- Дата и час: 26 Ное 2024, 19:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
моя близка е откраднала крем за 19лв. от хипермаркет ...
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
90 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: моя близка е откраднала крем за 19лв. от хипермаркет ...
Не знам..... аз като един неюрист ще кажа следното:
Ще оправдая подобна постъпка винаги и по всяко време, ако откраднатият крем е за ядене /за детето/, а не за мазане на лицето...
Ще оправдая подобна постъпка винаги и по всяко време, ако откраднатият крем е за ядене /за детето/, а не за мазане на лицето...
- arste
- Младши потребител
Честно казано не мога да знам дали се касае за клептомания в конкретния случай. Доколкото могада преценя и аз смятам че е малко вероятно.Авторката на темата твърди че е единичен случай и приемам че е така. Но първо това може да се окаже първия случай- самата жена не може да обясни защо го е направила- импулс било... Второ това е нещо от което всеки би се срамувал- много неприятна комбинация хем крадеш, хем "не си в ред". Повечето хора биха предпочели да измислят някакво логично обяснение за кражбата, поне няма да ги обявят за ненормални.
Основната ми идея да предложа и такова обяснение е да обърна внимание че когато сме свидетели на инцидент не виждаме всичко и поне за мен никога не е добра идея да се нахвърляме и да съдим и да сочим с пръст някого. За да не съжаляваме после. Нито "Осанна", нито "Разпни го" са уместна позиция според мен самата, най- малкото защото и двете са по-скоро емоционален отколкото рационален избор.
ПП. Много малко неща обичам повече от истинския градивен спор, воден от културни и интелигентни хора които умеят да разграничават спора и избраната позиция в него от собствената си личност. И които биха могли да бъдат безпристрастни, като излагат доводи, които при недостиг не допълват и с нападки и със същата страст биха могли да защитят и обратната позиция. Ама това си е вече професионално изкривяване.
Основната ми идея да предложа и такова обяснение е да обърна внимание че когато сме свидетели на инцидент не виждаме всичко и поне за мен никога не е добра идея да се нахвърляме и да съдим и да сочим с пръст някого. За да не съжаляваме после. Нито "Осанна", нито "Разпни го" са уместна позиция според мен самата, най- малкото защото и двете са по-скоро емоционален отколкото рационален избор.
ПП. Много малко неща обичам повече от истинския градивен спор, воден от културни и интелигентни хора които умеят да разграничават спора и избраната позиция в него от собствената си личност. И които биха могли да бъдат безпристрастни, като излагат доводи, които при недостиг не допълват и с нападки и със същата страст биха могли да защитят и обратната позиция. Ама това си е вече професионално изкривяване.
-
Anastassia.Terzieva - Потребител
poli_g:"Дали органите са били в правотата си да не извикат някой от ЗД нямам право да ги съдя, по лично убеждение са и направили услуга, като не са."
Изказванията Ви са доста крайни.Помислете само-по улиците е пълно с натурални циганки,които дрогират децата си,за да просят,пълно е с просещи полуголи малчугани,а ЗД изобщо е абдикирала.Искате да ми кажете,че дете,за което се полагат обичайните ежедневни грижи като това да е нахранено,облчено,на топло а също и гушнато,това дете трябва да бъде отнето от майка му,защото тя си е позволила да открадне крем за 19лв.?Голяма услуга за детето,което е във възраст,в която е страшно зависимо от майка си.Прочетох и по-напред изказване,че полицаите е трябвало да викнат ЗД,за да не се разхожда то с майката до районното.Не съм съгласна,защото чисто емоционално това би било огрома и ненужна трявма и за двамата.Истината е,че повечето деца се чувстват добре където и да е,стига да са с майка си,респ.татко си и стига родителите да са в нормално емоционално състояние.
