- Дата и час: 02 Дек 2024, 06:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
МЯРКА ЗА НЕОТКЛОНЕНИЕ.МОЛЯ ЗА ПОМОЩ!!!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
МЯРКА ЗА НЕОТКЛОНЕНИЕ.МОЛЯ ЗА ПОМОЩ!!!
Здравейте и предварително благодаря на тези който могат да ме посъветват. Накратко случаят е следния: Мъжът ми е задържан с постоянна мярка за неотклонение в следствения арест. Преди нова година имаше разглеждане на мярката, но отново я потвърдиха. В началото наех адвокат, заплатих 1000 лева. Тя не пожела да го посети нито веднъж в ареста за 4 месеца, но все обещаваше и непрекъснато мрънкаше 1000 лева колко мизерен хонорар е. Не бях доволна и от това, че когато отивах да се видя с нея се държеше пренебрежително и не ми обясняваше, какво се случва. Ползвала съм услуги на адвокати, но до сега такова чудо не ми се беше случвало. Но нямаше как пари за нов адвокат нямаше. Моля ви да ме посъветвате как да постъпя. Искам да се пусне молба за разглеждане на нова мярка за неотклонение, но тя поиска нови 1000 лева. Нямам в момента възможност да ги дам, но в момента в които ги имам веднага бих наела нов адвокат. Та въпроса ми е може ли да пуснеме молба за разглеждане на мярката и да ни представлява служебен защитник. Предварително благодаря!
- olga22
- Младши потребител
Re: МЯРКА ЗА НЕОТКЛОНЕНИЕ.МОЛЯ ЗА ПОМОЩ!!!
По всяко време на наказателото производство можете да искате от съда изменение на мярката, както и да упълномощите друг адвокат, а при липса на финансови средства да Ви бъде назначен служебен защитник. Но има значение какво престъпление е извършил мъжът Ви, както и други факти за определяне, съответно изменение на мярката.
- nk7702n
- Старши потребител
Много Ви благодаря за бързия отговор. Как да бъде написана молбата, свободен текст достатъчно ли е или трябва да цитирам членове? А междудругото от съда ми казаха, че няма как да му назначат служебен защитник, щом има вече адвокат. Трябва ли да има молба или уведомление, че се отказва от досегашната адвокатка? Ако не е много нахално Ви моля за отговор.
- olga22
- Младши потребител
Трябва да има уведомление,че се отказва от защитника си.Но това не значи,че автоматично ще му назначат служебен.Най-добре накарайте адвокатката Ви да ви пусне едно искане за промяна на мярката и непосредствено след това подайте молба за отказ от адвоката(това става с подпис на мъжа Ви,той следва да е подписал молбата).В такъв случай,когато се гледа мярката му(и ако се гледа)на него ще му бъде назначен такъв защитник,защото не е възможно да се гледа без защитник делото за мярката му,дори и да не представяте доказателства за липса на средства.
Ако колежката не предприеме действия,тогава съпруга ви може да поиска промяна на мярката,като в същата молба посочи и искане за адвокат,както и че се отказва от упълномощения-всичко това-адресирано до съда по делото му.
Ако колежката не предприеме действия,тогава съпруга ви може да поиска промяна на мярката,като в същата молба посочи и искане за адвокат,както и че се отказва от упълномощения-всичко това-адресирано до съда по делото му.
- svettoslav
- Активен потребител
Много Ви благодаря за отговора. Малко се получава параграф 22 ужас. Тя затова си позволява това изнудване. Демек или ми дай още 1000 лева или стой в ареста. Ужасна каша.
- olga22
- Младши потребител
Едно е ясно-добре работи колежката Но и по-добре можеше да е.Без хонорар трудно ще ви е по-нататък,без значение какво става с мярката му.Но по-добре събирайте парите за самото дело,защото дори да се стигне до назначаване на сл. защитник,то той ще бъде такъв само за мярката.Отделно от това,следва да се назначи такъв за самото производство.Това трябва да се поиска изрично.
Когато такъв бъде евентуално назначен,просто не чакайте пълноценна защита по съществото на делото.Нищожна е вероятността да се предостави по дело,което не знам какво е ,но не е елементарно с оглед задържането засега,за парите,които се следват на такъв адвокат.Така че вземай заеми,продавайте движими вещи ако можете,няма начин друг.
Когато такъв бъде евентуално назначен,просто не чакайте пълноценна защита по съществото на делото.Нищожна е вероятността да се предостави по дело,което не знам какво е ,но не е елементарно с оглед задържането засега,за парите,които се следват на такъв адвокат.Така че вземай заеми,продавайте движими вещи ако можете,няма начин друг.
