Казусът е следният - след сбиване, преглеждат в бърза помощ двама от участниците. След преглед и рентгенови снимки ги записват като изписано с охлузвания. Няма записани фрактури и фисури. Съмнявам се , че се опитват да изкарат нагласено медицинско за средна телесна повреда (което не е толкова трудно). Въпросът ми е , колеги, има ли някаква тежест този преглед в бърза помощ и дали трябва да се направят постъпки за записването му. Логиката сочи, че този преглед би трябвало да е меродавен, а за другата повреда може да си я направил след това. Давността за подаване на жалба ми се въри в главата, че беше 3 месеца, до сега е минал около месец. Друг момент е, че доверениците ми са длъжностни лица, което им дава определени права.
Моля за съвети, колеги.
- Дата и час: 26 Ное 2024, 19:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпрос относно медицинско свидетелство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Въпрос относно медицинско свидетелство
pymeh23 написа:Казусът е следният - след сбиване, преглеждат в бърза помощ двама от участниците. След преглед и рентгенови снимки ги записват като изписано с охлузвания. Няма записани фрактури и фисури. Съмнявам се , че се опитват да изкарат нагласено медицинско за средна телесна повреда (което не е толкова трудно). Въпросът ми е , колеги, има ли някаква тежест този преглед в бърза помощ и дали трябва да се направят постъпки за записването му. Логиката сочи, че този преглед би трябвало да е меродавен, а за другата повреда може да си я направил след това. Давността за подаване на жалба ми се въри в главата, че беше 3 месеца, до сега е минал около месец. Друг момент е, че доверениците ми са длъжностни лица, което им дава определени права.
Моля за съвети, колеги.
"Колега", най-добре уведомете "доверениците си", че е желателно да си наемат адвокат по случая!
Последна промяна georgiev_sfbg на 23 Дек 2010, 07:25, променена общо 1 път
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
Евала, голям съвет. А колега не е в кавички, все пак и студентите са прависти. Довереници не са ми, а приятели. Съвет съм искал в този форум, защото те са си хванали адвокат, но какво ми пречи да попитам знаещи и опитни прависти. Не знам защо само незнаещи правят спам.
- pymeh23
- Нов потребител
...
Резултатите от разчитане на рентгенографиите се записват в дневник- без притеснения по този въпрос. Самата "снимка" е в един екземпляр, но пък частните тъжители следва да я ползват, ако смятат да инициират дело срещу извършителя. Не, че е задължително да я представят, като доказателство- относително...
Обаче ви е некоректно зададен въпроса- за какво дело изобщо иде реч и каква е тази "жалба"?
НОХД( прочетете, колега, за законен повод и достатъчно данни, и отворете все пак и НК), НЧХ( срокът за депозиране на Т е 6м. от извършване на деянието или от П-отказ за образуване/прекратяване на покурора ), ГД ( погасителната давност за предявяване на ГИ е 5г.)...
Резултатите от разчитане на рентгенографиите се записват в дневник- без притеснения по този въпрос. Самата "снимка" е в един екземпляр, но пък частните тъжители следва да я ползват, ако смятат да инициират дело срещу извършителя. Не, че е задължително да я представят, като доказателство- относително...
Обаче ви е некоректно зададен въпроса- за какво дело изобщо иде реч и каква е тази "жалба"?
НОХД( прочетете, колега, за законен повод и достатъчно данни, и отворете все пак и НК), НЧХ( срокът за депозиране на Т е 6м. от извършване на деянието или от П-отказ за образуване/прекратяване на покурора ), ГД ( погасителната давност за предявяване на ГИ е 5г.)...
- Гост.
- Старши потребител
Първо да изразя благодарност за отговора Ви. Дело и жалба още няма, просто момчетата искат да вземат правилните мерки, защото има слухове за опити за изкарване на фалшива средна телесна. Изминал е около месец от инцидента. Даже те са си пуснали жалба, защото те имат телесни повреди. Инцидента като цяло е абсурден - клиенти нападат охранители (длъжностни лица), нанасят им няколко удара (удостоверени с медицински), охранителите изблъскват ,без да удрят клиентите, навън. Даже има видео запис от охранителната система, на който се вижда как клиента удря непредизвикано управителя на заведението и едното момче го обхваща с ръце през раменете и го води навън.