Изказванията Ви са доста крайни.Помислете само-по улиците е пълно с натурални циганки,които дрогират децата си,за да просят,пълно е с просещи полуголи малчугани,а ЗД изобщо е абдикирала.Искате да ми кажете,че дете,за което се полагат обичайните ежедневни грижи като това да е нахранено,облчено,на топло а също и гушнато,това дете трябва да бъде отнето от майка му,защото тя си е позволила да открадне крем за 19лв.?Голяма услуга за детето,което е във възраст,в която е страшно зависимо от майка си.Прочетох и по-напред изказване,че полицаите е трябвало да викнат ЗД,за да не се разхожда то с майката до районното.Не съм съгласна,защото чисто емоционално това би било огрома и ненужна трявма и за двамата.Истината е,че повечето деца се чувстват добре където и да е,стига да са с майка си,респ.татко си и стига родителите да са в нормално емоционално състояние.
- fafla
- Младши потребител
Извинете, госпожо, но Вие с последния си пост превключихте на принципа, че щом комшията строи незаконно, айде и Вие така едно етажче в плюс не по установения ред и т.н. Ми започнете и ток да крадете, щото натуралните и това го правят, нали, и всички го знаем.
Това, че някои нарушават закона и държавата стои безучастно, никак не оправдава гепенето на кремчета от магазините
Това, че някои нарушават закона и държавата стои безучастно, никак не оправдава гепенето на кремчета от магазините
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
- ykovachev
- Активен потребител
Тази история, вече все повече почва да ми напомня за онзи виц, който свършваше с репликата "га яде кифтетата, ни рива". Станалото- станало. Да се поучи от грешката си и последвалата я грозна история и повече да не я повтаря- това включва и осъзнаването на факта, че носи отговорност за своите действия, както тя така и други "импулсивни" родители, защото пък, ако такива случаи зачестят, поради факта, че се проявява снизходителност, накрая всички майки с деца, пазаруващи в магазини, ще бъдат третирани като потенциални крадли, което съгласете се няма да е особено приятно за неимпулсивните такива.
alea jasta est
- jasta13
- Младши потребител
Мисля,че го е осъзнала,още в момента,в който са почнали да се държат ненормално гано с нея.
До ykovachev:това с незаконносто строителство как ви хрумна?Аз се сещам за по-добър пример-за онези майки,които бяха крали от държавата,като бяха взимали майчинство,а в същото време даваха децата си на ясли.После се оказа,че не било съвсем законно и те го знаели това,но какво да направят?!И парите не можели да върнат,щото нямали толкова.Че и на протест се вдигаха...Новините го отразиха шумно,но никой не ги нарече "крадли",нито пък ги води в районното,а са откраднали от държавата-съзнателно и в много по-големи размери.Та,хайде като даваме примери да са близки до темата.Освен това-наистина съм убедена,че Закрила на детето няма работа с тази майка в случая,нито тогава,когато е откраднала,нито сега,защото както написах няколко пъти-тя се грижи за детето си,което е облечно,нахранено и гушнато,на фона на много други деца,които не са,но ЗД нехае за тях.
До ykovachev:това с незаконносто строителство как ви хрумна?Аз се сещам за по-добър пример-за онези майки,които бяха крали от държавата,като бяха взимали майчинство,а в същото време даваха децата си на ясли.После се оказа,че не било съвсем законно и те го знаели това,но какво да направят?!И парите не можели да върнат,щото нямали толкова.Че и на протест се вдигаха...Новините го отразиха шумно,но никой не ги нарече "крадли",нито пък ги води в районното,а са откраднали от държавата-съзнателно и в много по-големи размери.Та,хайде като даваме примери да са близки до темата.Освен това-наистина съм убедена,че Закрила на детето няма работа с тази майка в случая,нито тогава,когато е откраднала,нито сега,защото както написах няколко пъти-тя се грижи за детето си,което е облечно,нахранено и гушнато,на фона на много други деца,които не са,но ЗД нехае за тях.
- fafla
- Младши потребител
Ми не ги нарече крадли, щото в НК си е написано що е кражба. За другите видове "усвоявания" си има други състави в същия тоя НК.
