Здравейте !
Моля някой ако е запознат с такива случаи като моя да ми помогне !
Вчера както си стоях вкъщи и гледах мач по телевизията изведнъж дойдоха 3 момчета и 1-но моми4е.Влезнаха в къщата ми без никой да ги е канил!!!Момичето ме обвини че съм откраднал някъква коса изкуствна след което брата на това момиче ме нападна с юмруци.3 пъти ме удари по лицето разкърви ми целите устни течеше кръв имам пострадали зъби и разкъсани венци.След като си свърши работата (да ме бие) той ме заплаши че ме чака още бой,даже и си позволи да ме напсува.
Та утре ще си взема медицинското и отивам право в полицията да подам жалба.Бих искал да разбера всякакви подробности от вас.Който е запознат,моля да помогне
Благодаря
- Дата и час: 26 Ное 2024, 19:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Бях нападнат в собствения си дом
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Бях нападнат в собствения си дом
Боклучето за да отърве кожата е набедило някой който няма доберман.
Полицията няма нищо общо с граждансите искове.
Извадете си мединско задължително и си наемете адвокат,като му покажете медицинското и номера на жалбата в полециейския участък.Имената на момичето и всички ,които познавате.
Все някой е знаел,че нямате СОТ и доберман у дома ви.Но е знаел,че може и да ви строши главата заради пари.
Полицията няма нищо общо с граждансите искове.
Извадете си мединско задължително и си наемете адвокат,като му покажете медицинското и номера на жалбата в полециейския участък.Имената на момичето и всички ,които познавате.
Все някой е знаел,че нямате СОТ и доберман у дома ви.Но е знаел,че може и да ви строши главата заради пари.
-
namakak - Потребител
Не е за пари.Тези 2-вамата идиоти брата и сестрата имат много пари,богати са,но просто е изчезнал Екстеишан-а на момичето и обвиниха мен и ме пребиха това беше!Сестра ми е свидетел на това което се случи . Незнам искам да знам това се води лека телесна повреда нали...и къкво ще следва за тях .?
- akb_ta
- Нов потребител
На първо време си купи електрошок,ама разбира се след като си си извадил меди.цинска експертиза.
После веднага при точен адвокат по тея казуси.Хем за него добре ,хем и ти одувлетворен от случилото ти се незнайно.
Адвокат си знае работата,само да знаеш пред доктор и адвокат истината .За да ти спечелят делото.Нищо не укривай,за да може адвоката дар вземе адекватни мерки дори и нещо минимално като обида да е имало и каквото и да е ще.
Адвокат и всичките тайни там да му хортуваш.Помни брато,цялата истина на адвоката,той знае как да я крие прежде или как да я заобиколи,както всички адвокати правят,но го правят когато знаят цялата истина.После ше е късно,от мен да го запомниш,аре успех
После веднага при точен адвокат по тея казуси.Хем за него добре ,хем и ти одувлетворен от случилото ти се незнайно.
Адвокат си знае работата,само да знаеш пред доктор и адвокат истината .За да ти спечелят делото.Нищо не укривай,за да може адвоката дар вземе адекватни мерки дори и нещо минимално като обида да е имало и каквото и да е ще.
Адвокат и всичките тайни там да му хортуваш.Помни брато,цялата истина на адвоката,той знае как да я крие прежде или как да я заобиколи,както всички адвокати правят,но го правят когато знаят цялата истина.После ше е късно,от мен да го запомниш,аре успех
-
namakak - Потребител
Какво ще рече " имам пострадали зъби"? В какво състояние са тези пострадали зъби?
Говори, за да те видя! - Сократ
- winnerbg
- Младши потребител
Ами ужасно много ме болят ! Няма счупено но ме болят много.Немога да ям и да дъвча.
- akb_ta
- Нов потребител
А говорите ли нормално? Тази болка пречи ли ви на да се изразявате устно както преди? Някакво "фъфлене" или Променено произнасяне на някой звуци?
- winnerbg
- Младши потребител
фъфлене няма,но когато говоря при произношението на някои думи ме болят устните,защото както казах и те пострадата и са доста подути . Зъбите просто ме болят когато дъвча или ги докосвам с пръст дори и с език .
- akb_ta
- Нов потребител
Ако имате "трайно затруднение на речта" телесната повреда е средна, а не лека.
Ако телесната повреда все пак се окаже, че е лека, какво следва:
1. леката телесна повреда е от т. нар. "престъпления от частен характер", т.е. не се изисква участието на прокурор. Вие (адвоката ви) сте този, който извършва обвинителната функция.
