- Дата и час: 02 Дек 2024, 06:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
побой над второкласник
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
побой над второкласник
Може ли някой да ми окаже съдействие и да ми обясни какви мерки да предприема при моя случай, който е следния: Синът ми е втори клас. В началото на учебн.година приеха ново дете , което или е изгонено (първи клас) от предишното си училище , или родителите му решават да го преместят, защото има проблеми в старото училище. Това момче, системно тормози съучениците си, като ги блъска, обижда с ужасно нецензурни думи , създава предпоставки за инциденти и побои. По време на тренировка по акробатика се спречкват със сина ми и му се прилага такава схватка и удар, който оставя детето ми в безсъзнание. Взех го от залата, но не помнеше нищо и повтаряше едно и също без да помни, че ми го е казал. В момента го наблюдават лекарите , за да няма някакви усложения. Кажете какви мерки да предприема, към кой да се обърна с жалба, къде да сигнализирам за поведението на малолетния виновник като държа да отбележа , че баща му доколкото съм забелязъла е с нисък интелект,страшно агресивен и редовно го пребива, което говори за агресията в детето. Кой може да се намеси - учител, Директор,Инспекторат, Община , "Закрила на детето" , ДПС - помогнете ми! Няма да оставя нещата безнаказани , защото не се знае до къде ще стигне израствайки !
- vili77a
- Младши потребител
Re: побой над второкласник
Първосигнално "Зяащита на детето",за да се отчете и вашата морална гледна точка.
-
namakak - Потребител
Поради възраста си "виновният" подлежи само на възпитателни мерки. Пиша го в кавички, защото в случая явно и другото дете е в ролята на пострадало от насилие. Внимателно изложете фактите, но само тези, които могат да бъдат доказани.
За причинените болки и страдания на детето ви можете да претендирате обезщетение от родителите на другото дете.
За причинените болки и страдания на детето ви можете да претендирате обезщетение от родителите на другото дете.
- dimist
- Потребител
vili77a написа:Може ли някой да ми окаже съдействие и да ми обясни какви мерки да предприема при моя случай, който е следния: Синът ми е втори клас. В началото на учебн.година приеха ново дете , което или е изгонено (първи клас) от предишното си училище , или родителите му решават да го преместят, защото има проблеми в старото училище. Това момче, системно тормози съучениците си, като ги блъска, обижда с ужасно нецензурни думи , създава предпоставки за инциденти и побои. По време на тренировка по акробатика се спречкват със сина ми и му се прилага такава схватка и удар, който оставя детето ми в безсъзнание. Взех го от залата, но не помнеше нищо и повтаряше едно и също без да помни, че ми го е казал. В момента го наблюдават лекарите , за да няма някакви усложения. Кажете какви мерки да предприема, към кой да се обърна с жалба, къде да сигнализирам за поведението на малолетния виновник като държа да отбележа , че баща му доколкото съм забелязъла е с нисък интелект,страшно агресивен и редовно го пребива, което говори за агресията в детето. Кой може да се намеси - учител, Директор,Инспекторат, Община , "Закрила на детето" , ДПС - помогнете ми! Няма да оставя нещата безнаказани , защото не се знае до къде ще стигне израствайки !
Съдебно-медицинско удостоверение!
Жалба до Централна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (ЦКБППМН) - с Вх.№ и с копие до:
Районна прокуратура, РПУ и Директора на училището!
http://www.ckbppmn.government.bg/compon ... w,contact/
http://www.ckbppmn.government.bg/
...Това е за сега - на този етап и на кратко...
П.П. ...Независимо от всичко казано по-горе:
Предявяване на граждански иск и образуване на гражданско дело по случая - погасителна давност 5 години.
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
Здравейте и от мен,
След като си извадите медицинското свидетелство, подайте заявление до РУ - МВР - по местоживеене и говорете с Директора на учебното заведение да подаде сигнал за извършената противообществена проява до Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни - към общината по адресна регистрация.
Най - вероятно след подаването на заявлението до РУП ще бъдат предприети мерки от Инспектор ДПС и сигналът може да бъде изпратен до МКБППМН и служебно от полицията, но когато ИДПС сметнат, че случая е малозначителен могат и да го прекратят като го пратят "към дело". С две думи, за по - сигурно и презастраховане е добре сигнал да се изпрати и от Директора на училището до Местната комисия.
МКБППМН следва да образува възпитателно дело по отношение на малолетния "извършител". Въпреки всичко не очаквайте кой знае какви строги възпитателни мерки. Ако ви интересува са посочени в чл.13, ал.1 от ЗБППМН
Успех!
След като си извадите медицинското свидетелство, подайте заявление до РУ - МВР - по местоживеене и говорете с Директора на учебното заведение да подаде сигнал за извършената противообществена проява до Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни - към общината по адресна регистрация.
Най - вероятно след подаването на заявлението до РУП ще бъдат предприети мерки от Инспектор ДПС и сигналът може да бъде изпратен до МКБППМН и служебно от полицията, но когато ИДПС сметнат, че случая е малозначителен могат и да го прекратят като го пратят "към дело". С две думи, за по - сигурно и презастраховане е добре сигнал да се изпрати и от Директора на училището до Местната комисия.
МКБППМН следва да образува възпитателно дело по отношение на малолетния "извършител". Въпреки всичко не очаквайте кой знае какви строги възпитателни мерки. Ако ви интересува са посочени в чл.13, ал.1 от ЗБППМН
Успех!
- lozqta
- Нов потребител
До момента сезирах Директорът на училището, който от своя страна предаде случая на училищния психолог. От друга страна подадох жалба до Институцията , на която е подчинен треньора. Неговото поведение е повече от престъпно, защото всички лекари през които минахме бяха втрещени от това, че не е извикана "бърза помощ" веднага, нито някой ми се обади, което можеше да бъде фатално. Това е недопустимо и безотговорно от страна на треньора...не става въпрос за предотвратяване на инцидента, а за поведението му след това. Що се отнася до побойника , с него вече се работи, но проблема е , че няма как да се работи с родителя му. Нещата отново ще ескалират някой ден, по друг повод...Не съм мислила по въпроса за финансово обещетение и за сега не съм завела граждански иск.
- vili77a
- Младши потребител
doc03 написа:Училищният психолог мнооооого трудно ще работи с родителя....
ИДПС в РУП и съответната МКБППМН имат малко по-ефективни методи.
Абсолютно!
- lozqta
- Нов потребител
Аз смятам, все пак, че и Инспекторатът е важна институция, не спрямо виновния побойник, а за санкциониране на учители, треньори и т.н. Така че, може да го изтъкнете като възможност за пускане на жалба до Инспектората пред Директора и др. виновни, с оглед да избегнете бъдещи проблеми за детето си! Все пак това е инстанцията , която проверява цялостно дейността на училищата!
Смятам, че трябва да направите всичко възможно за в бъдеще да предпацзите детето си като родител! Пожелавм ви успех!
Смятам, че трябва да направите всичко възможно за в бъдеще да предпацзите детето си като родител! Пожелавм ви успех!
- nk7702n
- Старши потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|