Обаче Ви съветвам да престанете със стила "ама глейте ги тях, тя моята кво - съща светица". Такъв начин на ръзсъждение може да доведе до пълен разпад и анархия в една държава, която, благодарение на масовото такова убеждение, се е запътила бездруго натам. Ако очаквате от юристи публично да влязат в тая бразда и да засвирят послушно тази песничка - "Дай да безобразничим, после ще ни измъкнат", значи нещо бъркате Това ще рече, че от правото изобщо няма смисъл и айдеее, към ледената епоха и пещерите Много й здраве на циЛИвилизацията.
П.П. Не, не четете правилно името
Обаче Ви съветвам да престанете със стила "ама глейте ги тях, тя моята кво - съща светица". Такъв начин на ръзсъждение може да доведе до пълен разпад и анархия в една държава, която, благодарение на масовото такова убеждение, се е запътила бездруго натам. Ако очаквате от юристи публично да влязат в тая бразда и да засвирят послушно тази песничка - "Дай да безобразничим, после ще ни измъкнат", значи нещо бъркате Това ще рече, че от правото изобщо няма смисъл и айдеее, към ледената епоха и пещерите Много й здраве на циЛИвилизацията.
П.П. Не, не четете правилно името
Последна промяна ykovachev на 07 Дек 2010, 18:11, променена общо 1 път
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
- ykovachev
- Активен потребител
Господин Йовчев (ако правилно чета името) очевидно авторката е същата тази майка, която претендира за гнусно отношение от страна на еди кой си. Колкото и да и обяснявате, че трябва да се абстрахира от емоциите си и да гледа обективно на нещата, а именно - извършен е опит за кражба, хванали са я, да си носи последствията, от 9 кладенци вода ще измъкне, за да очертае ореол на "майката".
Постъпката е адски глупава, но е противозаконна. Разберете хора, че така не става. Не е редно да се краде, па макар и майка с дете. Ако бях аз на нейно място и открадна нещо, само защото нямам дете, което да ридае, ще се изсипе един тон помия, че съм наркоманка и незнам си каква още. Авторке, ако още не си разбрала подкрепа на кражбата няма да срещнеш и престани вече да мериш с различни аршини за "своите" и "чуждите". И след като имаш претенции да ти дават хората съпоставими примери не вади кирливите ризи на майките, които са точили държавата и имат наглостта да протестират (както в случая правиш ти). Дори да оставим на страна законите, от чисто морална гледна точка постъпката е...не знам как точно да я квалифицирам без да изпадам в крайности...както и да е. Оправдание?! Ако беше нуждаеща се, откраднала, за да нахрани детето си, тогава може би хората щяха да "влязат в положение". Вярвам разбирате разликата.
Постъпката е адски глупава, но е противозаконна. Разберете хора, че така не става. Не е редно да се краде, па макар и майка с дете. Ако бях аз на нейно място и открадна нещо, само защото нямам дете, което да ридае, ще се изсипе един тон помия, че съм наркоманка и незнам си каква още. Авторке, ако още не си разбрала подкрепа на кражбата няма да срещнеш и престани вече да мериш с различни аршини за "своите" и "чуждите". И след като имаш претенции да ти дават хората съпоставими примери не вади кирливите ризи на майките, които са точили държавата и имат наглостта да протестират (както в случая правиш ти). Дори да оставим на страна законите, от чисто морална гледна точка постъпката е...не знам как точно да я квалифицирам без да изпадам в крайности...както и да е. Оправдание?! Ако беше нуждаеща се, откраднала, за да нахрани детето си, тогава може би хората щяха да "влязат в положение". Вярвам разбирате разликата.
- dessys
- Потребител
До dessys:Грешите,аз не я съпоставих с тях,а я отграничих от тях.Примера,който дадох е доста близък до извършеното от нея,кой каквото ще да ми разправя.
Не търся оправдание за кражбата,а се опитвам да разбера всички ли до толкова са озлобени,че когато човек сгреши са готови да го убият с камъни.Защото както вече написах по-нагоре-нещата не са само бели и черни.Има нюанси.
За себе си получих отговор,но няма да го споделям тук,защото очаквам всеки момент да бъда линчувана публично,заради това,че ДА,макар и субективна,защитавам тази жена,което е различно от оправдавам постъпката й,но кой ли ме чете?!