Знам че казусът звучи като работа по учебник за охранителите, но българската правосъдна система е силно порочна. При наказателните производства водещи доказателствени средства са свидетелските показания, там всеки може да каже каквото му изнася.
Знам че казусът звучи като работа по учебник за охранителите, но българската правосъдна система е силно порочна. При наказателните производства водещи доказателствени средства са свидетелските показания, там всеки може да каже каквото му изнася.
- pymeh23
- Нов потребител
Пропуснала съм вметката ви за знаещи и опитни, и ако не възразявате не такива да пишат бих добавила две неща.
Разбирам, че сте колега и като на такъв добронамерено препоръчвам да изгоните лошавите мисли от главица, по силата на които априори вменявате порочност на системата. Кредитирайте доверие в тази насока.
След като са подали жалба в местното РУ "П" вашите приятели то по нея, без съмнение, се работи. Що се отнася до твърдението ви за манипулиране на резултатите от медицинското освидетелстване- самото то е доказателство за факти, които предстои да бъдат установени и доказани поне два пъти в хода на наказателното производство( ако се развие такова). Колегата, ангажиран с казуса, ще си свърши работата.
Весели празници.
Разбирам, че сте колега и като на такъв добронамерено препоръчвам да изгоните лошавите мисли от главица, по силата на които априори вменявате порочност на системата. Кредитирайте доверие в тази насока.
След като са подали жалба в местното РУ "П" вашите приятели то по нея, без съмнение, се работи. Що се отнася до твърдението ви за манипулиране на резултатите от медицинското освидетелстване- самото то е доказателство за факти, които предстои да бъдат установени и доказани поне два пъти в хода на наказателното производство( ако се развие такова). Колегата, ангажиран с казуса, ще си свърши работата.
Весели празници.
- Гост.
- Старши потребител
Напълно сте права относно липсата ми на право да говоря за систелата така, но по мнението на доста от преподавателите ми, системата има проблем с обективността понякога. "резултата от делото зависи 90% от състава, който го гледа. Има състави, които когато ми се паднат просто забравам за тази инстанция и започвам да мисля за следващата. Като раздаване на покер - като имаш слаба ръка, чакаш следващото раздаване" цитата е на един многоуважаван от мен асистент по наказателно право, който за разлика от другите преподаватели има реална адвокатска практика. Когато човек в системата ти каже така, за човек като мен е редно да се замисли.
Дори и опорочаването да е частен случай, на фона на една добре работеща система, хората си питат за да се застраховат, а на мен ми стана инетересно, защото по наказателни процеси не си спомням такъв казус да сме разглеждали.
Сетих се да добавя нещо много странно - полицаи са им казали , дай да ви пишем една глоба за превишаване на правата за да се види, че сме взели отношение. Това ако не е номер за подвеждане от страна на уж независимите полицаи , не знам какво е. Или други думи на полицай - "аз ги познавам тези момчета, въобще не са проблемни", думи по адрес на нападателите, единия от които е киминално проявен. Те за това са се ошашавили охранителите - в малък град, където си чужденец, явно правото не е като в големия такъв.
Вярвам в системата, за това искам да стана правист, но и на безпристрастността на всички хора в нея.
Дори и опорочаването да е частен случай, на фона на една добре работеща система, хората си питат за да се застраховат, а на мен ми стана инетересно, защото по наказателни процеси не си спомням такъв казус да сме разглеждали.
Сетих се да добавя нещо много странно - полицаи са им казали , дай да ви пишем една глоба за превишаване на правата за да се види, че сме взели отношение. Това ако не е номер за подвеждане от страна на уж независимите полицаи , не знам какво е. Или други думи на полицай - "аз ги познавам тези момчета, въобще не са проблемни", думи по адрес на нападателите, единия от които е киминално проявен. Те за това са се ошашавили охранителите - в малък град, където си чужденец, явно правото не е като в големия такъв.
Вярвам в системата, за това искам да стана правист, но и на безпристрастността на всички хора в нея.
- pymeh23
- Нов потребител
Колега, право имате! Гарантирано ви е, друг е въпроса по доказване на твърденията, но и не сме в зала.
