- Дата и час: 26 Ное 2024, 19:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Единия от побойниците почина...
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Единия от побойниците почина...
Единия от побойниците на брат ми почина.Обжалвахме пред Окръжен съд,постановената от Районен съд присъда преди около 2(два) месеца,чакаме,решението (присъдата) от Окръжния-има ли някакъв законен срок,който да чакаме (едното лице което в съучастие с друго пребиха брат ми почина преди седмица),как се постъпва в такива случаи трябва ли да уведомим съда за кончината на осъдения.Весела Коледа,щастлива Нова Година 2011-на всички...
- dracata
- Потребител
Re: Единия от побойниците почина...
Има ли в НК такъв казус-относно починалия...
- dracata
- Потребител
В НК казуси няма. При така поднесената информация никой не може да каже какво следва.
"Quis custodiet ipsos custodes?"
- kuzdov
- Потребител
....
чл. 24, ал.1 т.4 НПК
п.п. някой.
чл. 24, ал.1 т.4 НПК
п.п. някой.
- Гост.
- Старши потребител
dracata написа:Единия от побойниците на брат ми почина......
Чл. 26. При престъпления, извършени в съучастие, когато не са налице условията за разделяне, наказателното производство може да бъде спряно по отношение на един или няколко обвиняеми, ако това няма да затрудни разкриването на обективната истина.
- kuzdov
- Потребител
Е, това го знам, но не дава отговор на питането( което си е все така мъгливо), но щото съм врачка, та- нак. п-во по отношение починалия ще бъде прекратено( дали сега, или на по-късен етап, все тази). По отношение другия деятел- продължава.
Спирането няма място тук.
п.п. Комплименти по отношение изказаното в съседна тема. Разсмя ме.
- Гост.
- Старши потребител
Понякога "мъдростта" ми блика отвътре .... Особено ако дръпна 2 ракии .....
- kuzdov
- Потребител
Мисълта ми е след като РС-постанови присъда и на двамата,те обжалваха,същото направихме и ние,сега чакаме решението.Може ли ОС да постанови съучастникът(живия),да отнесе наказанието и за двамата,(разбирайте:разноски по делото,адвокатския хонорар,обезщетението за побоя над брат ми),след като са извършили престъплението заедно да бъде наказан като за двама.
- dracata
- Потребител
Независимо от личната наказателна отговорност, в много случаи деянието се преобразува в деликтна отговорност - на практика, може да се търси отговорност от наследниците на умрелият скоропостижно, за един вид неимуществена отговорност.
Макар и най-тъпият начин за изход от ситуацията, смъртта понякога прекратява разни правни връзки, право-задължения и т.н.
В случая, "преживелият" съучастник няма как да поеме отговорност за действията на другият - просто това не е предвидено.
Аз обаче не бих си водил такова дело сам, без адвокат.
Макар и най-тъпият начин за изход от ситуацията, смъртта понякога прекратява разни правни връзки, право-задължения и т.н.
В случая, "преживелият" съучастник няма как да поеме отговорност за действията на другият - просто това не е предвидено.
Аз обаче не бих си водил такова дело сам, без адвокат.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|