Не търся оправдание за кражбата,а се опитвам да разбера всички ли до толкова са озлобени,че когато човек сгреши са готови да го убият с камъни.Защото както вече написах по-нагоре-нещата не са само бели и черни.Има нюанси.
За себе си получих отговор,но няма да го споделям тук,защото очаквам всеки момент да бъда линчувана публично,заради това,че ДА,макар и субективна,защитавам тази жена,което е различно от оправдавам постъпката й,но кой ли ме чете?!
- fafla
- Младши потребител
Именно - има нюанси, но Вие искате само Вашите да бъдат признавани за такива. По отношение на чуждите страдате от особен логически далтонизъм и ги отнасяте към черното и бялото. Ако случайно някаде съм написал, че аз лично искам някого да убивам с хора, стока, камъни или дървета, моля, цитирайте. Или някой друг от колегите пък да е бил толкоз кръвожаден, не видях. Обаче ако не можете - поспихнете оскърбената невинност, ако обичате
- ykovachev
- Активен потребител
fafla написа:poli_g:"Дали органите са били в правотата си да не извикат някой от ЗД нямам право да ги съдя, по лично убеждение са и направили услуга, като не са."
Наистина е впечатляваща човешката наглост. За двойния аршин съвсем онемявам( тя? крадла, ама другите си дрогирали децата). Вие какво сторихте, за да не подминете с мълчание случващото се?
Като сте задъвкали този лайтмотив с крайността и .. нямате спиране.
След като демонстрирате такъв хуманизъм, защо не вземете да раздадете собствеността си на бедните ? Те поне имат нужда- физиологична, не за да задоволят естетическите си страсти.
От правна страна е налице престъпно деяние без оглед под какви емоционални трепети го замазвате.
Съпричастност бих проявила ако е от глад стореното. Но! НЕ Е!
п.п. Не търся отговори, така щото въпросите са реторични.
- Гост.
- Старши потребител
Не че е Ваша работа,но давам колкото мога.Вие на някоя друга планета ли живеете,та не ги виждате тези картинки,които описах?Или сте толкова ортодоксална,че светът за вас е пълен с хора,които не посягат,не убиват,не се дрогорат,не пребиват децата си.И моля Ви,спрете да вадите думите ми от контекста.Кого меря с двоен аршин?!Циганките с дрогираните бебета,с които е пълно по кръстовищата или едно дете,което е на топло вкъщи.Хич не ми ги обяснявайте тия.Според мен Вие сте безсърдечен човек и това ясно личи от всичко написано до тук.И за да не се превърне тази тема в лична,аз спирам с постингите си.
Каквото имах да кажа-го казах!
Каквото имах да кажа-го казах!
- fafla
- Младши потребител
Хе, казах, че са реторични! А темата си е лична, но за вас.
м`да.... инспекторе от тук насетне все ще ти се извинявам.
fafla написа:До sunrise:
Отърва й до толкова до колкото няма жилище, в което да живее ако поиска развод.Няма и кой знае какви средства,защото работи за минимална раб. заплата. Не винаги е така лесно да поискаш развод или да се съгласиш на такъв.Липсата на избор ни кара да се съобразяваме, и по-лошо - да се примиряваме с доста неща.
Ако съм задала въпроса си насочващо е защото все пак съм юрист, който обаче не работи в тази сфера на правото,а въпросната жена е моя близка,която искаше да знае най-общо какво я очаква при евентуален развод.
Не се ангажирах с мение, преди да съм чула мнението на колегите, за което им благодаря.
м`да.... инспекторе от тук насетне все ще ти се извинявам.
- Гост.
- Старши потребител
офффффф то станало ужасия - още малко леки картечници ще се извадят тука....
Кражба има , въпреки че стойността е малка, деянието е налице!
Никой в полиция и прокуратура , няма да се занимава с подобна простотия!
И без това гъмжи от дела - > всякакви идиотщини!
Единствено биха се занимавали ако е опасен рецидив , защото там за прекратяване и дума не може да става т.е. ->буквално за 5 лева може да ходиш на топло! -> работил съм такова дело опасен рецидив и то кражба по чл.194 -> момъка влезе за откраднати вещи на стойност 100 лева!
