проблемът е следният:бившият ми работодател ще ме съди за "недобросъвестно получено обезщетение".
през 2008г. прекъснах майчинството си и поработих 4 месеца,след което пак излязох по майчинство.докато бях на работа синът ми посещаваше детска ясла,но го спрях след като си поднових майчинството.от НОИ са съставили акт на бившия ми работодател и той го е платил,но сега иска да си вземе парите от мен чрез съда(днес получих писмо-от нотариуса-за доброволно връщане на парите-1200лв.).
ще ме осъди ли,като се вземе предвид,че аз не съм ползвала услугите на детските ясли и съм си гледала детето у дома?
П.С.искат да ме съдят съгласно чл.114 от КСО,ето и края на нотариалната покана:
"Напомняме Ви,че носите имуществена отговорност по смисъла на чл.203 ал.2 от КТ за причинени имуществени вреди и наказателна отговорност по чл.313 от НК за подаване на декларация с невярно съдържание,и че в случай на отказ ..............ще търси правата си по съдебен ред."
- Дата и час: 26 Ное 2024, 19:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
искат да ме съдят за "недобросъвестно получено обещетение"
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Re: искат да ме съдят за "недобросъвестно получено обещетение"
Тъй вие сте били 4м на работа и само в този период детето е посещавало градината , след това не е явно вашият работодател или вие не сте подали някоя декларация в НОИ или е станала объркация, но вашият работодател явно е получил решението на директора на РУСО /това само го предполагам/, е да ама не е явно ,и ако е така както вие казвате щеше да бъде отменено от съда ...,сега и да ви съди вие ще си докажете пред гражданския съд ,че по време докато е текло майчинството детето не е било на детска градиан /ясла .
И така работодателя ви е написал общия член на имуществената отговорност и само господ знае пълна или ограничена е !
Аз не бих му платила нищо , да ви съди , да доказва , да е обжалвал решението ...
И така работодателя ви е написал общия член на имуществената отговорност и само господ знае пълна или ограничена е !
Аз не бих му платила нищо , да ви съди , да доказва , да е обжалвал решението ...
Последна промяна donna на 28 Дек 2010, 00:59, променена общо 1 път
- donna
- Старши потребител
работодателят е платил акта,преди това обжалва въз основа на даден от мен официален документ издаден от детската ясла,че детето ми.......не е посещавало заведението в този период за който ми търсят парите,но не е отписано за да си запази мястото в ясленската група.акта е бил отхвърлен .
имат ли право изобщо да си търсят парите от мен?
имат ли право изобщо да си търсят парите от мен?
- soritsark
- Младши потребител
Не е жалил акт ,а решението на директора на РУСО -господ знае какво са връчвали , и кво значи акта е бил отхвърлен...я по добре с книжата на място при адвокат , тъй като самата вие не знаете как да зададете въпроса.
Не сте единствения случай , при добра защита отменят НП , но нито аз зная кво е ставало там , нито нищо ...затова понеже няма кака да гадаеме просто посетете колега .
Ако е имало жалене то на сайта на административния съд ще има и решение , разберете кой е номера на делото или търсете по страна и вижте какво пише там и дали делото е приключило.
Не сте единствения случай , при добра защита отменят НП , но нито аз зная кво е ставало там , нито нищо ...затова понеже няма кака да гадаеме просто посетете колега .
Ако е имало жалене то на сайта на административния съд ще има и решение , разберете кой е номера на делото или търсете по страна и вижте какво пише там и дали делото е приключило.
- donna
- Старши потребител
много благодаря за инфото(май да бързам да пиша не съм могла да обясня всичко ,мислех че ще ви отегча и се постарах да синтезирам нещата).
в нотариалната покана имам посочени вх.№ на ревизионен акт,издаден от директора на РУСО гр..... и разпореждане №.....на РУСО гр....
може ли линк към сайт в който мога да прочета този ревизионен акт и разпореждането(досега търсих,но нещо не можах да се ориентирам-просто незнам къде да търся).
благодаря предварително!
в нотариалната покана имам посочени вх.№ на ревизионен акт,издаден от директора на РУСО гр..... и разпореждане №.....на РУСО гр....
може ли линк към сайт в който мога да прочета този ревизионен акт и разпореждането(досега търсих,но нещо не можах да се ориентирам-просто незнам къде да търся).
благодаря предварително!
- soritsark
- Младши потребител
Не ви зная от кой град сте ,но ако ревизионния акт е жален можете да намерите решението на сайта на съответния административен съд , ако нямате номера на делото опитайте да го търсите по име на страна.
- donna
- Старши потребител
Практиката на съда е ясна и безпротиворечива.Без значение е дали детето е посещавало детската ясла, а денят на записване в детското заведение и денят на изписване.Посещавало поливин ден, 2 часа защото привиквало и т.н. съдът не го интересува.Вижте сайтовете на Административните съдилища в Благоевград и Хасково особено има над 30 решения в този смисъл.Вече има практика и на ВАС, но за съжеление не мога да цитирам номера на дела в момента.Вероятно вашия работодател е осъден да плаща и юрисконсултско възнаграждение на съответното РУСО, така че в иска са включени и тези пари.По принцип осигурителите рядко жалят решенията на директорите на РУСО, именно защото знаят че имат право на този иск , т.н. регресен.Дали е основателен съдът ще реши.Декларацията че детето не е настанено в детско заведение е декларация изискуема от нормативен акт, под нея ясно е написано че за деклариране на неверни обстоятелства се носи отговорност по чл.313 НК, не е изключено работодателят ви да подаде сигнал до районна прокуратура.
- ivo_todorov
- Младши потребител
Иво ,не плаши жената щото нещата не стоят по този начин , РУСО издава ревизионни актове ,дори ,ако детето е било записано само за храна в съотвентната ясла , при едно обжалване и доказване се взема само периода ,през който детето е било на ясла по време на майчинството ...,а и в случая декларацията не е с невярно съдържание .
Не е единичен случай детето да е записано само за да му се пази място и да не ходи на ясла/градина.
Иво ти да не рабоитш в РУСО?
Не е единичен случай детето да е записано само за да му се пази място и да не ходи на ясла/градина.
Иво ти да не рабоитш в РУСО?
- donna
- Старши потребител
днес ходих при адвокат,но много уклончиво ми отоговори-да изчакам да мине месеца(т.е. до 27.01.2011г.) и да се моля да не заведат дело,или ако заведат дело да се моля да са сбъркали някъде(работодателят ми).но на мен ми се струва,че не трябва да чакам толкова и само да стоя и да се моля.после сигурно ще трябва да се моля и на съдията.просто съм много объркана,ядосана и най-вече недоумяваща как може да се стигне дотук.още повече че съм безработна от 3 месеца и чакаме на заплата от 300лв.на мъжа ми(заедно с двете деца).ако ме осъдят нямам си и на идея как ще ги плащам тези пари-абе то не е за разправяне.
благодаря на всички,които се включиха в дискусията.ако имате конкретни идеи как да се измъкна от тази ситуация,с удоволствие ще ви "изслушам".
благодаря на всички,които се включиха в дискусията.ако имате конкретни идеи как да се измъкна от тази ситуация,с удоволствие ще ви "изслушам".
- soritsark
- Младши потребител
има ли някой с конкретни идеи?
- soritsark
- Младши потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|