начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Поредният Полицейски абсурд!

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Поредният Полицейски абсурд!

Мнениеот no_nick » 08 Дек 2010, 19:07

Здравейте имам доста сериозен проблем и не знам как да постъпя.Преди около месец ме обвиниха че съм блъснал дете като ми казаха че единствените свидетели са две деца едното от пострадалото и негово приятелче казаха ми че съм му счупил и двата крака и детето било в Пирогов.Аз казах че такова нещо не се е случвало че не съм блъскал дете, но полицаите казаха че дето е посочило мойта кола.Аз попитах какво следва сега а дознателя който раследва случая ми каза че срещу мен ще се заведе досъдебно производство за двойна средно нанесена телесна повреда и ще се извика вещо лице да прецени дали аз имам вина като съм прегазил детето или нямам вина(нямал съм видимост,време да реагирам)аз пак му казах че не съм блъскал никой написах свидетелски показания и си тръгнах.На другия ден се появи свидетелка която ми каза че детето не съм го блъснал а играело с топка и изритало силно бордюр и се разплакало...тя станала очевидец на случката понеже детето ритоло топка и щяло да и счупи стъклената витрина на магазина който е близо до пътя.Детето също си признало че се е спънало и се е одарило също така се оказа че не е с два счупени крака а с пукната кост на единия крак а на другия нишо му няма.Бащата също говори със свидетелка и добрече излезе съвестен човек и ми пердложи да идем двамата в полицията за да разкаже че детето не е блъскано и че има свидетелка която е видяла какво е станало.Бащата разказа какво е станало а дознателя му каза че сега нямат време да разпитат пострадалото дете и свидетелката и че не може ей така да прекрати досъдебното производство срещу мен.Аз го попитах защо не може нали детето си е признало че не е блъскано има свидетелка(забравих да кажа възрастен човек-пълнолетна) която е видяла какво е станало а дознателя ми каза че и даже да ги разпита пак не може да прекрати досъдебното производство заведено срещу мен.От тогава са минали 23 дена говорих с бащата той каза че никой не е идвал да разпитва детето нито пък се е обаждал някой от полицията,говорих и с свидетелката която каза че е ходил някакъв от полицията(предполагам дознателя) в магазина който работи да я пита какво е станало като няколко пъти я питал сигорна ли е в това което казва накрая те се ядосала и му казала че е сигорна какво е станало както е сигорна как са и трите имена той и казал че ще я извика в полицията да даде показания и от тогава и на нея никой не и се обаждал.А до колкото разбрах и другото момче си е признало че неговото приятелче не е блъскано от кола.На мен ми се обадиха преди 4 дена и ми искаха номера на Гражданската отговорност и до кога е валидна, аз попитах за какво става на въпрос и те ми казаха във връзка с случая с детето и ми затвориха без повече никакви обяснения!!!!!!Просто от един месец аз не мога да спя пълноценно останах без нерви да се ядосвам защото работата която работя изисква кристално чисто досие само нещо минимално да се яви в досието ми и оставам без работа.Затова хора искам да попитам имам ли нарушаване на човешките права като гражданин на тази страна дайте ми съвети помогнете на един невинен човек.Предварително благодаря на тези които ще отделят време на моя проблем.
no_nick
Нов потребител

Re: Поредният Полицейски абсурд!

Мнениеот voltron » 08 Дек 2010, 19:22

Има една добра и една лоша новина :lol: .
Лошата е, че има средна телесна повреда и полицая няма какво толкова да направи. Добрата е, че вероятно ще имаш възможност да разкажеш твоята версия пред съдия.
If you are good at something, never do it for free.
voltron
Потребител

Мнениеот no_nick » 08 Дек 2010, 22:57

Защо да ходя пред съдя да говоря??voltron ти прочете ли какво съм написал, аз нямам никаква вина!На мен ми е интересно защо не искат да разпитат детето и свидетелката а и защо ми искат номера на гражданската отговорност и до кога е валидна.И съжалявам но твоя коментар не ми даде никаква насока аз искам да разбера след като съм невинен по този начин нарушават ли ми човешките права,да си наема ли адвокат и каво друго мога да направя???
no_nick
Нов потребител

Мнениеот voltron » 09 Дек 2010, 00:24

Това дали си невинен не мога да го кажа. Обвиняемия - в случая ти може да казва каквото си иска/с малки изключения/ без нак. отговорност. Но дали ще те признаят за виновен зависи от фак. осбстановка каквато е изяснена в делото и най - вече от съд. състав.
Прочетох какво си написал, чета и доста други работи. Адвокат си наеми, след като мислиш че ти трябва.
Не ми се квалифицира сега ама средна повреда и избегал от местото, кофти звучи. Може да правиш доказателствено искане и т.н.
voltron
Потребител

Мнениеот no_nick » 09 Дек 2010, 00:37

Да както казваш ти аз мога да казвам каквото си искам но все пак има свидетелка която е видяла какво е станало а и детето си е признало че аз не съм го блъснал.
no_nick
Нов потребител

Мнениеот toni_sf » 09 Дек 2010, 00:54

до-no_nick Щом е така както го казваш за да се изчистиш мини през съда и готово.А и щом ти се обажда застраховател ,ще трябва да минеш задължително за да си чист :D
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот no_nick » 09 Дек 2010, 07:55

Добре де хубаво щом казвате сигорно е така не съм запознат, но ако се докаже че не съм направил нищо.По този начин не са ли ми нарушени човешките права защото то така всеки ден месец по две хлапета могат да ходят в полицията и да казват че аз съм извършил някакво престъпление.Децата както разбрах не носели наказателна отговотнос за лъжесвидеталстване!Тогава какво правим жсеки път ще ходя на съд ли????Малко ми се вижда че тази презумпция за невиновност е малко изкривена в тази държава а именно тук това не означава невинен до доказване на противното а точно обратното виновен до доказване..А и защо дознателя не иска да ходи да разпита децата и свидетелката,по този начин ако наистина се стигне до съд ще останат първоначалните показания на двете деца....
no_nick
Нов потребител

