начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Проблем с достъп до ВиК инсталация

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Проблем с достъп до ВиК инсталация

Мнениеот chichadar » 18 Яну 2011, 18:16

Здравейте,

Моля за съдействие относно следния проблем:

На партер в жилищна кооперация притежаваме малко магазинче, в което е предвидено прекарване на ВиК инсталация, има канал за мръсната вода и в съседното помещение има вертикален щранг за вода, на който е направено отклонение за бъдеща инсталация, но е запушена с тапа.
От дълги години се опитвам да прекарам вода в този магазин, но проблема е там, че тръбата за водата се намира в мазето на една съседка, която абсолютно по никакъв начин не позволява някой майстор да влезе там, за да постави необходимата инсталация, с която да пусна водата в моето помещение. Няма и от къде другаде да се хване водата - тръбата е само една, освен, ако не си изкопая кладенец :?
По този начин аз постоянно търпя имуществени щети, тъй като за повечето търговски дейности ХЕИ иска да има чешма и не мога да го дам под наем, а в това време и 50 лева да ти дойдат допълнително никой не би подминал с лека ръка.
chichadar
Нов потребител

Re: Проблем с достъп до ВиК инсталация

Мнениеот toni_sf » 18 Яну 2011, 19:15

:D И как притежаваш това малко магазинче, след като няма вода и как е пуснато в действие ,щом нямате разрешително от ХЕИ.Помисли малко върху питането което поставяш.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот dikobraz » 18 Яну 2011, 20:35

Нещо от описаното не е така, тръбата може да минава през мазето на някой, но крановете за спиране на щранга трябва да са на достъпно място. Най често в коридора на мазето.
Ако няма такива, определено пък трябва да има достъп до общия водомер, който трябва да има два крана, преди и след него.
Проверете тези неща поне един от двата варианта трябва да е наличен.
И не забравяйте при спиране на водата да уведомите предварително.
Не вярвам спирането и да отнеме повече от 20 минути. Поне толкова време е необходимо за да се сложи кран и при Вас.
dikobraz
Потребител

Мнениеот chichadar » 18 Яну 2011, 21:48

За toni_sf - отговора ми е, че през 2000 та, когато се построи сградата, такива изисквания нямаше. Магазин за промишлени стоки можеше да съществува и без ВиК инсталация. В нотариалния акт това е записано като бутик №1, а не като гараж, мазе или друг обект.
А относно общите части - за съжаление строителя навремето не е преценил, че ще се сблъскам с подобни проблеми и е сложил общия водомер не някъде в общите части, а пак в същото мазе. Когато отидох в централата на ВиК и им съобщих този факт, те ми отговориха, че нищо не можели да направят и инкасаторката не е била допускана да прави замерване на водата.
chichadar
Нов потребител

Мнениеот toni_sf » 19 Яну 2011, 01:24

Е не си прав точно през 1993г ме глобиха от ХЕИ ,че нямам две мивки в кафето което бях наел от общината и е регистрирано като такова помещение.А през 1995г открих магазин за хранителни стоки просто незнаеш какви изисквания трябваше да спазя.Така,че е излишно да казваш ,че всичко е след 2000г.Задължително е вече всяко едно помещение което е за търговска цел да има санитарно помещение или още повече да няма вода.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 19 Яну 2011, 12:57

:D до-chichadar Пишете ми на ЛС без да сте си включили Вашите.Имам едно питане как така ще изтече много вода ,когато си прекарвате ВиК инсталация ,нямате ли спирателни кранове и сте си намерили явно добър майстор който разбира явно това ще му е банята за годината :D шегувам се разбира се. И наистина не вярвам този строител да не е сложил такива кранове ,и наистина зависи от майстора Ви спирате водата на входа за 20-30 мин и сте готов.
toni_sf
Активен потребител

Назад към Етажна собственост