2. трябва да подадете тъжба до съда в 6 месечен срок от деня, в който ви е бил нанесен побоя. Задължително предявявате и граждански иск, в който искате обезщетение за нанесените ви нематериални вреди.След това чакате съда да образува дело и да насрочи първото заседание.
3. ако имате свидетели ще ви е много от полза.
В този случай трудно ще се справите без адвокат!!!
И друго! Как са проникнали в жилището ви? Вие бяхте ли заключил входната врата?
Ако телесната повреда все пак се окаже, че е лека, какво следва:
1. леката телесна повреда е от т. нар. "престъпления от частен характер", т.е. не се изисква участието на прокурор. Вие (адвоката ви) сте този, който извършва обвинителната функция.
2. трябва да подадете тъжба до съда в 6 месечен срок от деня, в който ви е бил нанесен побоя. Задължително предявявате и граждански иск, в който искате обезщетение за нанесените ви нематериални вреди.След това чакате съда да образува дело и да насрочи първото заседание.
3. ако имате свидетели ще ви е много от полза.
В този случай трудно ще се справите без адвокат!!!
И друго! Как са проникнали в жилището ви? Вие бяхте ли заключил входната врата?
- winnerbg
- Младши потребител
входната врата не се заключва понеже сме 3 семейства в една къща.Ами проникнаха си хората влезнаха си и най нагло започнаха да ме бият .. беше към 11 и 30 през нощта .И да имам свидетел .. сестра ми..
Благодаря ви за съветите
Благодаря ви за съветите
- akb_ta
- Нов потребител
Имам предвид входната врата на помещението или жилището, което обитавате само вие (вашето семейство). Питам, защото в чл.170 от Наказателния кодекс се урежда нарушаването неприкосновеността на жилището като престъпление: за улеснение ще го цитирам:
Чл. 170. (1) (Изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Който влезе в чуждо жилище, като употреби за това сила, заплашване, хитрост, ловкост, злоупотреба с власт или специални технически средства, се наказва с лишаване от свобода до три години или с пробация до шест месеца.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Ако деянието по предходната алинея е извършено нощем или от въоръжено лице, или от две или повече лица, наказанието е лишаване от свобода от една до пет години.
Важно е дали при проникването във вашето жилище е използвано сила, заплашване, хитрост, ловкост, злоупотреба с власт или технически средства (шперц например)
Чл. 170. (1) (Изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Който влезе в чуждо жилище, като употреби за това сила, заплашване, хитрост, ловкост, злоупотреба с власт или специални технически средства, се наказва с лишаване от свобода до три години или с пробация до шест месеца.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Ако деянието по предходната алинея е извършено нощем или от въоръжено лице, или от две или повече лица, наказанието е лишаване от свобода от една до пет години.
Важно е дали при проникването във вашето жилище е използвано сила, заплашване, хитрост, ловкост, злоупотреба с власт или технически средства (шперц например)
- winnerbg
- Младши потребител
не беше си отключено защото чаках баща си да се прибере.Беше излязъл на гости.Явно отнякъде са го разбрали и са дошли точно тогава незнам немога да си го обясня
- akb_ta
- Нов потребител
Щом е било отключено и са влезнали безпрепятствено няма престъпление по чл.170 от НК. Остава ви само леката телесна повреда, която може да се окаже и средна (в зависимост от начина, по който се изразявате сега)!
Надявам се да съм бил полезен!
Успех!!!
Надявам се да съм бил полезен!
Успех!!!
- winnerbg
- Младши потребител
akb_ta написа:Здравейте !
Моля някой ако е запознат с такива случаи като моя да ми помогне !
Вчера както си стоях вкъщи и гледах мач по телевизията изведнъж дойдоха 3 момчета и 1-но моми4е.Влезнаха в къщата ми без никой да ги е канил!!!Момичето ме обвини че съм откраднал някъква коса изкуствна след което брата на това момиче ме нападна с юмруци.3 пъти ме удари по лицето разкърви ми целите устни течеше кръв имам пострадали зъби и разкъсани венци.След като си свърши работата (да ме бие) той ме заплаши че ме чака още бой,даже и си позволи да ме напсува.
Та утре ще си взема медицинското и отивам право в полицията да подам жалба.Бих искал да разбера всякакви подробности от вас.Който е запознат,моля да помогне
Благодаря
НК - Чл. 170. (1) (Изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Който влезе в чуждо жилище, като употреби за това сила, заплашване, хитрост, ловкост, злоупотреба с власт или специални технически средства, се наказва с лишаване от свобода до три години или с пробация до шест месеца.
