начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Завеждане на дело срещу сервиз?

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Завеждане на дело срещу сервиз?

Мнениеот salahadin » 05 Яну 2011, 00:57

Откраднаха ми една батерия и едно зарядно от един сервиз за лаптопи?
Имах интернет гаранция и беше безплатна ''поправката'', но ми откраднаха две части.
Въпросът ми е мога ли ги съдя?
Имам серийните номера на частите, а на сложените са други номерата.
salahadin
Младши потребител

Re: Завеждане на дело срещу сервиз?

Мнениеот winnerbg » 05 Яну 2011, 01:04

Ако не Ви се занимава със съдебни инстанции отидете във въпросния сервиз и им кажете, че имате тези номера и че не ги очаква нищо добро, след като сигнализирате в прокуратурата. Ако искате да ги '' ошамарите", за това, което са направили направо пускайте сигнал в прокуратурата.
Говори, за да те видя! - Сократ
winnerbg
Младши потребител

Мнениеот salahadin » 05 Яну 2011, 01:58

Писах до КЗП.
Сервизът е в София.
Интересува ме този сигнал , който ще пусна за колко време се проверяват нещата?
Въпросът е,че аз имам документ със серийните номера,дали той е достатъчен като аргумент?

Левостойността на окраднатите компоненти е около 250 лв.

Мерси за отговора
salahadin
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 05 Яну 2011, 09:53

Какво е отбелязано в приемателния протокол и имате ли протокол за окончателния ремонт? Горе-долу.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот winnerbg » 05 Яну 2011, 12:50

Разследването, което се провежда на досъдебното производство, когато е по общия ред, следва да приключи до 2 месеца от образуване на производството, ако прокурора, не постанови по-кратък срок или не поиска по-дълъг (при фактическа и правна сложност на делото). Не може да се посочи колко точно ще продължи разследването. Ако няма усложнения прокурора трябва да приключи досъдебното производство най- много до 3 месеца. Колко време ще отнеме след това съдебната фаза (ако се стигне до такава) ? В закон се казва - "делото трябва да приключи в разумен срок", а разумния срок е индивидуален, за всяко конкретно дело.
ivan_lawyer много хубаво вметна, че доказването на вината в този казус ще е голямо изпитание за прокурора без подробен приемо-предавателен протокол, защото от сервиза могат да отговорят - "ние върнахме всичко, което взехме"!
Помислете и за Господари на ефира!!!
Последна промяна winnerbg на 05 Яну 2011, 12:54, променена общо 1 път
Говори, за да те видя! - Сократ
winnerbg
Младши потребител

Мнениеот salahadin » 05 Яну 2011, 12:54

Имам протокол ,на който не се указва да са сменяни батерията и зарядното с дата и печат.Ремонтът беше на друга част от компютъра.
Ще пиша и до Господарите.
Благодаря за съдействието
salahadin
Младши потребител

Мнениеот marek972 » 05 Яну 2011, 19:16

а Вие откъде сте сигурен, че са "откраднати" ?
marek972
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 05 Яну 2011, 19:51

Ще ги нагласим и без Господари на ефира.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Наказателно право