начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Търговско право - Камелия Касабова

В този форум можете да търсите и предоставяте лекции и др. материали

Търговско право - Камелия Касабова

Мнениеот enisldva » 28 Ное 2010, 14:49

Здравейте, колеги!
Търся каквито и да било материали и информация относно изпита по Търговско право при Камелия Касабова.Преподавал ми е проф.Иван Владимиров, но за съжаление поради тежка бременност ми се наложи да прекъсна и сега трябва да положа изпит при друг преподавател - Касабова.Но нито имам учебник, нито лекции, абсолютно нищо.Единственото което разбрах е, че не е добра идея да си използвам старите лекции и учебник на Владимиров.
Много моля, колеги, помагайте...това ми е последният останал изпит и трябва да се дипломирам, а се намирам в пълна безизходица

За контакти - enisldva@abv.bg
enisldva
Нов потребител

Re: Търговско право - Камелия Касабова

Мнениеот monz67 » 30 Ное 2010, 17:44

Едва ли ще имате проблем, ако ползвате учебника на проф. Владимиров. Разбира се съобразете материала с промените в Търговския закон и със Закона за търговския регистър. Наблегнете на дружественото право и търговската несъстоятелност, с оглед на академичния профил на преподавателя. Нямам впечатления дали г-жа Касабова е писала учебник, но има няколко студии, не е зле да ги прочетете. На проф. Голева учебника също е добър, по-достъпен е от този на проф. Владимиров, макар и по-непълен (въпреки че е в два тома).
Желая Ви успех!

p.s. не виждам защо да е пълна безизходицата, кога Ви е изпита? две седмици са предостатъчно да се подготвите прилично, ако нямате някакви големи пропуски в предишните курсове (ГП, ОП, ВП и т.н.)
monz67
Младши потребител

Мнениеот jafi_retroto » 01 Дек 2010, 16:58

Две седмици по Търговско право ми звучи несериозно. :oops:

Бих препоръчал проф. Калайджиев, проф. Герджиков (коментарите на ТЗ) и учебниците на проф. Стефанов.

Успех!
jafi_retroto
Младши потребител

Мнениеот monz67 » 02 Дек 2010, 16:01

Ако не е посещавала лекциите и месец е малко.
monz67
Младши потребител

Мнениеот sani_88 » 08 Юни 2011, 13:32

"Колежке" не обръщайте внимание на колегите, които са се взели твърде на сериозно и от голяма важност не желаят да помогнат!!! Аз ще ви дам лекции, ако сте заинтересована пишете ми на sani_88@abv.bg
sani_88
Нов потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 26 Юни 2011, 20:42

Нито учебниците на Касабова, Владимиров, Калайджиев и онзи синия с авторския колектив могат да се докоснат до мисловното богатство на най-големите :

Професор доктор Огнян Герджиков и Професор доктор Константин Кацаров :P

Изображение
advokat__nikolov

Назад към Лекции и материали