(4) (Предишна ал. 3, изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Който противозаконно остане в чуждо жилище въпреки изричната покана да го напусне, се наказва с лишаване от свобода до една година.
НК - Чл. 175. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) (1) За престъпления по чл. 170, ал. 1 и 4, чл. 171, ал. 1, чл. 172, ал. 2 и чл. 173 наказателното преследване се възбужда по тъжба на пострадалия.
НК - Чл. 130. (1) (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Който причини другиму разстройство на здравето, извън случаите на чл. 128 и 129, се наказва за лека телесна повреда с лишаване от свобода до две години или с пробация.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., попр. - ДВ, бр. 31 от 1982 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) За лека телесна повреда, изразяваща се в причиняване на болка или страдание без разстройство на здравето, наказанието е лишаване от свобода до шест месеца или пробация, или глоба от сто до триста лева.
НК - Чл. 131. (1) За причиняване телесна повреда:
5. (изм. - ДВ, бр. 95 от 1975 г.) по начин, особено мъчителен за пострадалия;
6. (нова - ДВ, бр. 95 от 1975 г.) от лице, извършило умишлено друга тежка или средна телесна повреда по чл. 128 и 129 или по този член, за която не е постановена присъда;
9. (нова - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) по начин или със средства, опасни за живота на мнозина или с особена жестокост;
10. (нова - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) с користна цел;
12. (нова - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) по хулигански подбуди.
(Нов израз - ДВ, бр. 95 от 1975 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г., изм. - ДВ, бр. 26 от 2010 г.) наказанието е лишаване от свобода от три до петнадесет години при тежка телесна повреда; от две до десет години при средна телесна повреда; до три години при лека телесна повреда по чл. 130, ал. 1 и до една година или пробация по чл. 130, ал. 2;
НК - Чл. 161. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 89 от 1986 г., изм. - ДВ, бр. 50 от 1995 г., изм. - ДВ, бр. 21 от 2000 г., предишен текст на чл. 161 - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 26 от 2004 г.) За лека телесна повреда по чл. 130 и 131, ал. 1, точки 3 - 5, за лека и средна телесна повреда по чл. 132, за престъпленията по чл. 144, ал. 1, 145, 146 - 148а, както и за телесна повреда по чл. 129, 132, 133 и 134, причинена на възходящ, низходящ, съпруг брат или сестра, наказателното преследване се възбужда по тъжба на пострадалия.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
...Информацията по случая, е недостатъчна!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
...Най-общо казано и на кратко:
Съдебно-медицинско удостоверение!
Жалба до РП - с копие до МВР (с Вх.№)!
...В случай на отказ за образуване /прекратяване от прокурора
Частна ТЪЖБА - до РС! Срокът за подаването й в случая, е 6 месеца - от извършване на деянието или от Постановлението за отказ за образуване /прекратяване на прокурора.
Определена категория престъпления не се преследват по общия ред, а само при наличие на подадена от пострадалия молба – частна тъжба. С предявяването й в съда се образува наказателно дело от частен характер, а подалото я лице (което е и пострадалият) се нарича частен тъжител. Такива престъпления са, например, обидата и клеветата, леката телесна повреда, кражба, извършена от съпруг или определена категория роднини.
• Кога се подава частна тъжба
Подаването на частна тъжба трябва да е задължително в срок от 6 месеца от узнаването за престъплението.
• Тъжбата
задължително трябва да е писмена, с данни за подателя и този, срещу когото се подава. В нея трябва да изложите характера на престъплението, начина, по който са Ви причинени вреди, времето и мястото на извършване на престъплението. Заедно с частната тъжба може да се предяви и граждански иск. Частната тъжба се подава в съответния районен съд по мястото на извършване на престъплението заедно с препис от нея и писмените доказателства за подсъдимия, като се дължи и държавната такса.
• В образуваното дело по частна тъжба Вие осъществявате изцяло ролята на обвинител (тук прокурор не участва) и не можете да бъдете свидетел. Имате всички права на страна в производството. Неявяването Ви на делото без уважителни причини води до прекратяването му.
• Резултатът
Частната жалба завършва с произнасянето на присъда. В много случаи обаче пострадалият може да постигне спогодба с подсъдимия преди приключване на делото. Частният тъжител може да оттегли тъжбата по всяко време.
http://www.srs.justice.bg/73/page.html
...Независимо от всичко казано по-горе:
Предявяване на граждански иск и образуване на гражданско дело по случая - погасителна давност 5 години.
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
14 мнения
• Страница 1 от 1
|
|