Така, до Авторката ,защото виждам че така Ви наричат. Няма как да упреквате служителите на мвр, защото работят по инструкции , още повече че има свидетели на мястото , как си мислите че ще обиждат макар и извършител на публично място , още повече ,че при съпротива при задържане - дори могат да стрелят по невъоръжено лице ако обстановката е по тежка - която в случая не е/просто отблязвам/ А нищо не видях тя какво е казала на полицаите или охраната - да не би да им се е усмихвала ??? или е била безмълвна - защото човек в подобна ситуация може също да обижда и да се противи когато е на тясно!
Е като има извършител какво да кажат : "много се извиняваме, за безпокойството, ама ако може да влезете в патрулката , ако няма да ви затрудни разбира се и моля бъдете така добра да върнете кремчето"
Дали с дете или без него - служителите на мвр са се нагледали на всякакви чешити минали са през хиляди опасни ситуации и винаги внимават първо за себе си - защото всеки ден може да им е последен на улицата. Те не я познават! откъде да знаят в следващия момент какво може да направи ???
А това че е седяла няколко часа в районното ???
Е и
Сигурно полицая се е занимавал с още няколко подобни идиотщини!
Аз съм бивш Р.П. и картинката ми е пределно ясна , ама направо кристална!
Ако влезеш в затвора и питаш някой там дали е виновен - то такива там няма...
Това ,че е извършила това е факт!
Това че няма да я съдят и няма да има ДП е факт!
Какво чоплите още незнам ???
Нали както се вика е отървала кожата с една глоба!
Сега искате да си го върнете на някой - това е цялата история , която лъха
но едно ще ви кажа - по добре недейте защото има едни лаф:
Едно ****** колкото повече го бъркаш - то още повече мирише!
Аз ако бях на ваше място или на приятелката ви бих си платил глобата и бих си седял вече а четирибуквитето , без да се занимавам с нищо повече!
но ако решите да правите нещо , само мога да ви кажа , че ще изсипете едни пари за адвокат , и накрая няма да стане нищо!
Само ще сте вътре с още едни около 500 лева...
Но всеки сам си решава....
Кражба има , въпреки че стойността е малка, деянието е налице!
Никой в полиция и прокуратура , няма да се занимава с подобна простотия!
И без това гъмжи от дела - > всякакви идиотщини!
Единствено биха се занимавали ако е опасен рецидив , защото там за прекратяване и дума не може да става т.е. ->буквално за 5 лева може да ходиш на топло! -> работил съм такова дело опасен рецидив и то кражба по чл.194 -> момъка влезе за откраднати вещи на стойност 100 лева!
Така, до Авторката ,защото виждам че така Ви наричат. Няма как да упреквате служителите на мвр, защото работят по инструкции , още повече че има свидетели на мястото , как си мислите че ще обиждат макар и извършител на публично място , още повече ,че при съпротива при задържане - дори могат да стрелят по невъоръжено лице ако обстановката е по тежка - която в случая не е/просто отблязвам/ А нищо не видях тя какво е казала на полицаите или охраната - да не би да им се е усмихвала ??? или е била безмълвна - защото човек в подобна ситуация може също да обижда и да се противи когато е на тясно!
Е като има извършител какво да кажат : "много се извиняваме, за безпокойството, ама ако може да влезете в патрулката , ако няма да ви затрудни разбира се и моля бъдете така добра да върнете кремчето"
Дали с дете или без него - служителите на мвр са се нагледали на всякакви чешити минали са през хиляди опасни ситуации и винаги внимават първо за себе си - защото всеки ден може да им е последен на улицата. Те не я познават! откъде да знаят в следващия момент какво може да направи ???
А това че е седяла няколко часа в районното ???
Е и
Сигурно полицая се е занимавал с още няколко подобни идиотщини!
Аз съм бивш Р.П. и картинката ми е пределно ясна , ама направо кристална!
Ако влезеш в затвора и питаш някой там дали е виновен - то такива там няма...
Това ,че е извършила това е факт!
Това че няма да я съдят и няма да има ДП е факт!
