начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Относно личните документи...

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Относно личните документи...

Мнениеот dracata » 13 Фев 2011, 18:22

Чия собственост са личните ни документи-лична карта,шоф.книжка,задграничен паспорт.Чакаме на опашки,плащаме такси,губим време,моята стара лична карта и се отлепи целофанчето,бях спрян за проверка от КАТ,и ме глобиха 20лв.за повредена лична карта.След като си я смених с нова (повредената и изтече срока),реших да ги ламинирам заедно с книжката и контролния талон,с цел запазване от повреждане.Спират ме за проверка,в друг град-единия полицай гледа картата и шоф.книжка+талона и ме пита как съм ги направил,другият се обърна и ми каза че това е нарушение и,че тези документи+задграничния паспорт били собственост на държавата ни и не е трябвало да си ги ламинирам...
dracata
Потребител

Re: Относно личните документи...

Мнениеот sunshine_75 » 13 Фев 2011, 18:35

На държавата са собственост тези документи... И наистина не е трябвало да ги ламинирате...
sunshine_75
Потребител

Мнениеот dracata » 13 Фев 2011, 19:28

Добре де на държавата са ами тогава защо ни ги сменят като уж трябвало,след 5години пак нови щото пак нови изисквания,нови номера на личните ни автомобили пак нови талони и така защото някой министър, да се направи пред министър-председателя решава,пуща наредба,гласуват си я и народеца плаща ли плаща,щото имало нови изсквания и личните ни документи били собственост на държавата ни,пък когато гражданинът му потрябва тази държава тя се крие,ли крие...
dracata
Потребител

Мнениеот dracata » 22 Фев 2011, 09:50

Защо пише тогава "лична карта",след акта ги питах как да я предпазя от увреждане след като ми се налага да я ползвам и се разбра,че въпросното целофанче не съм го отлепил аз с цел измама,подправка и т.н.,сигурен съм,че има и други като мен-просто се е разлепило от ползване или е некачествена изработка,за което съм платил с личните си пари и съм получил некачествена,лична карта,която е хем,моя хем на държавата ни....
dracata
Потребител

Назад към Наказателно право