......дали се счита за доказателство в съда, или е незаконно (става дума за
разговор проведен от собствения ми телефон ).
Предварително благодаря !!!!!!!
- Дата и час: 18 Дек 2024, 13:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Запис на тел. разговор......
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Запис на тел. разговор......
... което СРС, ако е изготвено по реда предвиден в ЗСРС си е съвсем годно доказателствено средство, а тел запис, ако е извършен в рамките на 1месечния срок и след датата на недлежното разрешение си е съвсем "истинско" доказателство ... а Вие, ако искате се позовавайте на конституционните си права ...
-
cleo - Потребител
Много се извинявам за невежеството си .........но не знам какво е СРС и ЗСРС.....
- Любомир
Значи има Закон за специалните разузнавателни средства (ЗСРС) и СРС е такова специално разузнавателно средство, което при определени условия и с разрешение на председателя на съответния окръжен съд или негов заместник може да се приложи. Резултатите вече, ако всичко е било наред, могат да се използват като годно доказателствено средство по реда на НПК - т.е. срещу вас - при разглеждане на делото от съответния съд. Това става рядко, но е във ваш интерес колегата, който ви защитава, хубаво да огледа протоколите, разрешенията и т.н., защото там обикновено се бърка. Ако нямате, намерете си адвокат, СРС не се използват за леки престъпления.
- v.g.
Съществуват и други възможности извън ЗСРС /12/,но е необходима яснота по въпроса ,какво целим:
уточняване на факт по време
съдържание на разговор
предоставяне на данни ,като доказателство.
уточняване на факт по време
съдържание на разговор
предоставяне на данни ,като доказателство.
- dks
- Нов потребител
Касае се за следното:
Жена ми е подала молба за развод, а в същото време се среща с друг
мъж( за което имам записи на тел. им разговори). Това е.......
Не знам какво да правя!!!!!
Жена ми е подала молба за развод, а в същото време се среща с друг
мъж( за което имам записи на тел. им разговори). Това е.......
Не знам какво да правя!!!!!
- Любомир
Mного съжалявам колега , но в случая почти нищо не можете да направите ...
Колегата по-горе ви е изяснил процедурата по изготвяне на СРС и изполването им в наказателното съдопроизводство... При вас става случай за бракоразводен процес ... По ГПК най-лесно ще докажете брачното провинение "изневяра" чрез свидетелски показания ... не си и помисляйте да искате от съда да приеме като доказателство тел. запис на други физ. лица, било и едното от тях ваша съпруга ... за справка погледнете Конституцията чл.32 ал.2 и ГПК - глава XIII - Доказателства ...
Консултирайте се с колега специалист по семейно право, който да ви помогне при написването на исковата молба и да ви насочи към използването на свидетелски показания, с точно определено "текстово съдържание"...
Колегата по-горе ви е изяснил процедурата по изготвяне на СРС и изполването им в наказателното съдопроизводство... При вас става случай за бракоразводен процес ... По ГПК най-лесно ще докажете брачното провинение "изневяра" чрез свидетелски показания ... не си и помисляйте да искате от съда да приеме като доказателство тел. запис на други физ. лица, било и едното от тях ваша съпруга ... за справка погледнете Конституцията чл.32 ал.2 и ГПК - глава XIII - Доказателства ...
Консултирайте се с колега специалист по семейно право, който да ви помогне при написването на исковата молба и да ви насочи към използването на свидетелски показания, с точно определено "текстово съдържание"...
-
cleo - Потребител
Много благодаря за информацията.......защото щях да направя голяма глупост.
- Любомир
Ами това не е ли ел.документ?
Закон за ел документ и ел. подпис:
Чл. 3. (1) Електронен документ е електронно изявление, записано върху магнитен, оптичен или друг носител, който дава възможност да бъде възпроизвеждано.
(2) Писмената форма се смята за спазена, ако е съставен електронен документ.
Закон за ел документ и ел. подпис:
Чл. 3. (1) Електронен документ е електронно изявление, записано върху магнитен, оптичен или друг носител, който дава възможност да бъде възпроизвеждано.
(2) Писмената форма се смята за спазена, ако е съставен електронен документ.
- asfrjjahdhj
Ne, ne e. Vij izjavlenie v njakoi uchebnik po Nakazatelno, Obligazionno ili drugo pravo:)
- v.g.
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|