обжалват,тъй като са ни изоставили като малки и не се интересуват почти от нас.Та искам да ви попитам,аз мога ли да обжалвам по някакъв начин и в рамките на какъв период може да стане това.Моля ако някой може да ми отговори ще съм много благодарна.Нямам познати адвокати да се допитвам,затова се обърнах към вас.Исках да кореспондирам със следователката по делото но тя отказа .Как трябва да процедирам от тук нататък?Ще бъда в България може би след 2-3 месеца.Ще мога ли тогава да обжалвам или ще е късно?Благодаря предварително.Искам да кажа още ,че точната дата на края на делото не я знам,тъй като все още не съм се свързала лично с майка си,но зная че може би вече са минали 10-12 дни .
nikiniki
Нов потребител

Re: какъв е срокът за обжалване

Мнениеот nk7702n » 27 Мар 2011, 10:06

7 - дневен от получаване на преписа на постановлението на Окръжна прокуратура- чл. 243 от НПК.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот nikiniki » 27 Мар 2011, 16:55

ако не се обжалва в тоя срок,след време може ли да се поиска преразглеждане .
nikiniki
Нов потребител

Мнениеот nk7702n » 29 Мар 2011, 19:34

+ 1 Това е истината, няма какво повече да се добави като отговор, ако имате съществени основания, нови доказателства, сезирайте си отново прокуратурата, но първо бъдете наясно с нещата.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот nikiniki » 31 Мар 2011, 13:38

Благодаря на всички,които ми отговорихте!Все пак имам някаква надежда!И вярвам че ще докажа това ,в което се съмнявам.Въпроса е да успея да си намеря добър адвокат може би!Приятен ден на всички!
nikiniki
Нов потребител

Назад към Наказателно право