- Дата и час: 26 Ное 2024, 19:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Едно въпросче относно чл.78
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
17 мнения
• Страница 1 от 1
Едно въпросче относно чл.78
Благодаря
Последна промяна plamenvt на 17 Авг 2011, 23:44, променена общо 1 път
- plamenvt
- Младши потребител
Re: Едно въпросче относно чл.78
Платихте ли си глобата и кога?
-
lexy21 - Активен потребител
Глобата си я платих веднага след като ми излезе решението
става дума за 2002 година може би 30 дни след делото
- plamenvt
- Младши потребител
в смисъл при друго мое провинение да мога пак да мина по чл.78
да
- Гост.
- Старши потребител
Моооже пак 78а... Ама гледайте да не Ви става навик... Зависи и от естеството на провинението Ви - нали сте запознат с останалите условия за прилагането му?... В смисъл, от 2002 г. нататък има изменение в НК...
- sunshine_75
- Потребител
Да, като съобрази останалите предпоставки, но инак- защо не?
Цикличността е подходяща...
Цикличността е подходяща...
- Гост.
- Старши потребител
""Задължително е лицето да не е осъждано за престъпление от общ характер и да не е освобождавано вече веднъж по реда на чл. 78 "а".""
незнам но това ме плаши
Значи все пак съществува възможност съда да ме освободи от наказателна отговорност и да ми се наложи глоба въпреки че един път съм освободен по смисъла на чл.78а
незнам но това ме плаши
Значи все пак съществува възможност съда да ме освободи от наказателна отговорност и да ми се наложи глоба въпреки че един път съм освободен по смисъла на чл.78а
- plamenvt
- Младши потребител
plamenvt написа:""Задължително е лицето да не е осъждано за престъпление от общ характер и да не е освобождавано вече веднъж по реда на чл. 78 "а".""
незнам но това ме плаши
Виж какво приятел,я по-добре разкажи какво стана сега,че да видим може ли,не може ли.
Както са казали колегите,може,ако отговаряте на условията по 78 а. Фактът,че сте освободен веднъж,нее пречка,стига да са изтекли едни срокове,предвидени в закона.Адвокатът,ако стане нужда да ползувате такъв,щи види тая работа.
- svettoslav
- Активен потребител
През 2002 година по лоше стечение на обстоятелствата ..... стана сбиване в едно заведение и аз бях замесен Причиних следна телесна повреда на едно момче. И тогава се разминах по член 78а. За сега нямам никакви проблеми с "властите" но в този динамичен живот изпълнен с изненади и какво ли още не ми е необходимо да знам мога ли пак да се размина с въпросния член от НК.
А този срок от какво зависи и колко е този срок които трябва да мине
А този срок от какво зависи и колко е този срок които трябва да мине
- plamenvt
- Младши потребител
plamenvt написа:Глобата си я платих веднага след като ми излезе решението
Спокойно, отдавна сте реабилитиран за това деяние.
-
Темата ясна, аз имам питане- защо не се прилага ЗА (2009) за деяния по които е наложено наказание по 78а?
Заради изр. второ на ал.3 от чл. 1 ли?
Заради изр. второ на ал.3 от чл. 1 ли?
- Гост.
- Старши потребител
Какво имаш предвид, че нещо не те разбрах за събирането на глобите и? Защото си се прилага иначе...
-
Искат доказателства, че глобата е заплатена- в противен случай не прилагат привилегиите на ЗА( при наличие на останалите изисквания, разбира се).
Благодаря ти.
Благодаря ти.
- Гост.
- Старши потребител
А това как ще го коментирате
За престъплението по чл.212б, ал.1, т.4 от НК, което е умишлено се предвижда наказание пробация или глоба от 100 до 300 лева. Подсъдимият не е бил осъждан за престъпление от общ характер
и не е бил освобождаван от наказателна отговорност по реда на раздел ІV на глава VІІІ от НК. Причинените от престъплението имуществени вреди са възстановени. Съдът намира, че в процесния случай са налице предвидените в чл.78а от НК условия, поради което подсъдимият следва да бъде освободен от наказателна отговорност и да му бъде наложено административно наказание – глоба.
В моя случай аз съм освобождаван един път от наказателна отговорност по реда на раздел IV глава VIII от НК
За престъплението по чл.212б, ал.1, т.4 от НК, което е умишлено се предвижда наказание пробация или глоба от 100 до 300 лева. Подсъдимият не е бил осъждан за престъпление от общ характер
и не е бил освобождаван от наказателна отговорност по реда на раздел ІV на глава VІІІ от НК. Причинените от престъплението имуществени вреди са възстановени. Съдът намира, че в процесния случай са налице предвидените в чл.78а от НК условия, поради което подсъдимият следва да бъде освободен от наказателна отговорност и да му бъде наложено административно наказание – глоба.
В моя случай аз съм освобождаван един път от наказателна отговорност по реда на раздел IV глава VIII от НК
- plamenvt
- Младши потребител
Явно Ви трябва лична среща с юрист,тъй като не разбирате за какво става дума.
Правен съвет - 20 лв.
Правен съвет - 20 лв.
- svettoslav
- Активен потребител
Господине,
Приемете, че при наличието на определени факти /при определени условия/ последиците от обстоятелството, че сте освобождаван веднъж от наказателна отговорност по реда на тази глава, се заличават. При Вас те са налице.
Приемете, че при наличието на определени факти /при определени условия/ последиците от обстоятелството, че сте освобождаван веднъж от наказателна отговорност по реда на тази глава, се заличават. При Вас те са налице.
-
Благодаря на всички отзовали се.
И за мен въпроса е приключен.
И за мен въпроса е приключен.
- plamenvt
- Младши потребител
17 мнения
• Страница 1 от 1
|
|