Какво чоплите още незнам ???
Нали както се вика е отървала кожата с една глоба!
Сега искате да си го върнете на някой - това е цялата история , която лъха
но едно ще ви кажа - по добре недейте защото има едни лаф:
Едно ****** колкото повече го бъркаш - то още повече мирише!
Аз ако бях на ваше място или на приятелката ви бих си платил глобата и бих си седял вече а четирибуквитето , без да се занимавам с нищо повече!
но ако решите да правите нещо , само мога да ви кажа , че ще изсипете едни пари за адвокат , и накрая няма да стане нищо!
Само ще сте вътре с още едни около 500 лева...
Но всеки сам си решава....
-
street - Потребител
Много се е "развила" тази тема, а тръгна от едно свидетелство за съдимост и възможността да се пътува в чужбина...
Някой беше споменал нещо, което изначално си помислих - 19 лв., ама за крем за лицето, не за храна за детето. Емоционалности разни, но с оглед духа на темата, почувствах, че и аз ги дължа. Хубаво, осъзнала се жената, това само ще й е от полза, ама не е хубаво и не е от полза да се оправдаваме и разминаваме с едното осъзнаване. Отговорността, която ще понесе в конкретния случай, съвсем адекватно е съобразена с деянието, дееца и т.н. И, ако наистина се е осъзнала, скоро всичко ще си дойде на мястото: тя повече никога няма да посегне на нещо чуждо, защото ще си има "обица на ухото" и превенция някаква държавата ще е осъществила спрямо други "пазаруващи". С много драматизъм се зареди темата. Лично аз, за толкова години практика в областта на наказателното право, не съм срещнала случай, при който полицай или охранител за едното удоволствие да блъска и обижда майка с малко дете. За сметка на това съм срещала множество случаи, при които майки използват децата си за какво ли не. Не казвам, още по-малко твърдя, че настоящият е такъв.
Към инициаторката на темата: Госпожо, според Вас какво следваше да бъде развитието на ситуацията?
Някой беше споменал нещо, което изначално си помислих - 19 лв., ама за крем за лицето, не за храна за детето. Емоционалности разни, но с оглед духа на темата, почувствах, че и аз ги дължа. Хубаво, осъзнала се жената, това само ще й е от полза, ама не е хубаво и не е от полза да се оправдаваме и разминаваме с едното осъзнаване. Отговорността, която ще понесе в конкретния случай, съвсем адекватно е съобразена с деянието, дееца и т.н. И, ако наистина се е осъзнала, скоро всичко ще си дойде на мястото: тя повече никога няма да посегне на нещо чуждо, защото ще си има "обица на ухото" и превенция някаква държавата ще е осъществила спрямо други "пазаруващи". С много драматизъм се зареди темата. Лично аз, за толкова години практика в областта на наказателното право, не съм срещнала случай, при който полицай или охранител за едното удоволствие да блъска и обижда майка с малко дете. За сметка на това съм срещала множество случаи, при които майки използват децата си за какво ли не. Не казвам, още по-малко твърдя, че настоящият е такъв.
Към инициаторката на темата: Госпожо, според Вас какво следваше да бъде развитието на ситуацията?
-
lexy21 - Активен потребител
Стига сте се правили на светци.
Сгрешила жената, осъзнала е, какво толкова. Законът се е произнесъл-чл.9, ал.2 НК. Край ! Точка! Баста ! Маловажност.
Сигурно на никой тук не се е случвало да ви спре на пътя, милиционер с наднормено тегло и да ви пита "сега, к`во правим ? ". Което е в пъти по-обществено опасно !
Айде по-спокойно, ако обичате !
Сгрешила жената, осъзнала е, какво толкова. Законът се е произнесъл-чл.9, ал.2 НК. Край ! Точка! Баста ! Маловажност.
lexy21 написа:Лично аз, за толкова години практика в областта на наказателното право, не съм срещнала случай, при който полицай или охранител за едното удоволствие да блъска и обижда майка с малко дете.
Сигурно на никой тук не се е случвало да ви спре на пътя, милиционер с наднормено тегло и да ви пита "сега, к`во правим ? ". Което е в пъти по-обществено опасно !