Идеята ми бе, докато пишех предните редове, че скоро ще влезете в редиците на гилдията и е тъжно да сте от сега обезверен по отношение порядъчността на системата.
След време ще установите, че там ( без значение магистрат, адвокат, СИ), както във всяка овощна градина има гнилост, но има порядъчни, талантливи юристи-професионалисти с които ще ви бъде драго да работите.
Пожелавам ви го.
Идеята ми бе, докато пишех предните редове, че скоро ще влезете в редиците на гилдията и е тъжно да сте от сега обезверен по отношение порядъчността на системата.
След време ще установите, че там ( без значение магистрат, адвокат, СИ), както във всяка овощна градина има гнилост, но има порядъчни, талантливи юристи-професионалисти с които ще ви бъде драго да работите.
Пожелавам ви го.
- Гост.
- Старши потребител
pymeh23 написа:клиенти нападат охранители (длъжностни лица), нанасят им няколко удара (удостоверени с медицински), охранителите изблъскват ,без да удрят клиентите,
Колега, нали не вярваш още в Дядо Коледа.
Нещата отиват на чл.131, ал.1, т.2, предл.1, вр. чл.130, ал.1 (или 2) от НК, което си е НОХД. Е, след приключване на досъдебното, ще минат по 78а.
pymeh23 написа:полицаи са им казали , дай да ви пишем една глоба за превишаване на правата за да се види, че сме взели отношение
Е такова животно нЕма.
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
-
andy70 - Потребител
значи говорим за сходни неща. Подготвям се с идеята да вляза максимално подготвен и да прилагам правните норми с честност и да не опорочавам принципите му. За много може да звучи смешно, но аз вярвам в това.
Благодаря Ви за съветите, възприемам правото именно като да помагаш на хората да остояват гражданските си права, независимо запознати слабо с тях или напълно незапознати.
И като заключение ще кажа една мисъл, която смятам добра за случая:
"попитай и ще си глупак за пет минути, не питай и ще си глупак за цял живот"
Аз попитах.
Приятелчетата ми си имат адвокат, аз прочетох НПК няколко пъти още в последните дни за да не давам тъпи съвети и питах тук. Програма максимум е изпълнена.
Благодаря Ви за съветите, възприемам правото именно като да помагаш на хората да остояват гражданските си права, независимо запознати слабо с тях или напълно незапознати.
И като заключение ще кажа една мисъл, която смятам добра за случая:
"попитай и ще си глупак за пет минути, не питай и ще си глупак за цял живот"
Аз попитах.
Приятелчетата ми си имат адвокат, аз прочетох НПК няколко пъти още в последните дни за да не давам тъпи съвети и питах тук. Програма максимум е изпълнена.
- pymeh23
- Нов потребител
andy70 написа:pymeh23 написа:клиенти нападат охранители (длъжностни лица), нанасят им няколко удара (удостоверени с медицински), охранителите изблъскват ,без да удрят клиентите,
Колега, нали не вярваш още в Дядо Коледа.
Нещата отиват на чл.131, ал.1, т.2, предл.1, вр. чл.130, ал.1 (или 2) от НК, което си е НОХД. Е, след приключване на досъдебното, ще минат по 78а.pymeh23 написа:полицаи са им казали , дай да ви пишем една глоба за превишаване на правата за да се види, че сме взели отношение
Е такова животно нЕма.
В ДК не вярвам, вярвам на твърдения на очевидци и малко проста логика - двама пияни дебелаци срещу две млади момчета трениращи борба. Ако са искали са щяли да ги разнасят колкото си искат. Ако ги бяха били ония нямаше да се мъчат да изфабрикуват ТП, защото щяха наистина да ги имат. Но отклонявам се от правото,а правя житейски заключения.
Дознателите обожават просто 78а,хем са си свършили работата, хем няма много спорове, но защо охранителите да приемат, като не са виновни.
Такова животно всъщност има. Полицаите имат шефове, а те много обичат да се говори как нашата полиция ни пази
- pymeh23
- Нов потребител
pymeh23 написа: Дознателите обожават просто 78а,хем са си свършили работата, хем няма много спорове,
Би ли ни просветил в какво се изразява тази обич ?
- marek972
- Потребител
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|