Здравейте, имам спешна нужда от помощ. Съпруга ми е следствен с мярка задържане под стража в затвора. Разследващия дознател ми даде постановление с което ежедневно да мога да го посещавам в затвора като защитник, след две седмици прокурора по делото даде забрана да де влизам. Към кого трябва да се обърна. Адвоката ми пусна жалба но вече месец няма никакво развиние по въпроса.
И другия по сериозен проблем е че вътре в затвора съпруга ми е тормозен ежедневно. Вече няколко пъти скачат да го бият от съседната килия. Заплашват го. Адвоката пусна жалба до прокуратурата, аз пуснах жалба до прокуратурата и до директора на затвора но никой не ме отразява. Незнам вече какво да направя и към кого да се обърна за да го преместят.
- Дата и час: 26 Ное 2024, 19:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
спешна нужда от помощ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: спешна нужда от помощ
Постановленията на прокурора се обжалват пред по-горния прокурор. На този етап (тъй като Вие самата не сте адвокат) това е единственият Ви път за защита. По принцип, след като сте упълномощена за защитник на съпруга Ви, не могат да ограничават срещите Ви с него. Макар че според мен сте направили това за по-чести свиждания извън регламентираното време, а не с нмерение да го защитавате реално.
Не се спирам на възможнстите на адвоката по Закона за адвокатурата, защото съм сигурен, че той ги знае, а и от написаното става ясно, че е задвижил тази процедура.
Не виждам начин за действие по другия проблем - за положението на съпруга Ви в затвора. Следва Вие или той да отнесете въпроса до затворническата администрация. Нищо друго според мен не може да се направи.
Не се спирам на възможнстите на адвоката по Закона за адвокатурата, защото съм сигурен, че той ги знае, а и от написаното става ясно, че е задвижил тази процедура.
Не виждам начин за действие по другия проблем - за положението на съпруга Ви в затвора. Следва Вие или той да отнесете въпроса до затворническата администрация. Нищо друго според мен не може да се направи.
- system
- Активен потребител
Много Ви благодаря за отделеното време и съвет. Дано от прокуратурата все пак обърнат внимание на пуснатите от мен жалби.
Весели празници.
Весели празници.
- paloma7
- Нов потребител
Аз не виждам какво друго мога да върша.
Искам просто да мога да влизам да го виждам. Както до колкото знам ми се дава по закон. Освен това аз влизах заедно със свекър ми и свекърва ми и на тях все още им позволяват. Аз нямам никаква връзка със досъдебното производство и не бих могла да го възпрепядствам по никакъв начин. Така беше преценил и дознатела, но след един месец решиха друго. Аз мисля че ако бях в състояние да възприпятствам ДП нямаше да ми разрешат въобще да влизам, а аз влизах цял месец.
Искам просто да мога да влизам да го виждам. Както до колкото знам ми се дава по закон. Освен това аз влизах заедно със свекър ми и свекърва ми и на тях все още им позволяват. Аз нямам никаква връзка със досъдебното производство и не бих могла да го възпрепядствам по никакъв начин. Така беше преценил и дознатела, но след един месец решиха друго. Аз мисля че ако бях в състояние да възприпятствам ДП нямаше да ми разрешат въобще да влизам, а аз влизах цял месец.
- paloma7
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|