Айде по-спокойно, ако обичате !
- vassilev
- Активен потребител
vassilev написа:Айде по-спокойно, ако обичате !
Ами хайде де Ако темата има за цел кое деяние е по-по-най - не съм разбрала. Именно, защото е маловажен случаят и с оглед съдебното минало на дееца си има и нарочна разпоредба - отчел си е законодателят обещстеваната опасност и на деянието, и на дееца и си го санкционира по друг ред. Кое Вас Ви нервира, vassilev?
-
lexy21 написа: Кое вас Ви нервира, vassilev?
Това, че заменихте чаровната си усмивка с укорителната физиономията на учителката ми по математика от 8-ми клас .
"Болните души се лекуват с любов, а не с насилие", казал някой някъде.
lexy21 написа:Лично аз, за толкова години практика в областта на наказателното право, не съм срещнала случай, при който полицай или охранител за едното удоволствие да блъска и обижда майка с малко дете.
Виж по-горе какво се случва с тройния размер на стоката-пост на Анастасия Терзиева.
Close.
- vassilev
- Активен потребител
Какъв патос, каква сериозна защита за онеправданите...
Някой да се замисли, че територията на магазина е частна собственост?
Авторката, умело манипулира масата, но така и не спомена аджеба това мазило къде е намерено( в смисъл къде точно е открито...).
Дори не сте весели.
Що в троен? Щото властват законите на Хамурапи!
В страна, където масата оправдава такова деяние, явно правото е сляпо и следва да се въведат крути мерки.
Радвайте се, че не им е хрумнало за Крум.
Някой да се замисли, че територията на магазина е частна собственост?
Авторката, умело манипулира масата, но така и не спомена аджеба това мазило къде е намерено( в смисъл къде точно е открито...).
Дори не сте весели.
Що в троен? Щото властват законите на Хамурапи!
(§ 106) Ако шамалумът, след като е взел от тамкаря сребро, отрече пред своя тамкар, тоя тамкар е длъжен да изобличи шамалума пред бога и пред свидетели за получаване на среброто; шамалумът е длъжен да върне на тамкаря в троен размер всичко, взето от него.
В страна, където масата оправдава такова деяние, явно правото е сляпо и следва да се въведат крути мерки.
Радвайте се, че не им е хрумнало за Крум.
- Гост.
- Старши потребител
Много я обичах математиката, а и нещо ми се отдаваше... сигурно за това не знам как гледат укорително учителките по математика
Хубаво е това за болните души... ама аз и други предмети обичах и без да изтъквам, че съм последният човек, който ще оправдава насилието в каквато и да е форма, над когото и да е /в последното малко излъгах, ама това е друга тема, тази достатъчно е разводнена/
Това с тройния размер, ако е вярно, откровено казано, не му намирам правната опора. Ако някой я вижда - да я сподели. Не обичам обаче, някой да ми търси тънките струни и да се опитва да ми свири негови композиции по тях. Имаше въпрос - има и отговор. По фактите. Имаше и лирически отклонения, но те бяха предпоставени от начина, по който беше въведена темата. Лично не одобрявам опитът да се внуши, че има по-лоши хора, които вършат по-лоши неща и това оправдава лошите постъпки на презюмирано добрите хора.
Хубаво е това за болните души... ама аз и други предмети обичах и без да изтъквам, че съм последният човек, който ще оправдава насилието в каквато и да е форма, над когото и да е /в последното малко излъгах, ама това е друга тема, тази достатъчно е разводнена/
Това с тройния размер, ако е вярно, откровено казано, не му намирам правната опора. Ако някой я вижда - да я сподели. Не обичам обаче, някой да ми търси тънките струни и да се опитва да ми свири негови композиции по тях. Имаше въпрос - има и отговор. По фактите. Имаше и лирически отклонения, но те бяха предпоставени от начина, по който беше въведена темата. Лично не одобрявам опитът да се внуши, че има по-лоши хора, които вършат по-лоши неща и това оправдава лошите постъпки на презюмирано добрите хора.
-
90 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
|
|