- svettoslav
- Активен потребител
И още нещо, не е много сигурно, че за негативния резултат трябва да вините адвоката си, може да има обективни причини да бъде потвърдена мярката, включително предишни осъждания.
- nk7702n
- Старши потребител
Така, три са основните елементи при вземането на мярката за неотклонение съобразно чл.63 от НПК 1. Обосновано предположение за авторството на деянието2.Опасността да се укрие т.е. има ли постоянен адрес и от кога.3.Опасността да извърши друго престъпление, като този детайл изследва съдебното му минало,висящи дела и незавършил;и производства и тежеста на повдигнатото обвинение.Да искане за изменение на наложената мярка за неотклонение може да искате всеки един момент от наказателното производство, обаче трябва да са налице нови обстоятелства, като такива могат да се изтъкнат и липсата на обстоятелства, неразумен срок на задържане, липса на работа и провеждането на ПСД-та по случая/много честа практика от страна на тъпата ни полиция/.При налагане на най тежката мярка за неотклонение се разглежда и социалния статус на обвиняемия съобразно чл.56 от НПК т.е. семейно положение, доходи, деца и прочие.Съдът може служебно да се произнесе по срока в който не може да се иска нова мярка, който срок не може да надвишава два месеца и ако няма такова произнасяне ,можете да си пуснете молбата .Аз обикновено я пускам бланкетна и соча доказателствата си в съдебна зала , така прокуратурата трябва да ги обсъжда в движение и на място.Също следете срока в който прокуратурата внася делото в съда , защото когато ги настъпите за сроковете те почват трескаво да предявяват и да мотат делото , а съгласно чл.64 от НПК трябва незабавно да го предадат на съда, коуто в тридневен срок да насрочи заседанието.п.п.Адвокатът може и с устна декларация пред съда да бъде освободен , с две думи мъжа ви може да заяви "Е не я ща тая", обаче адвокатската му защита в това производство е задължителна.Е , пишете си молбата и мога да ви пожелая успех.п.п.Има си дисциплинарни производства за адвокати , както и застраховка професионална отговорност зза недобросъвестните.
- sava
- Потребител
nk7702n
Ами, за да не бъда голословна например не отиде в ареста на разпознаване имаше 2 дати, аз поисках да ми извади пълномощно, за да го посещавам по-често, мота ме месец и половена, детето и било болно и незнам какво било и накрая се принудих и си го извадих сама. И примерно пред съдебната зала вместо да ми каже малко, за какво става дума си говореше общи приказки за коси и други глупости с други хора и т.н. Да оставим дали са го пуснали или не. Или друго, което се сещам, че съдията как точел лиги по нея и ще го пуснат, което мен меко казано ме потресе. Значи не какви силни аргументи има, амиииииииии ... Та така.
- olga22
- Младши потребител
sava
Много благодаря за подробния отговор. Има постоянен адрес от 22 години на един и същ адрес. Относно авторството и съпричастност има единствено 4 скрити, не защитени свидетели и висящо дело за катастрофа. Към момента на задържането е НЕОСЪЖДАН. Ощи веднъж много благодаря за подробния отговор.
- olga22
- Младши потребител
Ощи, да се чете още. Сори печатна грешка.
- olga22
- Младши потребител
След като сте му пълномощник на осн. чл.91НПК можете и сама да пуснете молбата.Изненадан съм , че не сте присъствали на заседанията това е обикновена практика от страна на роднините, а колкото до съдията, каквито и лиги да точи правосъдието си е правосъдие и закона закон. С две думи едва ли някой би си сложил главата заради симпатии или желания и също искам да посоча нещо много важно производството по чл.64 и чл.64 от НПК е двуинстанционно т.е. може да се обжалва пред тричленен състав на по горния съд, където симпатии, желания и антипатии хич не вървят.Много съм изненадан , че не ви е съобщила за какво става дума, но вие като пълномощник вече и сама можете да разберете.
п.п.По отношение на аргументите и доказателствата, голям праз като ги има , а не ги е обсъдила и представила основно .Това е като да имам Мерцедес и да нямам книжка.
п.п.По отношение на аргументите и доказателствата, голям праз като ги има , а не ги е обсъдила и представила основно .Това е като да имам Мерцедес и да нямам книжка.
- sava
- Потребител
sava
Проблема беше, че делото е СЕКРЕТНО заради СРСта и аз нямах дастъп до залата и реално незнам, какво се е случвало вътре. Тя дори не благоволи да обясни с две думи. Ама стига с тази нещастница. Гледам да не мисля за нея в момента, а да се конценрирам върху по-важни неща.
- olga22
- Младши потребител
13 мнения
• Страница 1 от 1
|
|