Мнениеот toni_sf » 09 Дек 2010, 13:44

до-no_nick Вие добре ли мислите живеете в БГ и мислите за човешки права.Нали тук е така направено всяка институция как да те мачка и да ти съдира кожи.Да имате права ,но трябва да ги докажете. :wink:
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот donna » 09 Дек 2010, 14:12

Госпоине , ако не сте извършили това ,в което ви обвиняват , значи сте били на друго място , та къде казвате ,че сте били :wink:
donna
Старши потребител

Мнениеот no_nick » 09 Дек 2010, 18:38

Лолз хора смятате ли че ако съм виновен ще си хабя нервите да пиша тук?Или пък смятате че съм дал пари на бащата или свидетелката помислете малко ако имах тези пари нямаше ли да си наема адвокат и да го оставя той да действа по въпроса.Аз мислех че тук може някой да иска да помогне на един невинен човек попаднал несправедливо в този апсурд.Но явно не само полицията мисли че човек е виновен до доказване на противно.Просто дано никога не ви се налага да ви обвинят в нещо което знаете че не сте извършили!Защото аз съм сигорен че в крайна сметка истината ще възтържествува но мойте нерви и безсънни нощи няма кой да ми върне. :cry:
no_nick
Нов потребител

Мнениеот kuzdov » 09 Дек 2010, 19:33

Не се притеснявайте, щом сте невинен. Но да твърдите, че са Ви нарушени правата е несериозно. Ами да допуснем, че случаят не е такъв, какъвто го описвате, а действително е имало ПТП и детето е пострадало. Тогава къде отиват неговите права? Ако разследването установи по безспорен начин, че казвате истината, няма да има дело, не се безпокойте. И това ще стане в най-скоро време, защото срокът за приключване на следствените действия е 2 месеца 8) ..
"Quis custodiet ipsos custodes?"
kuzdov
Потребител

Мнениеот lexy21 » 09 Дек 2010, 19:44

Успокойте се, господине,
Ако всичко изнесено от Вас е вярно, няма да се "пречиствате" пред съда /някой там Ви беше пратил/.
Всъщност от изнесеното от Вас дори не става ясно дали вече има образувано досъдебно производство или се извършва проверка, целта на която е да установи дали са налице достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер и, която по своята същност, е една извънпроцесуална дейност, която понякога предхожда образуването / отказа да се образува ДП. Не е ясно, защото започвате с това, че сте "обвинен", а после - че Ви казали, че "ще се образува досъдебно производство" и че сте "писали показания". Както и да е - емоционално подхождате и това е разбираемо, но при така поднесената обстановка, не е налице полицейски произвол. Разбира се, че са били длъжни да реагират на сигнал, че в "Пирогов" с два счупени крака е настанено дете, блъснато от водач на МПС С ДК №..., който е избягал от местопроизшествието. Така и са направили и започва изясняване на обстоятелствата, съдържащи се в сигнала. Това отнема време. Ако има образувано досъдебно производство, както твърдите по-долу в изложението си, има и наблюдаващ прокурор, който единствен може да го прекрати и то едва, след като се съберат всички относими доказателства и се извърши оценка на целия доказателствен материал поотделно и в неговата съвкупност. На това му се казва "обективно, всестранно и пълно" разследване, което се провежда в рамките на законоустановени срокове. Полицията не прекратява образувани досъдебни производства. Всичко ще си дойде на мястото, просто имайте търпение.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот marek972 » 09 Дек 2010, 19:47

Причината, поради която дознателят все още не е разпитал свидетелите, най-вероятно е тази, че освен вашето дело, работи едновременно и върху още 40-50-60, а може и повече дела, всяко от което е свързано с много процесуално-следствени действия - разпити, експертизи и много, много други подобни ..
може дознателят да чака резултатите от съдебномедицински експертизи, може да е бил в отпуск.
Въпреки, че законодателят ИДИОТСКИ е определил срок за разследване - два месеца, то в 99 % от случаите при по-сериозните дела ( а тук благодарение на едно невероятно "творение" наречено НПК - всички са такива), това е невъзможно !
за една автотехническа експертиза понякога се чака два-три месеца !
да не говорим, че призоваването на свидетели и обвиняеми също често е свързано със сериозни затруднения ( обикновено издирвания на цигани из цялата татковина)
marek972
Потребител

Мнениеот no_nick » 09 Дек 2010, 23:16

Ох, най-накрая някой да ми даде някаква яснота едно голямо благодаря на kuzdov,lexy21 и на marek972.Хора тази нощ благодарение на вас може и да спя по спокойно,мерси за изчерпателните отговори.
no_nick
Нов потребител

Мнениеот lexy21 » 09 Дек 2010, 23:33

:D Спете спокойно. Този дявол не е толкова черен, колкото изглежда.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот dterziev » 10 Дек 2010, 14:01

Щом има ДП, то може да бъде прекратено от прокурора на база доказателства.
При мен поне така се случи - голямо недоразумение, което за щастие се изчисти без никакви последици, като изключим, че бях една вечер на хотел :)
dterziev
Младши потребител

Мнениеот voltron » 10 Дек 2010, 18:05

Бях чел във вестника за некой дето блъснал дете, дал му 50 лв. закарал до тях и заминал. Имало счупен крак детето. Преди 2,3 седмици. И ми напомни за това. Както и да е щом имаш толкова подробни сведения как се развива ДП значи всичко е 6.
voltron
Потребител

Назад към Наказателно право